BDO World Trophy: Unterbuchner klopt McGeeney, NL'ers sneuvelen WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

BDO World Trophy: Unterbuchner klopt McGeeney, NL'ers sneuvelen

BDO World Trophy: Unterbuchner klopt McGeeney, NL'ers sneuvelen

Dag vier van de BDO World Trophy bestond uit een middag- en avondsessie. Vanaf 13:00 uur begon de dag in Preston voor de spelers. Ze strijdden voor de plek in de kwartfinales die morgen gespeeld zullen worden.

Om 13:00 uur precies trapte Ross Montgomery de middagsessie van de BDO World Darts Trophy af tegen zijn landgenoot Ryan Hogarth. Montgomery was te sterk en versloeg zijn teamgenoot met een gemiddelde van ruim boven de 100 met 6-2. Vervolgens mocht Sharon Prins het opnemen tegen Roz Bulmer, maar werd vrij kansloos met 4-0 verslagen, tevens ze wel veel pijlen op de dubbel had maar niet benutte. Daarna was het de beurt aan Scott Mitchell, de nummer drie geplaatste. Maar hij had het moeilijk tegen de Noord-Ier Kyle McKinstry en verloor met 6-3. Als vierde partij, rond 15:oo uur, mocht de tweede Nederlander van de sessie, Wesly Harms, het opnemen tegen de titelverdediger Peter Machin. Harms liet zich niet van het podium vegen en wist goed partij te geven, maar uiteindelijk was het net te weinig want hij verloor met 6-5 van de Australiër. Na die kraker kwam er nog een kraker, maar dan van het damestoernooi. Maria O'Brien stond daar namelijk met 3-0 voor tegen Fallon Sherrock, maar verloor nog van de Engelse met 4-3. Dan, als laatst op de middag, was het de beurt aan Mark McGeeney en Michael Unterbuchner. In het begin van de partij stond de Engelsman voor, maar de Duitser kwam met 100+ finishes helemaal terug. Zo wist Unterbuchner de partij zelf nog te winnen met 6-5, mede dankzij gemiste matchdarts van McGeeney. Alle wedstrijden zullen te volgen zijn via onderstaande livestream.

BDO World Trophy: Unterbuchner klopt McGeeney, NL'ers sneuvelen

Ross Montgomery (102,23) 6 - 2 Ryan Hogarth (92,34)

Ross Montgomery nam het op tegen zijn landgenoot Ryan Hogarth en speelde zinn landgenoot compleet weg en speelde een gemiddelde wat uiteindelijk boven de 100 uitstak. Een echte titelkandidaat dus. Montgomery zijn Schotse teamgenoot Hogarth wist wel twee legs te pakken, maar met een gemiddelde van 92,34 kwam hij echt veels te kort tegen The Boss die de echte baas op het podium was. Montgomery won de legs in 15, 12, 11, 15, 15 en 15 pijlen.


Roz Bulmer (68,32) 4 - 0 Sharon Prins (61,74)

De Nederlandse Sharon Prins mocht het in de tweede partij opnemen tegen de ongeplaatste Roz Bulmer. De nummer zes geplaatste Prins kon het niveau niet aan en Roz Bulmer pakte haar kansen en rijgde legs aan elkaar vast en het werd een noodzaak voor Prins om op het scorebord te komen, maar dat kwam ze niet. Sharon Prins werd verslagen met maar liefst 4-0. Prins miste in de loop van de wedstrijd tien darts op de dubbel, maar een schitterende 118-finish in de tweede leg zette Bulmer stevig op de bestuurdersstoel en ze won comfortabel met een gemiddelde van 68.32.


Kyle McKinstry (92,01) 6 - 3 Scott Mitchell (85,65)

Kyle McKinstry werd de tweede man die in de kwartfinales van de BDO World Trophy mocht komen. Hij versloeg de Engelsman Scott Mitchell met 6-3. Beide spelers konden hun niveau niet laten zien van wat ze in de vorige ronde hadden laten zien. Maar Mitchell en McKinstry konden er wel een mooie partij van maken, want de Noord-Ier wist onder andere een 142-finish te gooien en dat bracht bracht hem op een 5-2 voorsprong, en ondanks een uitstekende 83 check-out van Mitchell in de achtste leg om de wedstrijd te in leven te houden, wist McKinstry de negende leg van de wedstrijd te winnen en daardoor plaatste hij zich voor de finaledag van deze editie van de World Trophy met een gemiddelde van 92.01.


Peter Machin (90,36) 6 - 5 Wesley Harms (92,58)

Peter Machin wist een 6-5 overwinning te boeken over onze landgenoot Wesly Harms met een 109-finish. Beide spelers behielden speelden niet op hun beste niuveau maar wisten wel boven de 90 gemiddeld te blijven. Uiteindelijk werd het cruciaal wie de bull, voorafgaand de partij de bull had gewonnen, want Machin mocht de elfde en beslissende leg beginnen en won die dus uiteindelijk ook, waarmee hij zich plaatste voor de kwartfinales morgen.


Maria O'Brien (74,49) 3 - 4 Fallon Sherrock (74,97)

Maria O'Brien begon fanatstisch aan de paretij tegen de nummer zeven geplaatste Engelse. Misschien ging het wel iets te gemakkelijk en dacht ze dat ze partij al had gewonnen met een 3-0 voorsprong. Maar tegen de nummer zeven van de wereld is dat natuurlijk nooit een zekerheid. Sherrock vocht haar goed terug in de partij en zo kwam ze terug tot 3-1, 3-2, 3-3 en in de laatste leg Sherrock zelfs de partij nog te winnen, ondanks ze een matchdart tegen had gekregen. Een prachtige comeback en extra versnelling van Sherrock wist ze de partij met 4-3 te winnen met een gemiddelde van 74.97.


Michael Unterbuchner (95,61) 6 - 5 Mark McGeeney (92,31)

De laatste partij van de middagsessie van de BDO World Throphy werd een Een nagelbijtend affiche tussen de Duitser Michael Unterbuchner en de Engelsman Mark McGeeney. Vanaf het begin van de partij was het spannend. Tweemaal wist McGeeney een break te plaatsen, maar kon die niet verzilveren want Unterbuchner wist direct terug te breaken in 12 darts, waarbij hij finishes uitgooide van 121 en 133. Daarmee vocht hij zich dus prima terug en daar werd hij uiteindelijk ook voor beloond, want McGeeney miste 4 darts om dubbel 20 uit te gooien in de tiende leg, waarna Unterbuchner zijn kans pakte en er een beslissende leg uit sleepte die hij uiteindelijk ook nog won en zo pakte de Duitser toch nog de winst met 6-5 tegen de Runner-up van het BDO WK.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws