Danny Noppert: "Als tijd rijp is, wil ik overstap naar de PDC maken" WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Danny Noppert: "Als tijd rijp is, wil ik overstap naar de PDC maken"

Danny Noppert: "Als tijd rijp is, wil ik overstap naar de PDC maken"

Onderstaand interview is opgenomen op 23 november 2016 en is dus bijna twee maande oud. We halen het momenteel echter graag naar boven om duidelijk te maken wat de blik van Danny Noppert is aangaande zijn toekomst. Mocht hij later vanmiddag de titel winnen dan kan dit hem doen besluiten om bij de BDO te blijven of wellicht is het aanleiding om juist dan de stap naar de PDC te maken.

Danny Noppert heeft in een interview met Omrop Fryslân aangegeven dat hij een overstap naar de PDC wel ziet zitten. Noppert, die tijdens de Grand Slam of Darts al indruk maakte, wist in zijn tweede ronde tegen Gary Anderson flink tegenstand te bieden. De PDC wereldkampioen had de volle 19 legs nodig om de Fries van zich af te schudden. Ondanks dat Noppert de partij niet wist te winnen wist hij zich hier wel mee op de kaart te zetten.

Noppert geeft aan veel steun te hebben gekregen. Niet alleen van vrienden en familie, maar ook van sponsoren. Bovendien hebben zowel Michael van Gerwen als Raymond van Barneveld een gesprek met de Fries gehad en hulp aangeboden bij een eventuele overstap.

In het interview geeft Noppert aan dat hij nog niet weet wanneer hij de overstap wil gaan maken, maar dat hij dit op den duur zeker ziet zitten. Voordat dit gerealiseerd kan worden wil hij eerst nog alles regelen met onder andere zijn werk en zich ook mentaal voorbereiden voor de overstap, maar zodra hij dit voor elkaar heeft zegt Noppert toe er volledig voor te zullen gaan.

De interviews met Omrop Fryslân (één video-interview en één audio-interview) zijn hier te vinden. De interviews zijn in het Fries.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws