Dutch Open koppels: Aileen de Graaf/Sharon Prins op voor titelprolongatie WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dutch Open koppels: Aileen de Graaf/Sharon Prins op voor titelprolongatie

Dutch Open koppels: Aileen de Graaf/Sharon Prins op voor titelprolongatie

Vandaag gingen vanaf half 12 151 dameskoppels en 1351 herenkoppels de strijd met elkaar aan. De grote vragen, die overigens zondag pas beantwoord zullen worden, zijn: 'lukt het Sharon Prins en Aileen de Graaf om hun titel te prolongeren?' en 'wie zijn de opvolgers Jimmy Hendriks en Mark McGeeney?' Jimmy is immers naar de PDC overgestapt. McGeeney speelt dit jaar met de Schot Craig Quinn. Zowel de dames als de heren speelden tot de finale spelen. Deze finales worden zondag vanaf half 1 gespeeld. Een overzicht van de bekendere koppels, inclusief de sheet waar ze in ingedeeld zijn, is te vinden.

In de kwartfinale van het damestoernooi stonden er vier Nederlandse koppels. Helaas viel voor drie van de vier het doek. Karin Kamphorst en Clarissa Schroer verloren met 3-0 van finalisten Aileen de Graaf en Sharon Prins. Susanne Steijn en haar koppelmaat Pronk verloren 3-0 van finalisten Deta Hedman en Lorraine Winstanley. Alberta Beugels en haar koppelmaat Huizinga verloren 3-0 van Trina Gulliver en Danielle Ashton, de dochter van Lisa. Aileen de Graaf en Sharon Prins mogen proberen zondag hun titel te gaan verdedigen tegen Deta Hedman en Lorraine Winstanley.

Dutch Open koppels: Aileen de Graaf/Sharon Prins op voor titelprolongatie

In het herentoernooi haalde twee Nederlandse en een Belgisch koppel de kwartfinale. Richard Veenstra en Wesley Harms verloren de kwartfinale met 3-1 van Jonny Nijs en Dennie Nijs. Voor Wesley Harms was de voorbereiding niet ideaal, aangezien hij gisteren een zwaar auto-ongeluk gehad heeft, waardoor hij problemen heeft met zijn rechterschouder. Hij was met hoge snelheid op een auto met hooi gereden. Voor Jonny Nijs en Dennie Nijs viel het doek in de halve finale tegen Scott Mitchell en James Hurrell. Sven Verdonck en Geert de Vos verloren eveneens de halve finale met 4-2. Zij verloren van Mark McGeeney, die zondag dus op gaat voor titelprolongatie, en Craig Quinn.

Gedurende de dag plaatsten we updates via Twitter. Speciaal voor de Belgen zullen we de resultaten van de Belgische spelers ook tweeten via Dartfreakz.be. Daarnaast hebben we van enkele wedstrijden video's geplaatst. Deze zijn op onze Facebook te vinden. Hier hebben we soms de Facebook Dartfreakz.be voor gebruikt, indien er een Belgisch koppel in actie kwam. Onder de uitslagen zijn de tussendoor geplaatste updates nog terug te vinden.

Ook Darts4Kika is aanwezig in de Bonte Wever. Hier zijn met het bullspel, waar je voor € 2,00 12 pijlen op de bull mag gooien, mooie prijzen te winnen. Dit spel kan vrijdag en zaterdag tot 16.00 uur gespeeld worden. Er zijn in totaal 4 prijswinnaars. De twee dagwinnaars, dus degene met de hoogste score, wint een VIP-pakket voor de BAUHAUS Dutch Open 2018. Voor de nummer twee ligt er per dag een dartbord klaar. De volledige opbrengst gaat naar KiKa!

Dameskoppels
Laatste 16
Hilster/van Houten - Steijn/Pronk 0-3
Romelingh/Wolf - Hedman/Winstanley 0-3
Veenstra/Bakker - Gulliver/D. Ashton 0-3
Beugels/Huizinga - Waagemans Kok/Schuttrups 3-0
De Graaf/Prins - Rosenblom/Sutton 3-0
Hoenderdaal/van Dijk - Kamphorst/Schroer 1-3
Cusick/L. Ashton - Boonstoppel/van der Werf 3-0
Little/Walker - Wouters/Noijens 3-1

Kwartfinale
Steijn/Pronk
- Hedman/Winstanley 0-3
Gulliver/D. Ashton - Beugels/Huizinga 3-0
De Graaf/Prins - Kamphorst/Schroer 3-0
Cusick/L. Ashton - Little Walker 3-1
Verliezers ontvangen € 100,00

Halve finale
Deta Hedman/Lorraine Winstanley - Trina Gulliver/Danielle Ashton 3-0
Aileen de Graaf/Sharon Prins - Sue Cusick/Lisa Ashton 3-1
Verliezers ontvangen € 250,00

Finale (zondag)
Deta Hedman/Lorraine Winstanley - Aileen de Graaf/Sharon Prins
Winnaars ontvangen € 750,00
Verliezers ontvangen € 500,00

Herenkoppels
Laatste 16
Veenstra/Harms
- Vaes/Morelissen 3-1
ten Berge/van Beek - Nijs/Nijs 0-3
van Egdom/Baetens - Mitchell/Hurrell 2-3
Boulton/Wicks - Atkins (T'Other)/Griffin 0-3
de Jong/van der Helm - McGeeney/Quinn 0-3
Whitehead/Day - den Hartog/Merlijn 3-1
van Cleef/van Bijnen - Verdonck/de Vos 1-3
Iedema/Noppert - Hill/Lowe 1-3
Verliezers ontvangen € 100,00

Kwartfinale
Veenstra/Harms - Nijs/Nijs 1-3
Mitchell/Hurrell - Atkins (T'Other)/Griffin 3-0
McGeeney/Quinn - Whitehead/Day 3-0
Verdonck/de Vos - Hill/Lowe 3-1
Verliezers ontvangen € 200,00

Halve finale
Nijs/Nijs - Mitchell/Hurrell 2-4
McGeeney/Quinn - Verdonck/de Vos 4-2
Verliezers ontvangen € 400,00

Dutch Open koppels: Aileen de Graaf/Sharon Prins op voor titelprolongatie

Finale (zondag)
Mitchell/Hurrell - McGeeney/Quinn
Winnaars ontvangen € 1250,00
Verliezers ontvangen € 750,00

Update 18.30 uur: Wesley Harms en Richard Veenstra verliezen 3-1 van Jonny Nijs en Dennie Nijs. Ook deze wedstrijd is op te vinden onze Facebook. Voor de eindfase van het toernooi houd onze Facebook en Twitter in de gaten, want zullen nu even weinig tot niet dit artikel bijwerken, hoewel tweets natuurlijk onderaan artikel blijven verschijnen.

Update 17.55 uur: Martin (T'Other) Atkins en Rhys Griffin verslaan Martin Adams en Ross Montgomery met 3-0. Andy Baetens en Jeffrey van Egdom komen met 3-2 te kort tegen Scott Mitchell en James Hurrell. De laatste leg hiervan is te zien op Dartfreakz.be. Wesley Harms en Richard Veenstra winnen 3-1 van Wouter Vaes en Patrick Morelissen. Mark McGeeney en Craig Quinn winnen 3-0 van Rick Hofstra en Frans van der Weit.

Update 17.25 uur: Tony O'Shea en Darryl Fitton moeten met 3-1 hun meerdere erkennen in Engels international Mark McGeeney, die vorig jaar overigens het koppeltoernooi won samen met Jimmy Hendriks, en Schots international Craig Quinn.

Update 17.00 uur: In een mooie wedstrijd, te zien op onze Facebook, moesten Justin van Tergouw en Maikel Verberk met 3-1 hun meerdere erkennen in Richard Veenstra en Wesley Harms. Onder andere Aileen de Graaf/Sharon Prins, Tony O'Shea/Darryl Fitton, Martin Adams/Ross Montgomery, Scott Mitchell/James Hurrell en Deta Hedman/Lorraine Winstanley zitten er nog in.

Update 16.00 uur: Frans Harmsen en Leroy Nieuwenhuis hadden kansen op meer tegen Martin Adams en Ross Montgomery, maar kwamen uiteindelijk met 3-2 net te kort. Onder andere Deta Hedman/Lorraine Winstanley, Wesley Harms/Richard Veenstra, Geert de Vos/Sven Verdonck, Jeffrey Sparidaans/Thomas Junghans, Lisa Ashton/Sue Cusick zitten er nog in.

Update 14.30 uur:
Nog steeds gaat alles naar verwachting. Co Stompé en Appie Hammouchi wonnen, net zoals Deta Hedman/Lorraine Winstanley wederom. Ook onder andere de Belgen Andy Baetens en Jeffrey van Egdom, Wesley Harms/Richard Veenstra, Jeffrey Sparidaans en Zwitser Thomas Junghans, Toon Greebe/Arjan van Zetten, Wouter Vaes/Patrick Morelissen, Frans Harmsen/Leroy Nieuwenhuis wisten te winnen.

Update 13.25 uur: Tot nu toe geen verrassingen. Onder andere Co Stompé/Appie Hammouchi, Scott Waites/Martin Atkins, Geert de Vos/Sven Verdonck, Trina Gulliver/Danielle Ashton (Danielle is de dochter van Lisa, red.), Sharon Jansen/Vanessa Zuidema zijn simpel door. Voor Marco Meijer en Nick Rolls, normaliter actief op toernooien als mastercaller, zit het toernooi er helaas op na een 3-0 nederlaag. Deta Hedman en Lorraine Winstanley wonnen in de eerste ronde met 3-1 van Paula Jacklin en Sue Edwards.

[do_widget id=wpt-latest-tweets-2]

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws