Damesteam WDF Europe Cup namens Nederland is reeds bekend WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Damesteam WDF Europe Cup namens Nederland is reeds bekend

Damesteam WDF Europe Cup namens Nederland is reeds bekend

Van24 t/m 27 september zal de WDF Europe Cup plaatsvinden in Roemenië. Het Nederlands team bestaat uit vier heren en voor het eerst uit vier dames. Hieronder stellen we het fantastische damesteam aan u voor.

Na intensief overleg met de collega's binnen de Technische Staf viel de keuze van damescoach ten Kate uiteindelijk op het volgende viertal: Aileen de Graaf, Anneke Kuijten, Tamara Schuur en Sharon Prins.

Sharon Prins zat officieel nog niet in de selectie, maar is door haar ervaring en hoge notering in de internationale rankings toegevoegd. Ze stond al twee jaar op rij op het mooie Lakeside podium en speelde ook al eens de finale van de Winmau Six Nations Cup in het oranje shirt. Ook speelde ze mee tijdens het WK in Canada. Aileen de Graaf won de afgelopen tijd ontzettend veel titels en werd op afstand Nederlands Rankingkampioene. Natuurlijk is zij ook de huidige Dutch Open Darts kampioene en heeft ze veel ervaring binnen het Nederlands team. Zo heeft zij bijvoorbeeld herhaaldelijk de Springcup en de Lorna Croft Cup gewonnen. Ook Anneke Kuijten kende een sterk rankingseizoen waarbij ze op een tweede plaats eindigde en wist in het oranjeshirt al eens de Lorna Croft Cup te winnen. Tamara Schuur speelde 2 jaar geleden ook het EK namens Nederland en wist samen met Karin Krappen Europees koppelkampioen te worden door te winnen van de Engelse dames. Ook wist dit Nederlandse duo destijds de overall Europese titel te pakken!

De Nederlandse dames zitten dit jaar in een poule met Oostenrijk en Turkije. Voor het teamtoernooi is de volgorde Aileen de Graaf, Anneke Kuijten, Sharon Prins en Tamara Schuur. Dit is bepaald door damesbondscoach Karin ten Kate.

Voor meer informatie klik hier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws