Deelnemersveld BDO World Trophy grotendeels bekend WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Deelnemersveld BDO World Trophy grotendeels bekend

Deelnemersveld BDO World Trophy grotendeels bekend

Eind deze maand zullen 32 heren en 16 dames meedoen aan de BDO World Trophy. De eerste 28 en 14 dames zijn bekend. Zoals al vermeld, zal aanstaande zaterdag het kwalificatietoernooi gespeeld worden waar de laatste vier plekken opgevuld zullen worden. Inmiddels is ook de verdeling van het prijzengeld bekend.

Bij de heren zal de top 16 vergezeld worden met negen regionale qualifiers en drie spelers die een wildcard ontvingen. Zodoende mogen onder andere Wesley Harms, Danny Noppert, Richard Veenstra, Geert de Vos, die allen in de top 16 staan, en Roger Janssen, die de qualifier uit West-Europa is, meedoen. Wesley is de nummer vijf, Danny is de nummer 10, Richard de nummer 11, terwijl titelverdediger Geert als 13e geplaatst is. Verder wordt de top 16 aangevuld door Glen Durrant, Martin Adams, Scott Waites, Jamie Hughes, Jim Williams, Scott Mitchell, Darryl Fitton, Martin Phillips, Mark McGeeney, Brian Dawson, Dean Reynolds en Darius Labanauskas. Seigo Asada is de Aziatische qualifier, Peter Machin is de Australische qualifier, de Let Madars Razma is de speler uit de Baltische staten en Scandinavie die mee mag doen, Tony O'Shea is de gelukkige van de Britse eilanden, David Cameron is de aanwezige Canadees, de Pool Krzystof Ratajski is de Oost-Europese qualifier, Craig Caldwell is de aanwezige Nieuw-Zeelander en Jim Widmayer is de speler die vanuit de Verenigde Staten de reis mag maken. Via de wildcards hebben Ted Hankey, Andy Fordham en Jeff Smith ook een plaats in Frimley Green weten te bemachtigen.

Bij de dames mag de top 12 meedoen, net zoals twee spelers die een wildcard kregen en twee spelers die zich via het kwalificatietoernooi spelen. Aileen de Graaf is als vierde geplaatst, Anca Zijlstra is de nummer negen, terwijl Sharon Prins de nummer 11 is. De overige spelers in de top 12 zijn titelverdedigster Lisa Ashton, Deta Hedman, Fallon Sherrock, Anastasia Dobromyslova, Lorraine Winstanley, Trina Gulliver, Corrine Hammond, Casey Gallagher en Zoe Jones. De wildcards zijn gegaan naar Paula Jacklin en de Deense Ann-Louise Peters.

Voor de opvolger van Geert de Vos ligt er 20.000 pond klaar. De finalist ontvangt 10.000 pond. De halve finalisten zijn5.000 pond rijker. De kwartfinalisten krijgen 2.500 pond. Voor de spelers die de tweede ronde behalen mogen 1.500 pond op hun rekening bijschrijven. Alle 32 heren weten dat ze minimaal 1.000 pond in ontvangst mogen nemen.

Voor de beste dame ligt er 4.000 pond klaar. De finaliste krijgt 2.000 pond. Voor de halve finalisten ligt er 1.500 pond klaar. De kwartfinalisten ontvangen 1.2500 pond. De dames die in de eerste ronde strandden zijn 1.000 pond rijker.

Mocht er een 9-darter gegooid worden, levert dit de speler 50.000 pond op.

Tickets zullen verkrijgbaar komen via de site voor de kaartverkoop van de Lakeside Country Club. Tot die tijd kan het telefonisch door te bellen naar +44 1252 836464 tijdens kantooruren(maandag t/m vrijdag 10.00-18.30 en zaterdag 11.00-14.00).

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws