Dutch Open: De Graaf/Prins winnen koppels. Winst emotionele McGeeney WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dutch Open: De Graaf/Prins winnen koppels. Winst emotionele McGeeney

Dutch Open: De Graaf/Prins winnen koppels. Winst emotionele McGeeney

Vandaag werd vanaf half 11 begonnen aan de laatste 64 van het herentoernooi van de Dutch Open 2017.

Gedurende dit weekend zijn wij bij interessante wedstrijden soms live gegaan op onze Facebook (indien het een Belg betreft maken we gebruik van Facebook Dartfreakz.be, de plek voor Belgisch dartnieuws). Deze filmpjes zijn daar nog steeds te bekijken.

Vincent van der Meer verloor bij de laatste 32 met 4-2 van Rhys Griffin. Toon Greebe verloor het Nederlandse onderonsje met Willem Mandigers met 4-1. Mark Schlaghecke verloor met 4-2 van Rick Hofstra. Rowdy Schoremans verloor 4-3 van Kenny Neyens. Ahmad Ahmaddy kwam met 4-3 te kort tegen Ross Montgomery. Kevin Wensink moest zijn meerdere erkennen in Davy van der Zande, die een 9-darter miste voor de zege, maar met een 10-darter alsnog 4-2 won. Patrick Slor moest met 4-0 zijn meerdere erkennen in Justin van Tergouw. De Belgen Andy Baetens, Sven Wens en Davy van Baelen sneuvelden ook bij de laatste 32. Andy verloor 4-2 van Mark McGeeney, Sven verloor 4-2 van Dean Reynolds, Davy kwam in een beslissende leg met 4-3 te kort, zoals te zien is op de Facebook Dartfreakz.be, de plek voor Belgisch dartnieuws..

Justin van Tergouw verloor weliswaar met 4-0 van Scott Mitchell, maar na afloop was de voormalig Lakesidekampioen vol lof over het Utrechtse supertalent, zie de update 13.25 uur hieronder. De beste Belg, Kenny Neyens, verloor bij de laatste 16 van de getalenteerde Welshman Dean Reynolds. Sietse Lap kwam met 4-3 te kort tegen Richard Huizinga. Wesley Harms verloor in een beslissende leg van de jonge Welshman Rhys Griffin. Martijn Kleermaker moest in een Nederlandse onderonsje met 4-2 zijn meerdere erkennen in Willem Mandigers. Davy van der Zande verloor 4-2 van Ritchie Edwards. Rick Hofstra verloor met 4-1 van Mark McGeeney.

Richard Huizinga en Willem Mandigers waren met een plek in de kwartfinale de sterkste Nederlander. Richard verloor met 5-2 van Rhys Griffin, terwijl Willem Mandigers 5-3 verloor van Mark McGeeney.

De eerste halve finale ging met 2-1 naar Mark McGeeney tegen de jonge Welshman Rhys Griffin. Ross Montgomery was met 2-0 een maatje te groot voor Scott Mitchell.

Mark McGeeney leek nadat hij 8 van de eerste 9 legs had gewonnen op weg naar een simpele zege, maar had moeite om het af te maken. Uiteindelijk pakte Mark McGeeney tot zijn grote vreugde, zoals bleek uit zijn getoonde emotie na de beslissende dubbel. Deze emotie toont dat hij de titel opdraagt aan zijn onlangs overleden moeder, waardoor hij de WDF Europe Cup afgelopen september moest missen, en dat de titel hem veel doet.

Naast het herentoernooi werd ook het jeugdtoernooi gespeeld. Verder speelden de dames het singel- en koppeltoernooi en werd ook de finale van het koppeltoernooi van de heren gespeeld. Aileen de Graaf en Sharon Prins wisten ondanks een 2-0 achterstand met 4-3 de finale te winnen van Deta Hedman en Lorraine Winstanley. Zodoende hebben zij succesvol hun koppeltitel weten te prolongeren. Mark McGeeney kon zijn tweede koppeltitel op rij worden, aangezien hij vorig jaar met Jimmy Hendriks won en nu samen met Craig Quinn in de finale stond tegenover Scott Mitchell en James Hurrell. McGeeney en Quinn gaven echter een 4-2 voorsprong weg en zagen Scott Mitchell en James Hurrell 5-4 winnen. Deta Hedman wist in een zeer spannende finale met het nodige vuurwerk 5-4 te winnen van Lisa Ashton.

Ook Dartsforever is nog steeds aanwezig. Zo houden ze vandaag een loterij. Lootjes zijn voor € 1,00 te koop bij hun stand. De volledige opbrengst hiervan gaat naar KiKa. Daarnaast zijn er mooie prijzen te winnen, waaronder officiële shirts van Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Gary Anderson en viermaal een dartbord.

Update 13.25 uur: Scott Mitchell wist bij de laatste 16 met 4-0 te winnen van Justin van Tergouw en toonde zich naast een geweldige speler ook een geweldig mens. Immers boog de voormalig Lakesidekampioen voor ons veelbelovend talent, die nog steeds junior is, en vroeg hij het publiek te applaudisseren voor Justin. Na de wedstrijd gaf hij aan de ouders van Justin aan dat hij het zwaar had en hij wist dat hij niets mocht missen, want als hij wel zou missen, zou Justin dat afstraffen.
Vervolgens wist Scott Mitchell in de kwartfinale tegen Ritchie Edwards een 2-0 achterstand om te buigen in een 5-3 zege. Ross Montgomery boog in dezelfde ronde een 3-1 achterstand tegen Dean Reynolds om in een 5-4 zege.

Heren laatste 64
Craig Quinn - Loek Oostendorp 4-1
Morten Paulsen - Sietse Lap ?-4
Richard Huizinga - Derk Telnekes 4-?
Richard Kimmann - Brent Plaisier 4-?
Geert de Vos - Rhys Griffin ?-4
Vincent van der Meer - Sylvester Paassen 4-?
Sven Verdonck - Martin (T'Other) Atkins ?-4
Joost van Vliet - Wesley Harms ?-4
Nick van Duivenbode - Martijn Kleermaker ?-4
Dennis Keizer - Rhys Hayden ?-4
Willem Mandigers - Michael Stoeten 4-?
Toon Greebe - Erwin Valks 4-1
Jurrian van Os - Rick Hofstra ?-4
Mark Schlaghecke - Nigel van Milligen 4-?
Andy Baetens - Geoff Heath 4-?
Zereso Zeverboom - Mark McGeeney ?-4
Dean Reynolds - Remco Maarse 4-?
Michael Schuman - Sven Wens ?-4
Frederik Kevelam - Kenny Neyens ?-4
Pedro Heijnen - Rowdy Schoremans ?-4
Ross Montgomery - Max de Jong 4-?
Wim Hofsink - Ahmad Ahmaddy ?-4
Davy van Baelen - Michael Börgeling 4-?
Gert Renes - Martin Adams ?-4
Darryl Fitton - Kevin Lens 4-?
Donny Trouwhorst - Ritchie Edwards ?-4
Frans Harmsen - Davy van der Zande ?-4
Kevin Wensink - Scott Waites 4-?
Yoeri Duijster - Justin van Tergouw ?-4
Patrick Slor - Richard Wilmink 4-?
Stephen Rose - Joppe Bakens 4-?
Ron Wisniewski - Scott Mitchell 2-4

Laatste 32
Craig Quinn - Sietse Lap 3-4
Richard Huizinga - Richard Kimmann 4-0
Rhys Griffin - Vincent van der Meer 4-2
Martin (T'Other) Atkins - Wesley Harms 3-4
Martijn Kleermaker - Rhys Hayden 4-2
Willem Mandigers - Toon Greebe 4-1
Rick Hofstra - Mark Schlaghecke 4-2
Andy Baetens - Mark McGeeney 2-4
Dean Reynolds - Sven Wens 4-2
Kenny Neyens - Rowdy Schoremans 4-3
Ross Montgomery - Ahmad Ahmaddy 4-3
Davy van Baelen - Martin Adams 3-4
Darryl Fitton - Ritchie Edwards 3-4
Davy van der Zande - Kevin Wensink 4-2
Justin van Tergouw - Patrick Slor 4-0
Stephen Rose - Scott Mitchell 2-4

Laatste 16
Sietse Lap
- Richard Huizinga 3-4
Rhys Griffin - Wesley Harms 4-3
Martijn Kleermaker - Willem Mandigers 2-4
Rick Hofstra - Mark McGeeney 1-4
Dean Reynolds - Kenny Neyens 4-1
Ross Montgomery - Martin Adams 4-3
Ritchie Edwards - Davy van der Zande 4-2
Justin van Tergouw - Scott Mitchell 0-4

Kwartfinale
Richard Huizinga
- Rhys Griffin 2-5
Willem Mandigers - Mark McGeeney 3-5
Dean Reynolds - Ross Montgomery 4-5
Ritchie Edwards - Scott Mitchell 3-5

Halve finale
Rhys Griffin (92,13) - Mark McGeeney (98,04) 1-2 (1-3, 3-1, 1-3)
McGeeney finisht 84 voor een 11-darter, een break en 2-1 voorsprong en pakt de eerste set met een 102-finish.
Mede door een 13-darter komt Griffin op 2-0 in de tweede set. Griffin pakt de set uiteindelijk met 3-1.
McGeeney finisht 141 voor een 12-darter, een break en 1-0 voorsprong. McGeeney pakt de set met 3-1 en daarmee de winst.

Ross Montgomery (87,72) - Scott Mitchell (85,62) 2-0 (3-2, 3-2)
Montgomery finisht 90 voor een 1-0 voorsprong in de openingsset. Mitchell forceert een break voor 2-1. Montgomery knokt zich terug en wint de set alsnog.
Montgomery finisht 72 voor 1-1 in set twee. Montgomery finisht 86 om Mitchell te dwingen tot het winnen van de komende leg. Montgomery pakt de set met een 68-finish.

Finale
Mark McGeeney (84,87) - Ross Montgomery (85,32) 3-1 (3-0, 3-1, 2-3, 3-2)
McGeeney finisht 68 voor de eerste leg en pakt de eerste set met 3-0.
McGeeney gooit een 14-darter voor een break en 2-1 in set twee en pakt vervolgens de set met 3-1.
McGeeney finisht 120 voor 2-0 in de derde set. Montgomery finisht 100 om terug te komen tot 1-2 en om in het toernooi te blijven. Mede door zeven gemiste matchdarts van McGeeney slaagt Montgomery erin om de set alsnog te pakken.
Montgomery finisht 76 voor 1-0 in de vierde set. McGeeney finisht 100 voor 1-1. McGeeney mist de bull's eye om de wedstrijd met een 170-finish te beslissen, maar Montgomery mist vijf setdarts. McGeeney mist weer vier matchdarts. Het publiek gaat zich ermee bemoeien, waardoor McGeeney even wacht, maar pakt dan toch de titel.

Dutch Open: De Graaf/Prins winnen koppels. Winst emotionele McGeeney

Dames singlesfinale
Lisa Ashton (84,09) - Deta Hedman (86,67) 4-5
Hedman finisht 126 voor 1-0. Hedman komt op 2-1 door een 14-darter. Ashton finisht 100 voor 2-2. Ashton finisht 160 voor 3-3. Ashton finisht 83 voor 4-4. Hedman finisht 82 via bull's eye en dubbel 16 en pakt dus na haar eerdere nederlaag in de koppelfinale wel de singels.

Dameskoppelfinale
Deta Hedman/Lorraine Winstanley - Aileen de Graaf/Sharon Prins 3-4
Via een 76-finish komen de Engelse dames op 1-0 via een break. Sharon zorgt er via een break voor dat de stand op 2-2 komt. Aileen mist Tops voor een 120-finish om via een break 3-2 voor te komen en Hedman profiteert vanaf 40. Na wat gemiste legdarts van de Nederlandse dames weet Sharon dan toch de dubbel te vinden om een beslissende zevende leg af te dwingen. Aileen mist drie matchdarts, maar Hedman mist er ook twee. Sharon raakt de dubbel wel en zorgt voor titelprolongatie!

Dutch Open: De Graaf/Prins winnen koppels. Winst emotionele McGeeney

Herenkoppelfinale
Scott Mitchell/James Hurrrell - Mark McGeeney/Craig Quinn 5-4
McGeeney en Quinn kwamen 4-2 voor, maar zagen Mitchell en Hurrell mede door een 109-finish van Mitchell terugkomen tot 4-4. Hurrell beslist de wedstrijd op 5-4 in het voordeel van de Engelsen.

Dutch Open: De Graaf/Prins winnen koppels. Winst emotionele McGeeney

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws