Informatie Winmau World Masters, Lakeside play-offs & jeugd WK WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Informatie Winmau World Masters, Lakeside play-offs & jeugd WK

Informatie Winmau World Masters, Lakeside play-offs & jeugd WK

Organisator BDO heeft alle landenorganisaties waaronder de NDB voorzien van belangrijke informatie over de Winmau World Masters 2016, Lakeside playoffs en Lakeside World Youth Championship. Het is alweer de 43e editie van dit prachtige evenement waar honderden internationale topspelers binnen de categorieën heren, dames, jongens en meisjes aan mee zullen doen.

De NDB zal de aanmelding verzorgen voor de Winmau World Masters (dames/heren/jeugd) en Lakeside playoffs (dames/heren).

Jeugdspelers die willen deelnemen aan de Lakeside World Youth Championship (dit toernooi staat in principe ‘los’ van de Winmau) dienen zichzelf voor 22 november aanstaande in te schrijven voor dit toernooi. De inschrijfkosten kunnen betaald worden bij aanmelding op woensdag 30 november van 08.00 tot 09.30 uur. Ook spelers die niet geplaatst zijn voor de Winmau kunnen deelnemen aan de Lakeside World Youth Championships. Klik hier voor het inschrijfformulier en meer informatie.

Alle spelers zijn zelf verantwoordelijk voor de organisatie van de reis en het verblijf.

De voorlopige deelnemerslijst voor de Winmau en Lakeside Playoffs zoals opgesteld door de NDB is hier te vinden. Neem direct contact op met de NDB als er een naam ontbreekt of als je iets vreemds ziet. Dit kan via [email protected] of telefoonnummer 030-2081180. Voor18 oktober 2016 dient de NDB de complete en definitieve deelnemerslijst bij de BDO in te leveren. Deze voorlopige deelnemerslijst is alvast naar de BDO verstuurd met het verzoek deze goed te keuren.

Oproep spelers:
We ontvangen graag zo spoedig als mogelijk, in ieder geval voor maandag 17 oktober, van alle spelers een pasfoto en bevestiging van deelname via [email protected]. Hierbij dient tevens het mobiele telefoonnummer en e-mailadres genoemd te worden. Als je niet van plan bent deel te nemen geef dit dan direct door. Jeugdspelers wordt gevraagd tevens de naam en pasfoto van 1 begeleider/ouder toe te sturen. Meer informatie over bijvoorbeeld kaartverkoop en toegang hebben we bij de BDO opgevraagd.

We hebben de belangrijkste zaken vertaald voor alle Nederlandse spelers (zie onder).

Let op: wijzigingen en tijden voorbehouden, de NDB is niet verantwoordelijk voor de organisatie van deze toernooien.

Locatie:
Lakeside Country Club, Wharf Road, Frimley Green, Surrey, GU16 6PT.

Lakeside playoffs (dames/heren) & BDO Lakeside World Youth Championships 2017

Deze toernooien worden op woensdag 30 november 2016 gespeeld:
08.30-09.30 uur: Aanmelden
10.00 uur: Aanvang wedstrijden

Alle voor de Winmau geplaatste dames en heren worden door de NDB tevens aangemeld voor de Lakeside playoffs (reeds geplaatste spelers uitgezonderd).

Jeugdspelers dienen op 12 januari 2017 de leeftijd van 18 jaar nog niet te hebben bereikt om deel te mogen nemen aan de BDO Lakeside World Youth Championships 2017. Dat is namelijk de datum waarop de finale wordt gespeeld. Klik hier voor aanvullende speelgerechtigdheidsregels van de BDO, zoals eerder aangegeven in dit artikel dienen deze spelers zich zelf in te schrijven!

Winmau World Masters
De Winmau wordt gespeeld van donderdag 1 december t/m zondag 4 december:

Donderdag 1 december 2016
09.00 uur: Deuren open
10.00 uur: Aanvang wedstrijden (dames, heren, jeugd)

Vrijdag 2 december 2016
10.30 uur: Deuren open
11.00 uur: Podium: finales jeugd
12.00 uur: Heren laatste 32

Zaterdag 3 december 2016
10.30 uur: Deuren open
12.00 uur: Podium: dames kwartfinales, heren laatste 16

Zondag 4 december 2016
10.30 uur: Deuren open
11.00 uur: Podium: WDDA finale (mindervaliden)
12.00 uur: Podium: heren kwartfinales, halve finales en finale. Dames halve finales en finale
+/- 19.00 uur: einde

Speelformat
Heren: best of 5 sets, best of 3 legs per set (tot kwartfinales)
Dames: best of 7 legs (tot kwartfinales)
Jeugd: best of 7 legs
(alleen tie-break in herenfinale)

Seeding
Heren top 16, dames top 4 op basis van de BDO International Ranking tables per 30 september 2016.

Een aantal belangrijke voorwaarden om mee te mogen doen:
- Je dient lid te zijn bij de NDB.
- Je dient speelgerechtigd te zijn voor de BDO.
- Je dient in te stemmen c.q. te voldoen aan: The player's agreement to be bound by and comply with the following provisions of the BDO Authorised Handbook, copies of which have been provided to the player: the Eligibility Rule, the Disciplinary Code, the Anti-Doping Policy, the BDO Playing Rules, including the Player's Dress Code and the Rules/Procedures laid down in the tournament programme.
- Deelnemers bij de dames en heren hebben bij toernooiwinst automatisch het recht om deel te nemen aan de ‘BDO World Professional Darts Championship 2017’ waarvoor een overeenkomst getekend moet worden.
- Jeugdspelers moeten 17 jaar of jonger zijn op vrijdag 2 december 2016. Deelname aan zowel jeugd als senioren toernooien is niet mogelijk. Alle spelers van 18 jaar of ouder spelen het seniorentoernooi, alle spelers van 17 jaar of jonger spelen het jeugdtoernooi.
- Voor jeugdspelers is het uiteraard verboden om tijdens het toernooi alcohol te nuttigen.
- Kledingreglement: conform BDO dress code (o.a. shirt met kraag, geen korte broek of spijkerbroek).
- Tijdens wedstrijden en in de ‘playing area’ is het verboden om te drinken. Uiteraard is het verboden om te roken in de speelgelegenheid, dit geldt ook voor E-Cigarettes.
- Genoemd prijzengeld is voor aftrek belasting.

Verblijf
Alle Nederlandse spelers dienen zelf hun verblijf te organiseren en te financieren. De BDO adviseert het volgende:

Het Lakeside International Hotel of Continental Hotel kan geboekt worden met de code ‘Winmau Darts 2016’. Telefoonnummer: 01252-838000. Single room £ 74, double/twin room £84, Triple £ 126 (gelimiteerd).

Zodra de NDB meer informatie ontvangt wordt dit direct gepubliceerd. Voor alle vragen kan contact opgenomen worden met de NDB via [email protected] of 030-2081180.

Bron: Nederlandse Darts Bond

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws