Dutch Open: Aileen de Graaf en Sharon Prins schrijven geschiedenis WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dutch Open: Aileen de Graaf en Sharon Prins schrijven geschiedenis

Dutch Open: Aileen de Graaf en Sharon Prins schrijven geschiedenis

Vandaag begon weer het grootste open dartstoernooi in Europa: het Dutch Open. Dit toernooi heeft echter niet alleen een hoog niveau, maar ook hoog gezelligheidsgehalte. Vandaag startten 1451 koppels aan de oche. Er waren 1292 koppels die probeerden de opvolgers te worden van Scott Mitchell en Martin Atkins, terwijl 159 dameskoppels probeerden Deta Hedman en Rachel Brooks van de troon te stoten. Hierdoor is zowel in het heren- als in het dameskoppeltoernooi een nieuw record deelnemers gevestigd. Vorig jaar deden er immers 1088 herenkoppels mee, terwijl er 129 dameskoppels met elkaar de strijd aangingen. Voor de winnaars bij het herenkoppeltoernooi lag 1250 euro klaar. De totale prijzenpot in het herenkoppeltoernooi is 4400 euro. De winnaressen van het dameskoppeltoernooi ontvingen 750 euro. De dameskoppels verdeelden 2150 euro.

Zoals bij bijna ieder toernooi waren er ook vandaag enkele verrassingen. Zo wisten de Nederlanders Koen den Hartog en Danny Merlijn knap de halve finale te bereiken. Dit deden ze door onder andere Steve Douglas/Lee Cocks en Scott Waites/Martin Atkins te verslaan, voordat ze met 4-3 hun meerdere moesten erkennen in de Engelsen Shaun Carroll en Gareth Watts. De herenkoppelfinale ging tussen Jimmy Hendriks/Mark McGeeney en Shaun Carroll/Gareth Watts. Jimmy Hendriks zorgde via een 102-finish via 20, bull's eye, dubbel 16 voor een belangrijke break in de zevende leg. Doordat Mark McGeeney in de achtste leg een 180 gooide direct nadat Jimmy Hendriks datzelfde kunststukje had verricht wisten ze de finale met 5-3 binnen te hengelen.

In het damestoernooi ging de finale tussen Aileen de Graaf/Sharon Prins en Paula Jacklin/Sue Gulliver. Aileen finishte 80 via 20, 20, Tops om een break te forceren en op 3-1 te komen. Vervolgens wisten Aileen de Graaf en Sharon Prins de zege binnen te halen in de vijfde leg. Hierdoor waren ze het eerste volledige Nederlandse dameskoppel dat het Dutch Open wist te winnen. Overigens ging het niet vanzelf. Zo kwamen ze bij de laatste 16 met 2-1 achter tegen Fallon Sherrock en Margaret Sutton, maar werd de wedstrijd binnengesleept door een 170-finish van Sharon Prins.

Herentoernooi
Laatste 32
S. Verbeek/R. Visser - N. Kuipers/K. Dijkstra 3-2
T. Ata/C. Bosvelt - T. West/R. Janssen 0-3
A. van den Heuvel/C. Vrije - M. Razma/D. Labanauskas 0-3
K. de Boer/F. Belfroid - M. Besters/M. Buitenhuis 3-0
J. Hendriks/M. McGeeney - R. Veenstra/J. Williams 3-2
E. de Koff/S. Visser - L. Tardio/D. Cordes 1-3
C. van Ballegooy/G. Vos - D. Fitton/T. O'Shea 0-3
P. Hogan/J. Heaver - K. Thoburn/K. McDine 1-3
D. Blom/L. Boeijink - K. Den Hartog/D. Merlijn 2-3
M. Baker/D. Allsopp - P. Collijn/M. Kuijper 0-3
S. Waites/M. Atkins - S. Renyaan/J. Bekema 3-1
J. Hurrell/S. Mitchell - J. de Zwaan/M. Zuydwijk 0-3
N. van Houtum/K. Mast - M. Robbe/W. van de Wiel 1-3
U. Meyn/B. Lokken - J. Hughes/W. Mandigers 2-3
M. Meijer/C. Hekman - S. Carroll/G. Watts 0-3
R. Meulenkamp/N. Stoekenbroek - M. Janssen/T. Hermers 2-3

Laatste 16
S. Verbeek/R. Visser - T. West/R. Janssen 0-3
M. Razma/D. Labanauskas - K. de Boer/F. Belfroid 1-3
J. Hendriks/M. McGeeney - L. Tardio/D. Cordes 3-0
D. Fitton/T. O'Shea - K. Thoburn/K. McDine 1-3
K. den Hartog/D. Merlijn - P. Collijn/M. Kuijper 3-0
S. Waites/M. Atkins - J. de Zwaan/M. Zuydwijk 3-1
M. Robbe/W. van de Wiel - J. Hughes/W. Mandigers 3-2
S. Carroll/G. Watts - M. Janssen/T. Hermers 3-1

Kwartfinale
T. West/R. Janssen - K. de Boer/F. Belfroid 3-1
J. Hendriks/M. McGeeney - K. Thoburn/K. McDine 3-1
K. den Hartog/D. Merlijn - S. Waites/M. Atkins 3-2
M. Robbe/W. van de Wiel - S. Carroll/G. Watts 2-3

Halve finale
T. West/R. Janssen - J. Hendriks/M. McGeeney 1-4
K. den Hartog/D. Merlijn - S. Carroll/G. Watts 3-4

Finale
J. Hendriks/M. McGeeney - S. Carroll/G. Watts 5-3

DutchOpenDarts2016-_E7J3324Damestoernooi
Laatste 16
M. Keizer/C. Bakker - G. Crane/L. Hepburn 2-3
J. Desmedt/J. Wunderlich - S. Cusick/L. Ashton 0-3
A. de Graaf/S. Prins - F. Sherrock/M. Sutton 3-2
D. Hedman/R. Brooks - E. Little/A. Walker 3-0
L. de Haas/C. Zwaan - S. van Zoeren/N. Sebaa 3-2
P. Jacklin/S. Gulliver - A. Dobromyslova/L. Winstanley 3-1
P. Fleuren/D. Doorman - C. Godschalk/D. Appeldoorn 0-3
R. David/T. Schuur - A. Zijlstra/K. Krappen 3-1

Kwartfinale
G. Crane/L. Hepburn - S. Cusick/L. Ashton 0-3
A. de Graaf/S. Prins - D. Hedman/R. Brooks 3-2
L. de Haas/C. Zwaan - P. Jacklin/S. Gulliver 0-3
C. Godschalk/D. Appeldoorn - R. David/T. Schuur 0-3

Halve finale
S. Cusick/L. Ashton - A. de Graaf/S. Prins 2-3
P. Jacklin/S. Gulliver - R. David/T. Schuur 3-0

Finale
A. de Graaf/S. Prins - P. Jacklin/S. Gulliver 4-1

Update 18.30: Het herentoernooi is bij de laatste 16 aangekomen Jimmy Hendriks en Mark McGeeney winnen met 3-0. Scott Waites en Martin Atkins verslaan Jeffrey de Zwaan en Mike Zuydwijk met 3-1. Tony O'Shea en Darryl Fitton moeten met 3-1 hun meerdere erkennen in Kevin McDine en Kevin Thoburn. Willy van de Wiel en Mario Robbe wisten ondanks een 2-0 achterstand tegen Jamie Hughes en Willem Mandigers de volgende ronde te bereiken.
Update 18.00: Het herentoernooi is inmiddels gevorderd tot de laatste 32 en het damestoernooi tot de laatste 16. Jeffrey de Zwaan en Mike Zuydwijk winnen met 3-0 van Scott Mitchell en James Hurrell. Gino Vos en Christian van Ballegooy verliezen met 3-0 van Tony O'Shea en Darryl Fitton. Anastasia Dobromyslova en Lorraine Winstanley sneuvelen met 3-1 van Paula Jacklin en Sue Gulliver. Jeffrey Bekema en Salmon Renyaan komen met 3-1 te kort tegen Scott Waites en Martin Atkins. Mark McGeeney en Jimmy Hendriks kloppen Richard Veenstra en Jim Williams met 3-2.
Update 17.30:
Jan Dekker en Rick Hofstra verloren bij de laatste 128 van Mike Zuydwijk en Jeffrey de Zwaan. Trina Gulliver en Zoe Jones strandden bij de laatste 32 tegen Anastasia Dobromyslova en Lorraine Winstanley. John de Kruijf en Rob Mulder sneuvelden bij de laatste 128. Voor ondere andere Maarten Gerritsen/Ulli Sieland, Andries Sterk/Pim van Veenendaal en Thomas Junghans/Philipp Ruckstuhl hield het toernooi bij de laatste 64 op.
Update 15.55: Berry van Peer/Marco Smit strandden bij de laatste 256 met 3-1 tegen Scott Mitchell/James Hurrell. Ook Richard Veenstra/Jim Williams, Darryl Fitton/Tony O'Shea en Scott Waites/Martin Atkins weten hun wedstrijd te winnen.
Update 15.20: Willem Mandigers/Jamie Hughes, Madars Razma/Darius Labanauskas, Rick Hofstra/Jan Dekker en Willy van de Wiel/Mario Robbe zijn door naar de volgende ronde.
Update 14.50: Voor Wesley Harms en Danny Noppert is het toernooi ten einde, nadat Jeffrey Bekema 120 finishte voor de wedstrijd om samen met Salmon Renyaan de volgende ronde te bereiken. Verder zijn Richard Veenstra/Jim Williams, Darryl Fitton/Tony O'Shea, Madars Razma/Darius Labanauskas, Scott Waites/Martin Atkins, Trina Gulliver/Zoe Jones, Anca Zijlstra/Karin Krappen en Fallon Sherrock/Margaret Sutton een ronde verder.
Update 14.00: Ook Aileen de Graaf/Sharon Prins en Fallon Sherrock/Margaret Sutton hebben de tweede ronde weten te bereiken.
Update 13.30:
Het koppel E. Merlijn en A. Ruiter kwamen net tekort met 3-2 tegen Scott Waites en Martin Atkins. Ondanks een 103-finish en een aantal redelijke score van Jacques Nieuwlaat kwamen Jacques Nieuwlaat en Marcel Maijer met 3-1 te kort tegen H. Jager en H. Heersema. Verder zijn onder andere Ryan de Vreede/Dirk van Duijvenbode, Tony O'Shea/Darryl Fitton, Scott Mitchell/James Hurrell, Wesley Harms/Danny Noppert, Anastasia Dobromyslova/Lorraine Winstanley en Deta Hedman/Rachel Brooks door naar de volgende ronde.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws