FDM dag 2 avond: Noppert, Harms, Mandigers en De Graaf zijn door WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

FDM dag 2 avond: Noppert, Harms, Mandigers en De Graaf zijn door

FDM dag 2 avond: Noppert, Harms, Mandigers en De Graaf zijn door

Danny Noppert opende vanavond de avondsessie op de Finder Darts Masters en deed dit voortreffelijk. Hij plaatste zich als eerste voor de zondag en even later deed Wesley Harms hetzelfde. Het aantal zou echter niet op twee Nederlanders blijven steken want ook Willem Mandigers voegde zich bij het schare groepje dat morgen terug mag komen.

Bij de dames speelde Aileen de Graaf een uiterst spannend duel tegen Anastasia Dobromyslova. De Hollandse had maar liefst 13 matchdarts maar ze gingen allemaal mis. De 14e ging echter wel raak en dus is zij de vierde Nederlander die we morgen op het podium terugzien.

Een verslag van alle wedstrijden en de uitslagen zijn hieronder te bekijken.

Danny Noppert 5–1 Conan Whitehead
De Nederlander mocht de avond als eerste aanleggen en deed dat uitmuntend. Hij won de eerste 3 legs en gooide aansluitend een 157-finish voor 4-0. Hij kreeg zelfs wedstrijdpijlen voor een 5-0 overwinning maar liet deze onbenut. Whitehead snoepte nog een leg af maar met 5-1 plaatste Danny Noppert zich als eerste speler voor de kwartfinale
Poule C naar kwartfinale: Danny Noppert

Wessel Nijman 4–3 Keane Barry
Keane Barry won de eerste leg en daarmee was Wessel Nijman uitgeschakeld maar het vervolg van deze partij zou bepalen of Keane Barry of Jarred Cole, die in het publiek zit te kijken, zich zou plaatsen voor de jeugdfinale. Nijman en Barry liepen naar een 3-3 tussenstand en vanaf dat moment was de laatste leg bepalend. Bij winst voor Keane Barry gaat hij door en als Wessel Nijman wint dan gaat Jarred Cole door. De Nederlander miste nog een 152-finish maar in het vervolg was het raak en dus was Jarred Cole vanuit het publiek de grote winnaar.
Poule Jeugd A naar finale: Jarred Cole

Ross Montgomery 3–5 Scott Mitchell
In poule B ging de strijd om plaatsing voor de kwartfinale tussen Ross Montgomery en Scott Mitchell. De man in het roze kwam op een comfortabele 4-0 voorsprong en de partij leek gespeeld. Maar de Schot zette nog een mooie comeback in en kwam terug tot 3-4. Ondertussen miste Mitchell nog even de kans om de partij te beslissen met een 155-finish maar de dubbel 19 werd gemist. In de achtste leg was het met 5-3 dan toch raak en dus zien we morgen Scott Mitchell terug.
Poule heren B naar kwartfinale: Scott Mitchell

Deta Hedman 4–0 Sharon Prins
Beiden hebben hun duel met Marjolein Noijens winnend afgesloten en dus plaats de winnaar van deze partij zich voor de finale van de Finder Darts Masters 2017. Vanaf de eerste pijl was Deta Hedman al het meest overtuigd. Bij een 2-0 voorsprong voor Hedman mist Prins nog een 134-finish maar ze kon niet voorkomen dat Deta Hedman met een 4-0 winst naar de finale gaat.
Poule dames A naar finale: Deta Hedman

Jamie Hughes 5–1 Dean Reynolds
Na twee legs stond er 1-1 op het scorebord maar daarna ging het hard. Hughes wist leg na leg te winnen en liep naar een 4-1 voorsprong. Dean Reynolds kreeg de kans om de executie nog uit te stellen maar hij miste de kansen. Jamie Hughes besluit hierna de partij en met een 5-1 winst zien we hem morgen terug in de kwartfinale.

Poule heren F naar kwartfinale: Jamie Hughes

Ramon Leferink 2–4 Nathan Girvan
De Schot wist gisteren voor een stunt te zorgen door Justin van Tergouw te verslaan en als klap op de vuurpijl wist hij vandaag ook Ramon Leferink te verslaan. De Nederlander wist na twee legs nog 1-1 op het scorebord te brengen maar hij kon niet voorkomen dat de Schot met 4-2 won en daarmee naar de finale gaat.
Jeugd poule B naar finale: Nathan Girvan

Martin Adams 5–4 Kyle McKinstry
Iets zeer opmerkelijks is er gebeurd in deze poule. Martin Adams kwam in deze partij op een 3-0 voorsprong McKinstry wist een mooie comeback in te zetten en met o.a. een 120-finish vocht hij zich een weg terug naar 4-4. In de beslissende laatste leg kreeg hij kansen op de winst maar liet deze onbenut. Martin Adams maakte het vervolgens af maar na afloop wist niemand wie er door was naar de kwartfinale. Alle drie hadden ze namelijk met dezelfde cijfers van elkaar gewonnen en dus kwam het aan op de toernooigemiddelden. Na enkele minuten werd duidelijk dat Scott Waites het beste toernooigemiddelde kende in de poulefase en dus zien we hem morgen terug.
Heren poule G naar kwartfinale: Scott Waites

Wesley Harms 5-3 Andy Baetens
De eerste vier legs waren spectaculair van beide spelers. Het stond op dat moment 2-2 op het scorebord maar het interessantste waren de gemiddelden die over de 110,00 gingen voor Baetens en over de 102,00 voor Harms. In de vierde leg gooide de Nederlander een 96-finish en dit herhaalde hij in de vijfde leg nogmaals. Baetens wist nog een leg te winnen maar kon niet voorkomen dat Wesley Harms zich als tweede Nederlander plaatste voor de kwartfinale van morgen.
Heren poule E naar kwartfinale: Wesley Harms

Aileen de Graaf 4–3 Anastasia Dobromyslova
De Graaf begon uitstekend aan de partij en stormde naar een 3-0 voorsprong. Er leek geen wolkje aan de lucht in het stormachtige Egmond aan Zee en ze miste zelfs een pijl op de bulls-eye om de partij in het slot te gooien. Maar de Russische had nog iets in petto en vocht zich terug tot 3-3. Op dat moment had de Hollandse al een ongekend aantal van 13 matchdarts gemist. In de laatste leg leek het toch de kant van Dobromyslova op te vallen maar De Graaf mocht nog eenmaal aanleggen vanaf 144. Tweemaal triple 20 werd geraakt maar de dubbel 12 viel niet. Dobromyslova faalde echter opnieuw en de 14e matchdart van De Graaf was raak en dus zien we haar morgen terug in de finale.
Dames poule B naar finale: Aileen de Graaf

Willem Mandigers 5-3 Michael Unterbuchner
De Duitser opende met een 180-er en een 112-finish in de eerste leg en versnelde ook naar een 3-1 voorsprong. Mandigers was alleen niet onder de indruk en kwam bij tot en met 3-3. Vervolgens neemt de Nederlander ook de voorsprong over naar 4-3 en mist 3 matchdarts. De Duitser weet zijn kansen alleen niet te verzilveren en Mandigers slaat toe. Hij wint met 5-3 en staat morgen in de kwartfinale van de Finder Darts Masters.
Heren poule D naar kwartfinale: Willem Mandigers

Mark McGeeney 1-5 Darius Labanuaskas
Labanauskas opent indrukwekkend met een 11-darter. Hij loopt aansluitend naar een 2-0 voorsprong waarna de nummer 1 voor het eerst een dubbel weet te gooien. Het zou opmerkelijk genoeg zijn laatste dubbel van het toernooi worden want met 5-1 wint Darius Labanauskas de partij en daarmee plaatst hij zich voor de kwartfinale van morgen.
Heren poule A naar kwartfinale: Darius Labanauskas

Geert De Vos 1–5 Jim Williams
Williams opende de partij met een 11-darter en speelde een uitstekende laatste partij van vandaag. Hij wist Geert de Vos met 5-1 te verslaan en daarmee is hij de laatste speler die zich voor morgen plaatst.
Heren poule H naar kwartfinale: Jim Williams

Foto: Evert Zomer

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws