Noppert naar Finder Darts Masters-finale met ultieme comeback WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Noppert naar Finder Darts Masters-finale met ultieme comeback

Noppert naar Finder Darts Masters-finale met ultieme comeback

De finale van de Finder Darts Masters is aangebroken en 4 Nederlanders hebben zich geplaatst voor vandaag. waarvan drie in het herentoernooi en één in het damestoernooi. Danny Noppert en Willem Mandigers zullen tegen elkaar spelen in de kwartfinale terwijl Wesley Harms zich zal opmaken voor een duel met Jamie Hughes.

Bij de dames staat Aileen de Graaf in de finale tegenover Deta Hedman. Bij de jeugd ging Justin van Tergouw onderuit op de openingsavond waardoor de favoriet voor de titel vroegtijdig is uitgeschakeld en er geen Nederlander in de finale staat.

De verslagen van de wedstrijden van deze middag lees je hieronder.

Zondag 10 december 2017
Zaal open 10:45 – aanvang wedstrijden 11:15 uur
Darius Labanauskas - Scott Mitchell 0-3 in sets (2-3, 1-3, 2-3)
De man uit Litouwen gooit in de eerste set een 125-finish maar hij kon niet voorkomen dat Scott Mitchell de set met een 66-finish in 3-2 wint. In de tweede set mist Labanauskas een 142-finish en Scott Mitchell mist dubbel 8 voor een finish vanaf 136. Met 3-1 gaat ook deze set naar Engeland. In de derde siet kwam Labanauskas met 2-0 voor maar hij verzuimd om de set naar zich toe te trekken en met drie legs op rij wint Mitchell alsnog de set en daarmee de partij.

Danny NoppertWillem Mandigers 3-1 in sets (2-3, 3-0, 3-1, 3-1)
De eerste set gaat direct naar een vijfde en beslissende leg. Mandigers legt aan voor een 68-finish maar mist de dubbel 16. Vanaf 130 lukte Noppert het niet om schade aan te richten en dus pakt Mandigers de eerste set met 3-2. In de tweede set stelt Noppert orde op zaken en met 3-0 pakt hij de tweede set en aansluitend was ook de derde set met een 3-1 een prooi voor Noppie. Willem Mandigers doet nog eenmaal een poging om zich te herpakken maar het lukt niet voldoende. Danny Noppert wint de laatste set met 3-1 en met dezelfde cijfers plaatst hij zich voor de halve finale.

Wesley Harms – Jamie Hughes 0-3 in sets (2-3, 0-3, 1-3)
Het is direct spannend in deze partij. In de eerste set wordt het 2-2 waarna Jamie Hughes de beslissende leg won en daarmee de eerste set naar zich toe trok. Aansluitend gaat de tweede set met 3-0 naar Hughes waardoor Wesley Harms serieus in de problemen komt in deze partij. De Nederlander deed nog een poging om de partij te kantelen en nadat hij een 161-finish op de bulls-eye miste kwam hij in de derde set nog wel op een 1-0 voorsprong. Maar ook in deze set was Hughes met 3-1 te sterk en dus moesten we afscheid nemen van de Nederlander.

Scott WaitesJim Williams 2-3 in sets (3-0, 1-3, 1-3, 3-2, 1-3)
Gisterenavond wist Jim Williams indruk te maken door met een gemiddelde van 110,58 de laatste partij van de avond af te sluiten. Maar deze middag was daar in de eerste set nog maar weinig van te zien. Met 3-0 ging de eerste set naar Scott Waites. In de tweede set komt de Williams van gisterenavond ene beetje naar boven. Zijn spel is duidelijk een stuk beter en hij pakt de tweede set met 3-1 en ook de derde set gaat met dezelfde cijfers naar Williams waarbij hij nog een geniale 116-finish gooit via tweemaal triple 19 en dubbel 1.

In de vierde set gooide Williams een 103-finish voor 1-1 en Waites miste een 136-finish voor de setwinst maar Williams trok de stand naar 2-2. Aansluitend wist Waites de set toch naar zich toe te trekken met een 121-finish in 12 darts. Een vijfde en beslissende set moest dus de uitkomst brengen. William opende hierin met een 130-finish en later die leg zou hij nog een 126-finish missen. Waites kon niet meer dan een leg afsnoepen en dus is het Jim Williams die doorgaat naar de halve finale.

Jeugd finale
Jarred Cole - Nathan Girvan 2-0 in sets (3-0, 3-2)
Cole opende de partij direct met een 180-er en Girvan volgde met een 140-score. Het geeft aan hoe gretig deze jeugdspelers hedendaags zijn. De Engelsman weet de eerste set overtuigend met 3-0 naar zich toe te trekken. In de tweede set opent Nathan Girvan met een 74-finish en twee legs later mist hij een 126-finish waarna Cole een 128-finish mist. Het wordt nog 2-2 maar de Schot kan niet voorkomen dat de de titel gaat naar Jarred Cole.

Heren halve finale
Scott Mitchell - Danny Noppert 2-3 in sets (3-1, 3-2, 1-3, 2-3, 0-3)
De eerste set in de halve finale van de Finder Darts Masters is een prooi voor Scott Mitchell. Met 3-1 ziet Nederlands hoop, Danny Noppert, die set naar zijn opponent gaan. In de eerste leg van de tweede set gooit de Nederlander een 180-er om zich weg te zetten op een finish maar Mitchell zet er met een 177-score de volle druk op. Noppert wint de openingsleg het staat 3 legs later 2-2. Het is dus alles of niets in die beslissende leg voor Noppie maar Mitchell weet hem te pakken en komt op 2-0 in sets.

Het publiek schaart zich achter Danny Noppert en dit resulteert in setwinst voor de Nederlander. Met 3-1 wint de Nederlander de set en Scott Mitchell lijkt niet blij met het publiek dat uit zijn dak gaat. Noppert begint de vierde set met een 100-finish maar toch kwam Mitchell op een 2-1 voorsprong en kreeg 1 matchdart maar miste. Noppert maakte er 2-2 van en kreeg 2 setdarts maar miste ook. Direct nadat Scott Mitchell de tweede matchdart miste sloeg Noppert toe en bracht de stand naar 2-2 in sets. Het bleek het breekpunt van Mitchell want met 3-0 gaat de vijfde set naar Noppert en dus staat hij in de finale nadat hij 2 matchdarts overleefde.

Jamie Hughes - Jim Williams 2-3 in sets (2-3, 1-3, 3-1, 3-1, 1-3)
Hughes en Williams halen in de eerste set direct het maximaal aantal legs eruit. Bij een stand van 2-2 weet Jim Williams de beslissende leg te winnen en dus kwam hij op een 1-0 voorsprong in sets. Met 3-1 wist hij ook de tweede set te winnen en dus lijkt hij de favoriet voor de plek in de finale.

Maar Jamie Hughes liet het er niet bij zitten. Hij opende de derde set met een 68-finish en wist bij een stand van 2-1 de set binnen te harken met een finish op de bulls-eye. Ook in de vierde set won hij de set met 3-1 en dus komt er ook in deze partij een beslissende laatste set aan te pas. Jamie Hughes kan hierbij de comeback va Danny Noppert kopiëren. Dit zou het toch niet worden want Williams slaat de comeback af en pakt de beslissende set met 3-1 en dus is hij de tegenstander van Danny Noppert in de heren finale.

Voor een verslag van de finales klik hier.

Foto: Evert Zomer

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws