FDM dag 2 avond: Eén Nederlandse heer, dame en jongen naar zondag WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

FDM dag 2 avond: Eén Nederlandse heer, dame en jongen naar zondag

FDM dag 2 avond: Eén Nederlandse heer, dame en jongen naar zondag

Vanavond vielen de beslissingen in alle poules. In alle categorieën zouden we slechts één Nederlander overhouden. Wesley Harms zal morgen trachten om de Nederlandse eer bij de heren hoog te houden en Aileen de Graaf tracht dit bij de dames te doen. Justin van Tergouw zal dit tot slot bij de junioren proberen.

Namens België is Geert de Vos door naar morgen. Hij treft overigens Wesley Harms in de kwartfinale en dus zal er in de middag tenminste één Nederlander of Belg sneuvelen.

De wedstrijden waren vanavond weer live te volgen op RTV NH. Voor degenen die deze zender niet ontvangen is er deze livestream.

Speelschema avond (vanaf 19:30 uur)
Darius Labanauskas (7) (Lith) – Jamie Hughes (Eng) 2-5
Labanauskas pakt de openingsleg maar Hughes weet de drie legs die erop volgen te winnen. De vijfde leg is er wel weer voor Labanauskas maar Jamie Hughes zou de eerste persoon worden die zich plaatst voor de kwartfinales. Hij wint met 5-2 en dus zien we hem morgen terug en niet de geplaatste Labanauskas.

Owen Maiden (Eng) – Maikel Verberk (Neth) 4-2
Verberk pakt de eerste leg maar toch komt hij al snel in de problemen. Hij ziet de runner-up van de Winmau World Masters een 3-1 voorsprong nemen. De Nederlander kan vervolgens nog wel leg vijf naar zijn hand zetten maar Maiden maakt het in de zesde leg van de partij af en plaatst zich voor de finale van de junioren.

Dean Reynolds (8) (Wal) – Jeffrey Sparidaans (Neth) 5-2
De eerste leg gaat naar Wales maar de Nederlander maakt gelijk en pakt daarna de voorsprong. Reynolds maakt 2-2 en loopt vervolgens naar een 4-2 voorsprong. De Nederlander krijgt kansen maar verzilvert de dubbels niet en ziet plaatsing voor morgen door de vingers glippen. Met 5-2 gaat Reynolds door naar morgen en dus moeten we nog wachten op de eerste Nederlander die we morgen weer mogen toejuichen.

Deta Hedman (2) (Eng) – Anast. Dobromyslova (Rus) 4-2
Dit is de enige partij waarbij de winnaar zich niet zomaar plaatst voor zondag. The Dark Destroyer dient met 4-0 of 4-1 te winnen van Dobromyslova om zich te plaatsen voor morgen. Bij iedere andere uitslag zien we Anastasia morgen terug. De Russische komt met 1-0 voor waarna Hedman gelijk maakt. In de leg daarna valt de beslissing. Dobromyslova wint de derde leg en plaatst zich daarmee voor morgen. Hierna gaan alle legs naar Hedman die daardoor de partij wint, maar toch is ze uitgeschakeld voor morgen.

Scott Mitchell (1) (Eng) – Andy Baetens (Bel) 5-3
Mitchell pakt de eerste leg maar Baetens neemt vervolgens de voorsprong over naar 2-1. Met een 117-finish maakt Mitchell 2-2. Hierna lopen ze naar 3-3 en leg 7 is er voor de Engelsman. Scott mist vervolgens enkele matchdarts maar de Belg straft het niet af en Mitchell gooit de partij in het slot via dubbel 8. Mitchell zien we daarom morgen terug.

Justin van Tergouw (Neth) – Wessel Nijman (Neth) 4-3
De eerste legs gaan over en weer maar bij een stand van 3-2 in het voordeel van Van Tergouw is de druk die deze jongens ervaren duidelijk te zien. Via dubbel 9 is het Nijman die er 3-3 van weet te maken en alles komt dus aan op de laatste leg. Van Tergouw scoort de eerste beurten zeer sterk maar op de dubbels mist hij. Nijman weet de kansen echter ook niet te pakken en uiteindelijk is het toch Van Tergouw die zich plaatst voor de finale die morgen gespeeld zal worden.

Martin Adams (5) (Eng) – Conan Whitehead (Eng) 5-3
Whitehead pakt de eerste leg waarna Adams de voorsprong overneemt, 2-1. Ze lopen naar 2-2 en 3-3 waarna Wolfie op 4-3 komt. Een sterke leg van Wolfie, met o.a. een 180-er, zorgt ervoor dat hij kans krijgt om de partij in het slot te gooien. Adams slaagt hierin en plaatst zich voor de kwartfinales van morgen.

Danny Noppert (2) (Neth) – Martin Phillips (Wal) 4-5
De Nederlander komt op een 2-0 voorsprong maar hij ziet Phillips de stand weer gelijk trekken. De heren lopen vervolgens naar 3-3 waarna Phillips op 4-3 komt en de wedstrijd in zijn voordeel kan besluiten. Noppert gooit echter een 101-finish om de stand weer 4-4 te maken. In de beslissende leg is Phillips degene die als eerste op een dubbel komt, maar hij mist kansen en Noppert mag aanleggen vanaf 140. De eerste pijl komt in de triple 20 en ook de tweede voegt zich daarbij. De benodigde dubbel 10 wordt echter gemist en dubbel 15 wordt geraakt, waardoor hij een 'no-score' te horen krijgt. Phillips besluit vervolgens de partij.

Aileen de Graaf (1) (Neth) – Lisa Ashton (Eng) 4-3
De dames maken er een spannend een tevens chaotische partij van. Kort gezegd lopen de dames naar 3-3 waarbij Aileen een belangrijke dubbel 5 gooide om deze gelijke stand er nog uit te halen. Vervolgens mist Aileen in de beslissende leg tweemaal het grote vlak om zich naar een dubbel te werken maar Ashton straft het niet af. In de herkansing is het via dubbel 16 alsnog raak voor de Hollandse.

Geert De Vos (6) (Bel) – Jim Williams (Wal) 5-2
De Belg komt op een 2-0 voorsprong door o.a. een 157-finish. Leg 3 is voor Williams maar daarna stroomt De Vos door naar 4-1. Leg 6 gaat naar Williams en maar daarna valt voor hem het doek. Geert de Vos plaatst zich met een 5-2 overwinning voor de kwartfinale.

Wesley Harms (3) (Neth) – Ross Montgomery (Sco) 5-3
De Nederlander pakt de eerste leg en nadat de Schot weer gelijk maakte stoomt Sparky door naar 3-1. Montgomery nadert tot 2-3 en op dat moment gooit Harms een 101-finish via single 20, triple 19 en dubbel 12. De Schot nadert wederom tot 3-4 waarna Harms nogmaals een 101-finish gooit en met 5-3 de winst pakt.

Glen Durrant (4) (Eng) – Madars Razma (Lat) 5-2
Durrant pakt een 3-0 voorsprong en de winst lijkt binnen handbereik. Maar Razma nadert toch nog tot 2-3 en dan heeft het er alle schijn van er toch nog een echte wedstrijd in zit. Maar dat bleek toch niet zo te zijn. Met 5-2 winst Durrant die de partij in het slot gooit met een 82-finish.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws