Blik op de resultaten van het Belgisch jeugdteam op EK Jeugd 2014 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Blik op de resultaten van het Belgisch jeugdteam op EK Jeugd 2014

Blik op de resultaten van het Belgisch jeugdteam op EK Jeugd 2014

Het EK Jeugd 2014 kleurde bij de jongens weer nagenoeg volledig oranje waardoor de meeste aandacht uit ging naar de jonge Hollandse leeuwen. De kleine Belgische duivels raakten hierdoor enigszins ondergesneeuwd en daarom besteden we in dit artikel aandacht aan de prestaties van de Belgische jeugdspelers op de Europe Cup Youth 2014.

Singletoernooi jongens
De beste Belg in het singletoernooi van de jongens was Lorenzo Smelcher. Hij wit de kwartfinale te halen waarin hij onderuit ging tegen Mustafa H Celebi uit Turkije. Bryan Coenderaerts eindigde bij de laatste 32 en Brian Raman en Viani V.D.Bergh kwamen namens België niet verder dan de laatste 64.

Koppeltoernooi jongens
In het koppeltoernooi van de jongens gingen beide Belgische koppels vroegtijdig onderuit bij de laatste 32. Coenderaerts/V.D.Bergh gingen met 1-3 onderuit tegen Phillips/Weaver uit Wales en Raman/Smelcher verloren met eveneens 1-3 van het Nederlands koppel Roelofs/Doets.

Teamtoernooi jongens
In het teamtoernooi startte het Belgisch team uitstekend in de poule. Ze eindigden op de eerste plek in groep 1 voor Ierland, Zweden en Engeland. Hiermee hadden ze zich geplaatst voor de kwartfinale waarin ze uitkwamen tegen Wales. Het team van Wales was in een spannende partij met 9-7 te sterk voor het Belgische viertal.

Met deze prestaties is België in het overall klassement bij de jongens geëindigd op de elfde positie met 25 punten.

Singletoernooi meisjes
Bij de meisjes kwamen namens België Shauni Wastyn en Sarina Coenderaerts in actie. Sarina Coenderaerts eindigde op de zevende plaats in de poule en was daarmee uitgeschakeld. Shauni Wastyn werd vierde in de poule en plaatste zich dus voor de knock-out fase. Hierbij ging ze echter direct onderuit en dus eindigde ze bij de laatste 16.

Koppeltoernooi meisjes
In het koppeltoernooi kwamen de Belgische meiden net te kort om door te stoten naar de knock-out fase. Ze werden vijfde in de poule en daarmee zat ook dit toernooi er vroegtijdig op voor België.

Met deze prestaties is België in het overall klassement bij de meisjes geëindigd op de elfde positie met 13 punten.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws