Column Harm Mol: "De dubbels moeten lopen, de meest constante wint" WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Column Harm Mol: "De dubbels moeten lopen, de meest constante wint"

Column Harm Mol: "De dubbels moeten lopen, de meest constante wint"

Eindelijk! Eindelijk is het denken veranderd! De mooiste tijd voor het darten staat voor de deur en ik kijk uit naar de vele uren, die ik voor de tv zal doorbrengen. Ik zie zelfs in de landelijke kranten nu al stukjes, die de eerste ronde onder de loep houden. En het denken bij de trouwe volgers is veranderd! Eerder was de vraag: “Wie verslaat Phil Taylor?” Vorig jaar was de vraag: “Zal van Gerwen bestand zijn tegen Phil Taylor?” En de vraag dit jaar is: “Wie gaat er winnen?” Er staat een rij van favorieten op de deur te kloppen om zich bij een illuster gezelschap te voegen.

Uiteraard behoren Phil en Michael tot de topfavorieten. Maar op bijna gelijke hoogte staan: Gary Anderson, Adrian Lewis, James Wade en mits hij…van Barneveld! Deze spelers kunnen allemaal van elkaar winnen, maar en dat is de consequentie! Ook allemaal van elkaar verliezen! Zal even een paar open deuren intrappen: De vorm van de dag moet er zijn! Het hangt van kleinigheden af! De dubbels moeten lopen! De meest constante wint!

De meest constante wint! Maar ja als die in de eerste of tweede ronde tegen een piekende op papier mindere gooier aanloopt en hij laat zijn beste spel niet zien, gaat hij gewoon naar huis! Een hele ris aan spelers zijn in staat om een topfavoriet naar huis te sturen. Denk aan: Stephen Bunting, Mervin King, Jelle Klaasen, Vincent vd Voort, Cristian Kist, Michael Smit, Kyle Anderson, Ian White, Jamie Caven en Brendan Dolan.

En dan zijn er nog een aantal die heel goed gooien, hoog op de order of merit staan, maar meestal de finale net niet halen. Ze kunnen zowel negatief als positief verrassen. Ik denk dan aan: Dave Chisnall, Simon Whitlock, Wes Newton, Peter Wright, Robert Thornton, Terry Jenkins en ook Kim Huybrechts. Ik besef me ook meteen dat bij de rijtjes die ik noem nog makkelijk enkele anderen bij gezet kunnen worden.

Jemig wat wordt dit een mooi WK! Het lijkt een grabbelton te worden! Kleine foutjes zullen meedogenloos worden afgestraft. Favorieten zullen struikelen en anderen zullen verrassen. Zoveel spelers die in staat zijn om 100 plus gemiddeld te gooien. Zoveel spelers die het soms gewoon even af laten weten. Hoe zwaar zal een favorietenrol zijn? Zijn ze tegen de druk bestand? Wat krijgen we een machtig mooi WK!

Als opwarmer eerst nog even de Zuiderduin. RTVNH staat inmiddels weer bij de favorieten! Ik vergeef de verslaggevers hun westerse accent, ik erger me niet aan het terugkerende nieuws (wat na één keer al geen nieuws meer is). Ik ga ook hiervan genieten!

Heerlijk! De sint is, met al zijn gezeur er omheen, weer retour naar Spanje. Boompje in huis! Glaasje van het één of het ander binnen handbereik. En de TV op darten! Ouderwets gezellig! Chips?…check, kratje bier?...check, pantoffeltjes?...check! schoonmoeder op vakantie?...check, liefhebbers om me heen?...check, flesje wijn…check!, geniet modes aan?...check!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws