Dutch Open dag 2: Lisa Ashton en Lorraine Winstanley naar finale WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dutch Open dag 2: Lisa Ashton en Lorraine Winstanley naar finale

Dutch Open dag 2: Lisa Ashton en Lorraine Winstanley naar finale

Vandaag stonden de herensingles en damessingles op het programma. 2834 heren probeerden door te stoten tot de laatste 64 om in de strijd te blijven om Martin Adams van de troon te stoten. 329 dames streden vandaag voor een finaleplaats in het toernooi waar Aileen de Graaf probeerde voor de derde keer op rij te zegevieren.

De meeste grotere namen hebben de eerste dag overleefd, maar er zijn enkele uitzonderingen. Jamie Hughes werd bij de laatste 128 met 3-2 verrast door Mats Gies. Geert de Vos strandde bij de laatste 128 van Lewis McGurn. Mark McGeeney kwam niet verder dan de laatste 512, waar hij 3-2 verloor van Hendrik Tooren. Martin Phillips verliest bij de laatste 128 met 3-1 van Michael Baker. Pip Blackwell verloor met 3-2 van Roel Donkers bij de laatste 512. Andy Fordham strandde bij de laatste 512 van Jan de Weerdt. Voor de winnaar in het herentoernooi ligt er5000 euro klaar. De totale prijzenpot in het herentoernooi bedraagt 18.400 euro. De 64 spelers die morgen terug mogen komen zijn verzekerd van 50 euro.

Anca Zijlstra en Aileen de Graaf waren de beste Nederlandse dames door de kwartfinale te bereiken. Aileen de Graaf verloor met 4-3 van Lorraine Winstanley, die zich via een 4-2 overwinning op Deta Hedman voor de finale wist te plaatsen. Anca Zijlstra kwam met 4-2 te kort tegen de Russische Anastasia Dobromyslova, die op haar beurt geen kans maakte tegen een ontketende Lisa Ashton in de halve finale. De hoofdprijs in het damestoernooi bedraagt 2250 euro. De dames zullen onderling 7600 verdelen.

Bovendien heeft de NDB zojuist kenbaar dat er voor de speler die de eerste 9-darter op het podium gooit een cheque van 2500 euro en een hotelcheque voor een all-inclusive weekend voor 4 personen in hotel De Bonte Wever klaarligt. Vorig jaar wist Darryl Fitton het kunststukje te flikken. Christa de Ruiter, directeur van De Bonte Wever, zei hierover: 'Wij zijn dit jaar voor de derde keer gastheer van dit geweldige topsportevenement. Het is dan voor ons vanzelfsprekend dat wij voor zo'n unieke presentatie als het gooien van een 9-darter deze prijs beschikbaar hebben gesteld. Nu nog hopen dat de 9-darter ook daadwerkelijk weer gegooid gaat worden op het grootste dartstoernooi van de wereld.'

Herentoernooi
Laatste 64
Martin Adams - Sven Helvrich
Frederik Kevelam - Peter Sjoberg
Robbie van Zuidam - Chris Landman
Jimmy Hendriks - Roger Janssen
Michael Baker - Rhys Hayden
Dennis Iedema - Sven Verdonck
Patrick Morelissen - Lars Ries
Henk Dozeman - Hendrik Tooren
Darryl Fitton - Martin Jongen
Danny Blom - Kevin Thoburn
Kevin McDine - Mark Blandford
Lambertus Pater - Erik van Rijswijk
Nick Kenny - Daniel Brouwer
Wouter Vaes - Darius Labanauskas
Kevin de Vries - Sylvester Paassen
Remco Tims - Wesley Harms
Scott Waites - Davy van Baelen
Luuk Boeijink - Ahmad Ahmaddy
Martin Atkins - Nicky van Houtum
Craig Jackson - Brian Dawson
Richard Veenstra - Stephan Gerritsen
Koen den Hartog - Mario Robbe
Danny Noppert - Bert Jan Mulder
Dean de Wulf - Jim Williams
Lewis McGurn - Kay Smeets
Toon Greebe - Jeffrey Sparidaans
James Hurrell - Derk Telnekes
Tony West - Scott Mitchell
Morten Double D Paulsen - Craig Quinn
Paul Hogan - Willem Mandigers
Martijn Mijnheer - Stephen Lennon
Roger Palmen - Mats Gies

Damestoernooi
Laatste 16
Lisa Ashton - Louise Hepburn 4-1
Rachna David - Marjolein Noijens 4-1
Anastasia Dobromyslova - Sharon Prins 4-2
Anca Zijlstra - Fallon Sherrock 4-2
Aileen de Graaf - Margaret Sutton 4-0
Maret Liiri - Lorraine Winstanley 3-4
Trina Gulliver - Casey Gallagher 4-0
Rilana Erades - Deta Hedman 1-4

Kwartfinale
Lisa Ashton - Rachna David 4-0
Anastasia Dobromyslova - Anca Zijlstra 4-2
Aileen de Graaf - Lorraine Winstanley 3-4
Trina Gulliver - Deta Hedman 0-4

Halve finale
Lisa Ashton - Anastasia Dobromyslova 4-0
Ashton begon haar halve finale met een 15-darter. De tweede leg ging in 16 pijlen naar de Engelse. In de vierde leg startte Ashton met vijf perfecte pijlen om vervolgens met een 15-darter de finale te bereiken.

Lorraine Winstanley - Deta Hedman 4-2
Winstanley nam een 1-0 voorsprong en zag Hedman de leiding met 2-1 overnemen. Winstanley finishte 110 om 3-2 voor te komen. Hedman miste drie legdarts voor 3-3 en zag Winstanley met 4-2 winnen.

Update 20.00: Nicky van Houtum, Tony West, Toon Greebe, Roger Janssen, Sven Verdonck en Davy van Baelen hebben ook de laatste 64 en dus morgen gehaald.
Update 19.10: Mats Gies, James Hurrell, Paul Hogan, Kevin McDine, Richard Veenstra, Danny Noppert zijn door naar morgen.
Update 18.20: Wesley Harms, Darryl Fitton, Martin Adams en Scott Waites zien we morgen terug.
Update 16.55: Ook Anca Zijlstra zit nog steeds in het toernooi. Anastasia Dobromyslova en Lisa Ashton zijn doorgestoten tot de laatste 32. Anneke Kuijten, Deta Hedman, Fallon Sherrock en Zoe Jones staan bij de laatste 64.
Update 15.15: Anneke Kuijten, Deta Hedman, Fallon Sherrock, Zoe Jones en Paula Jacklin staan allen bij de laatste 128 in het damestoernooi. Anastasia Dobromyslova en Lisa Ashton staan bij de laatste 64.
Update 13.15: Bij de dames is de eerste verrassing een feit. Dominika Kopkasova wist een 2-0 achterstand tegen Ann-Louise Peters om te buigen in een 3-2 overwinning. Tony O'Shea overleefde twee matchdarts tegen Philipp Ruckstuhl.

Updates: (*tijden van de updates lopen een uur voor)
[hb_twitter_feed]

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws