Data en locatie bekend van BDO World Darts Trophy 2018 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Data en locatie bekend van BDO World Darts Trophy 2018

Data en locatie bekend van BDO World Darts Trophy 2018

De Britisch Darts Organisation heeft de data en locatie bekendgemaakt van de World Darts Trophy 2018. Van 30 mei tot en met 3 juni zal de vijfde editie van dit BDO major toernooi gespeeld worden in de Preston Guild Hall te

Het herentoernooi zal onder meer bestaan uit de top 17 van de BDO wereldranglijst, met als deadline 16 april. Verder wordt het deelnemersveld aangevuld met vier spelers die voortkomen uit het World Darts Trophy kwalificatietoernooi en de nummers één van negen regionale ranglijsten. Het World Darts Trophy kwalificatietoernooi zal tijdens het Welsh Open 2018 gespeeld worden. De huidige Lakeside kampioen en de huidige World Darts Trophy kampioen zien we sowieso op de World Darts Trophy 2018, te weten Glen Durrant en Peter Machin. In geval van overlapping heeft de eerstvolgende speler op de ranglijst recht op deelname.

De top 11 van de dames wereldranglijst is geplaatst, met ook als deadline 16 april. Op het dames World Darts Trophy kwalificatietoernooi liggen er nog twee tickets klaar. Huidige Lakeside kampioene Lisa Ashton, huidige World Darts Trophy kampioene Aileen de Graaf en Winmau World Masters 2017 winnares Lorraine Winstanley zijn verzekerd van deelname. In geval van overlapping heeft de eerstvolgende speelster op de ranglijst recht op deelname.

De BDO World Darts Trophy wordt vanaf 2014 georganiseerd en in verschillende steden in Engeland gespeeld. Van 2014 tot en met 2017 ging de trofee naar respectievelijk James Wilson, de Belg Geert de Vos, Darryl Fitton en Peter Machin. Op het damestoernooi mocht de Russin Anastasia Dobromyslova zich de allereerste winnares noemen, viervoudig wereldkampioene Lisa Ashton won het toernooi in 2015 en prolongeerde haar titel in het jaar daarop, Nederlands trots Aileen de Graaf is nu de titelverdedigster.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws