Dutch Open 2018 met apart WDDA-toernooi voor paradarters WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dutch Open 2018 met apart WDDA-toernooi voor paradarters

Dutch Open 2018 met apart WDDA-toernooi voor paradarters

Voor het eerst zal er in 2018 tijdens de BAUHAUS Dutch Open Darts een apart toernooi georganiseerd worden voor paradarters, de mindervaliden met een lichamelijke beperking. Dit toernooi is open voor spelers die voldoen aan het WDDA-reglement dat gevonden kan worden. (Voor de Nederlandse versie klikt u ). Al enige tijd zet de Nederlandse Darts Bond zich hard in om de dartssport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken. Daarom is er voor gekozen naast een volwaardig NDB Ranking seizoen nu ook een apart paradartstoernooi te organiseren tijdens het grootste en gezelligste toernooi van Nederland.

Voorheen was het al mogelijk voor gehandicapte darters om deel te nemen tijdens de BAUHAUS Dutch Open Darts, alleen nu krijgen zij een eigen toernooi,” aldus Niels de Ruiter, directeur van de NDB. “Een mooie en belangrijke ontwikkeling voor de groei van darts voor mindervaliden. Iets wat we willen blijven promoten.”

Het paradarts toernooi tijdens de BAUHAUS Dutch Open Darts zal plaatsvinden op zaterdag 3 februari 2018. De inschrijving kost €10,- en deze zal net als voor alle andere darters open gaan op 9 oktober 2017.

Meer informatie over de BAUHAUS Dutch Open Darts kun je hier vinden.

Tekst & foto: Nederlandse Darts Bond

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws