Dutch Open dag 2: nog 64 heren over, damesfinale is topaffiche WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dutch Open dag 2: nog 64 heren over, damesfinale is topaffiche

Dutch Open dag 2: nog 64 heren over, damesfinale is topaffiche

Vandaag probeerden vanaf 11 uur 2970 heren door te dringen tot de laatste 64. Tegelijkertijd streden 305 dames om een felbegeerde finaleplaats. Een overzicht van de bekendere spelers, inclusief de sheet waar ze in ingedeeld zijn, is te vinden. De heren gooiden de gehele dag best of 5 legs, de dames gooiden vanaf de laatste 16 best of 7 legs. Gisteren was het koppeltoernooi, het verslag daarvan is te vinden.

Morgen zendt RTV Drenthe, zowel op TV als op hun website, vanaf half 1 de podiumwedstrijden uit. Tot die tijd zijn er geen vaste live uitzendingen. Wel gaan wij bij interessante wedstrijden live op onze Facebook (indien het een Belg betreft maken we gebruik van Facebook Dartfreakz.be, de plek voor Belgisch dartnieuws.

Gedurende de dag plaatsten we updates via Twitter. Speciaal voor de Belgen tweetten we de resultaten van de Belgische spelers ook via Dartfreakz.be. De tweets verschenen ook onderaan dit artikel.

Bij de laatste 16 stonden er maar zes Nederlandse dames. Karin Krappen verloor het Nederlandse onderonsje tegen Aileen de Graaf met 4-1. Bianca Los strandde met 4-0 tegen Lisa Ashton, die de finale wist te halen. Marjolein Noijens kwam tegen Rhian Griffiths een leg te kort voor de kwartfinale. In de kwartfinale moest Aileen de Graaf met 4-2 haar meerdere erkennen in landgenote en goede vriendin Sharon Prins. Anca Zijlstra verloor met 4-0 van Deta Hedman. Sharon Prins verloor een ronde later met 4-2 van Lisa Ashton. De finale gaat zodoende tussen Deta Hedman en Lisa Ashton. Derhalve zal Hedman morgen twee finales spelen, aangezien ze samen met Lorraine Winstanley ook de koppelfinale speelt tegen titelverdedigers Aileen de Graaf en Sharon Prins.

Bij de laatste 64 van het herentoernooi vinden we 6 Belgen en talrijke Nederlanders terug. Daarnaast liggen enkele bekende namen eruit, waaronder Danny Noppert, Richard Veenstra, Wouter Vaes, Jeffrey Sparidaans, Roger Janssen, Darius Labanauskas, Jim Williams, Nick Kenny, Martin (The Assassin) Atkins, Andy Fordham, Martin Phillips, Tony O'Shea, Gino Vos.

Ook Darts4Kika is aanwezig in de Bonte Wever. Hier zijn met het bullspel, waar je voor € 2,00 12 pijlen op de bull mag gooien, mooie prijzen te winnen. Dit spel kan, net zoals gisteren, vandaag tot 16.00 uur gespeeld worden. Ook vandaag zijn er weer 2 prijswinnaars. De dagwinnaar, dus degene met de hoogste score, wint een VIP-pakket voor de BAUHAUS Dutch Open 2018. Voor de nummer twee ligt er per dag een dartbord klaar. De volledige opbrengst gaat naar KiKa!

Heren laatste 64
Craig Quinn - Loek Oostendorp
Morten Paulsen - Sietse Lap
Richard Huizinga - Derk Telnekes
Richard Kimmann - Brent Plaisier
Geert de Vos - Rhys Griffin
Vincent van der Meer - Sylvester Paassen
Sven Verdonck - Martin (T'Other) Atkins
Joost van Vliet - Wesley Harms
Nick van Duivenbode - Martijn Kleermaker
Dennis Keizer - Rhys Hayden
Willem Mandigers - Michael Stoeten
Toon Greebe - Erwin Valks
Jurrian van Os - Rick Hofstra
Mark Schlaghecke - Nigel van Milligen
Andy Baetens - Geoff Heath
Zereso Zeverboom - Mark McGeeney
Dean Reynolds - Remco Maarse
Michael Schuman - Sven Wens
Frederik Kevelam - Kenny Neyens
Pedro Heijnen - Rowdy Schoremans
Ross Montgomery - Max de Jong
Wim Hofsink - Ahmad Ahmaddy
Davy van Baelen - Michael Börgeling
Gert Renes - Martin Adams
Darryl Fitton - Kevin Lens
Donny Trouwhorst - Ritchie Edwards
Frans Harmsen - Davy van der Zande
Kevin Wensink - Scott Waites
Yoeri Duijster - Justin van Tergouw
Patrick Slor - Richard Wilmink
Stephen Rose - Joppe Bakens
Ron Wisniewski - Scott Mitchell

Dames laatste 16
Deta Hedman - Danielle Ashton 4-0
Paula Jacklin - Anca Zijlstra 3-4
Trina Gulliver - Sue Edwards 4-3
Sue Cusick - Lorraine Winstanley 0-4
Aileen de Graaf - Karin Krappen 4-1
Patricia Rudolph - Sharon Prins 0-4
Rhian Griffiths - Marjolein Noijens 4-3
Bianca Los - Lisa Ashton 0-4

Kwartfinale
Deta Hedman - Anca Zijlstra 4-0
Trina Gulliver - Lorraine Winstanley 1-4
Aileen de Graaf - Sharon Prins 2-4
Rhian Griffiths - Lisa Ashton 1-4

Halve finale
Deta Hedman - Lorraine Winstanley 4-1
Sharon Prins - Lisa Ashton 2-4

Finale (zondag)
Deta Hedman - Lisa Ashton

Update 19.40 uur: Justin van Tergouw kwam 2-0 achter bij de laatste 128, maar wist zich mede door een 135-finish in de vierde leg met 3-2 te plaatsen voor morgen.

Update 17.50 uur: Danny Grau krijgt Darryl Fitton aan het wankelen, maar niet om. Hij verliest met 3-2 na een 2-0 voorsprong. De laatste drie legs van deze partij zijn te zien op onze Facebook. Sowieso meer en meer spannende wedstrijden dus houd onze Facebook in de gaten om zoveel mogelijk van de live actie mee te krijgen.

Update 17.15 uur: Maikel Verberk wint na een 2-0 voorsprong met 3-2 van James Hurrell. Salmon Renyaan won in een gelijk opgaande wedstrijd met 3-2 van Carl Dennel. Beide laatste legs zijn te zien op Facebook. Sowieso meer en meer spannende wedstrijden dus houd onze Facebook in de gaten om zoveel mogelijk van de live actie mee te krijgen. Onder andere Martin Adams, Darryl Fitton, Scott Mitchell, Wesley Harms en Richard Veenstra zitten er nog in.

Update 16.20 uur: Raymond Hoevenberg verliest met 3-2 van Darryl Fitton, nadat hij met 2-1 voorkwam. De laatste twee legs van deze wedstrijd zijn te zien op onze Facebook. Anneke Kuijten verloor met 3-2 van Bianca Los.

Update 14.50 uur: Op het moment weinig verrassingen. Onder andere Anca Zijlstra, Justin van Tergouw, Hendrik Tooren, Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Gino Vos, Martin Phillips, Deta Hedman, Trina Gulliver, Lisa Ashton, Lorraine Winstanley en Danielle Ashton zitten er nog in. Derk had wel een beslissende leg nodig tegen Rudy van der Veen. Deze leg is terug te kijken op onze Facebook.

Update 13.00 uur: Enkele bekende Nederlandse darters zijn inmiddels gesneuveld. Dennis te Kloese verloor 3-0 van Meinte Hibma. Jonny Nijs verloor 3-1 van Rudolf Bruinsma. Ivan Hofstee won met 3-2 van Fabian Roosenbrand, de laatste leg van deze partij is ook te zien op onze Facebook. Priscilla Groeneweg verloor met 3-2 van Rilana Erades.

[do_widget id=wpt-latest-tweets-2]

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws