Danny Noppert wint Finder Darts Masters, volgt Van Barneveld op WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Danny Noppert wint Finder Darts Masters, volgt Van Barneveld op

Danny Noppert wint Finder Darts Masters, volgt Van Barneveld op

Danny Noppert heeft de Finder Darts Masters 2017-titel gepakt. Hij schreef het toernooi op zijn naam door in de finale Jim Williams met 5-3 te verslaan. In de halve finale had hij een comeback nodig tegen Scott Mitchell om überhaupt de finale te halen. Direct na die halve finale liet de Nederlander weten dat hij dit opdraagt aan zijn die ziek thuis zit. Hij zou vol gas de finale in gaan en dit heeft hem de titel opgeleverd.

Hieronder vind je een uitgebreid verslag van de finale die met 5-3 werd gewonnen door Danny Noppert waarmee hij de eerste Nederlander sinds 2004 die hier de titel pakt. Destijds was het Raymond van Barneveld en nu heeft Danny Noppert hem opgevolgd als Nederlandse winnaar in Egmond aan Zee.

Voor een verslag van de kwartfinales en halve finales die eerder vandaag werden gespeeld klik hier. Voor een verslag van de damesfinale klik hier.

Heren finale

Danny Noppert - Jim Williams 5-3 in sets (3-1, 0-3, 1-3, 3-0, 3-2, 2-3, 3-2, 3-1)
De eerste twee legs worden eerlijk verdeeld waarna Noppert een 146-finish miste. De Nederlander pakte de derde leg waarna ze allebei de vierde leg opende met een 180-er. Noppie wist de set in stijl te winnen met een 121-finish. In de tweede set komt de Nederlander er daarentegen niet aan te pas. Met 3-0 weet Jim Williams de tweede set op te eisen. De derde set opent met drie 'breaks' waarna Williams de vierde leg wist te winnen en dus met 3-1 de set opeiste. Maar alvorens men het podium even tijdelijk zou verlaten wist Danny Noppert de stand weer gelijk te trekken. Met 3-0 pakt hij de vierde set en wordt het 2-2 in sets. De heren verlieten hierna even het podium.

In de vijfde set gingen de heren naar een beslissende vijfde leg bij een stand van 2-2. Met een 82-finish wist Danny Noppert deze finish in twee darts te pakken en gooide daarmee 5 perfecte darts op rij. De Nederlander miste een 145-finish voor de openingsleg maar won deze in de herkansing alsnog. Met een 74-finish werd ook de tweede leg gepakt en aansluitend misten ze allebei een 161-finish op de bulls-eye. Noppie mist darts voor de set en ziet hem met 3-2 alsnog naar Jim Williams gaan: 3-3 in sets.

In de zevende set gaan de heren wederom naar 2-2 nadat Noppert kansen miste op setwinst in leg 4. Met een 26-finish via single 13, single 5 en dubbel 4 pakt hij de set en komt op 4-3 in sets. In de achtste set valt dan toch de beslissing. Met 3-1 wint de Fries de set en pakt daarmee de Finder Darts Masters 2017 titel tot groot genoegen van zijn aanhang in het geel.

Foto: Evert Zomer

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws