De Europe Cup Darts gaat morgen van start in Roemeense Bucharest WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

De Europe Cup Darts gaat morgen van start in Roemeense Bucharest

De Europe Cup Darts gaat morgen van start in Roemeense Bucharest

Morgen zal in Roemenië de Europe Cup Darts 2014 van start gaan. Topdarters Jeffrey de Graaf, Wesley Harms, Danny Noppert, Remco van Eijden, Tamara Schuur, Anneke Kuijten, Sharon Prins en Aileen de Graaf zullen Nederland gaan vertegenwoordigen in de mooie stad Boekarest.

De WDF Europe Cup 2014 wordt gespeeld in een prachtige locatie, het 5 sterren hotel 'Intercontinental Bucharest'. Zowel de dames als de heren spelen een singletoernooi, koppeltoernooi en teamtoernooi. Hieronder het volledige programma:

Dinsdag 23 September: Openingsceremonie
Woensdag 24 September: Dames Team wedstrijd en Mannen Koppels
Donderdag 25 September: Dames Koppels en Mannen Team wedstrijd
Vrijdag 26 September: Dames en Heren Singles
Zaterdag 27 September: Alle finales

Ook zullen een aantal spelers op zondag deelnemen aan de open Roemenië dat in hetzelfde locatie georganiseerd zal worden.

De WDF Europe Cup heeft een prachtige historie en indrukwekkende 'Roll of Honour'. Zo won John Lowe in 1978 als eerste het singlestoernooi, andere legende Jocky Wilson deed dit met zijn Schotse collega's in het teamevent. Maar ook beroemde namen zoals Bobby George, Phil Taylor en recenter Martin Adams en Mark Webster zien we terug op de lijst van singlewinnaars, net als de bekende Nederlandse darters Raymond van Barneveld, Co Stompé en Francis Hoenselaar (drievoudig singleskampioene). Zowel de heren als dames zijn in de historie van de WDF Europe Cup driemaal overall kampioen geworden, ook werden diverse koppels en tweemaal het heren teamevent gewonnen. Tijdens de laatste editie in 2012 wonnen voor het eerst zowel de dames als de heren het overall klassement, toen kwamen in actie: Jan Dekker, Christian Kist, Wesley Harms, Benito van de Pas, Karin Krappen en Tamara Schuur.

Voor meer informatie over de Europe Cup Darts 2014 klik hier.

Uiteraard zal de Nederlandse Darts Bond live verslag doen vanuit Roemenië en zullen uitslagen getwitterd worden. Volg ons dus op twitter via @NDBdarts en natuurlijk ook op Facebook!

De NDB en dartfreakz wensen onze Nederlandse darters heel veel succes in Boekarest!

Meer info zie NDBdarts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws