Deelnemersveld Finder Darts Masters is grotendeels bekend WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Deelnemersveld Finder Darts Masters is grotendeels bekend

Deelnemersveld Finder Darts Masters is grotendeels bekend

Het Open Antwerpen dat afgelopen weekend gespeeld is, was het zestiende en laatste toernooi dat meetelt voor de Finder Darts Masters ranking 2016. Zodoende is bekend welke zestien heren en twee dames zich rechtstreeks geplaatst hebben voor dit toernooi van 9 tot en met 11 december in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Van de zestien heren zijn de beste acht heren groepshoofd van een van de acht poules. De twee dames die zich via de Finder Darts Masters ranking geplaatst hebben zijn tevens groepshoofd van een van de twee damespoules.

Tot de top 8 heren behoren twee Nederlanders en een Belg, namelijk Danny Noppert, Wesley Harms en Geert de Vos, die respectievelijk als tweede, derde en zesde geplaatst zijn. Daarnaast zijn ook Wouter Vaes en Richard Veenstra via de ranglijst verzekerd van deelname. Bij de dames is Aileen de Graaf als eerste geplaatst. Zij is vooralsnog de enige Nederlandse die zal strijden om de titel.

Ook de winnaars van de Finder Darts Masters 2015 en HAL Open 2016, indien deze niet via de ranking geplaatst zijn, mogen afreizen naar Egmond aan Zee. Aangezien titelverdediger Glen Durrant als vierde geeindigd is op de ranking en Darius Labanauskas, de winnaar van het HAL Open 2016, als zevende geplaatst is via de ranking, zal de organisatie voor de open gevallen plaatsen een deelnemer uitnodigen, zoals in de reglementen is bepaald.
Titelverdedigster Fallon Sherrock en Lisa Ashton, de winnares van het HAL Open 2016, behoorden niet tot de top twee van de ranglijst, waardoor vier van de zes dames reeds bekend zijn.

De heren en dames die nog niet geplaatst zijn, kunnen zich alsnog plaatsen door de Champions League of Darts 2016, die op 3 september plaatsvindt in Hotel Zuiderduin, en de Finder Darts Masters Qualifier, die op 25 september, na afloop van de WDF Europe Cup 2016, eveneens in Hotel Zuiderduin gespeeld wordt, te winnen. Daarnaast zal een van de heren een NDB-wildcard ontvangen. De overige plaatsen, vijf bij de heren en een bij de dames, krijgen een wildcard van de organisatie. Dit brengt het totaal aantal deelnemers op 24 heren en 6 dames, die ingedeeld worden in poules van drie. Van deze poules gaat enkel de groepswinnaar door. Dit betekent dat na de poulefase de heren de kwartfinales spelen en de dames direct de finale.

Daarnaast is er nog een jeugdtoernooi met zes deelnemers. Hiervoor is een open loting en zij zullen, net zoals de dames, in twee poules van drie ingedeeld worden, waarna de groepswinnaars de finale spelen. Maikel Verberk heeft zich als winnaar van de HAL Open 2016 al verzekerd van een plek in dit toernooi. De overige vijf spelers zullen later bekend worden.

VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST HEREN:
Geplaatste spelers
1. Scott Mitchell
2. Danny Noppert
3. Wesley Harms
4. Glen Durrant
5. Martin Adams
6. Geert de Vos
7. Darius Labanauskas
8. Dean Reynolds

Overige rechtstreeks geplaatste spelers
Scott Waites
Brian Dawson
Jamie Hughes
Jim Williams
Wouter Vaes
Martin Atkins
Richard Veenstra
Martin Phillips

Deze lijst wordt aangevuld met de winnaar van de Champions League of Darts 2016, winnaar van de Finder Darts Masters Qualifier, een wildcard van de Nederlandse Darts Bond en vijf wildcards van de organisatie.

VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST DAMES:
Geplaatste spelers
1. Aileen de Graaf
2. Deta Hedman
Overige rechtstreeks geplaatste spelers
Fallon Sherrock (winnares van de Finder Darts Masters 2015)
Lisa Ashton (winnares van het HAL Open 2016)

Deze lijst zal worden aangevuld met de winnares van de Champions League of Darts 2016 en een wildcard door de organisatie.

Bron: www.findermasters.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws