FDM dag 2 middag: Geplaatste heren winnen, Van Tergouw verliest punt WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

FDM dag 2 middag: Geplaatste heren winnen, Van Tergouw verliest punt

FDM dag 2 middag: Geplaatste heren winnen, Van Tergouw verliest punt

Twee opmerkelijke feiten deze zich deze middag voor. Allereerst zagen we Justin van Tergouw tijdens zijn partij de punt van één van zijn darts kwijtraken. Deze brak af en verdween in het dartsbord waardoor hij noodgedwongen één leg moest spelen met de darts van zijn teamgenoot Kleermaker. Ondertussen rende zijn moeder richting de hotelkamer om het reserve setje op te halen. Na twee legs met de darts van zijn teamgenoot te hebben gespeeld besluit Van Tergouw de partij met zijn reserve darts. Hij heeft in deze partij dus met 3 verschillende set darts gespeeld.

Het tweede opmerkelijk feit dat zich deze middag voordeed is dat alle geplaatste heren deze middag wisten te winnen en dat voorkomt een hoop rekenwerk voor vanavond. In een poulesysteem is het vaak rekenen om te bepalen wie zich plaatst voor de knock-out fase maar vanavond geldt voor nagenoeg alle partijen dat de winnaar van die sessie zich zal plaatsen voor morgen.

Op RTV Noord Holland zijn de wedstrijden weer live te volgen. Voor degenen die deze zender niet ontvangen is er deze livestream.

Uitslagen zaterdagmiddag
Darius Labanauskas (7) (Lith) – Martijn Kleermaker (Neth) 5-4
De Nederlander komt sterk uit de startblokken en neemt een 2-0 voorsprong. Labanauskas weet echter fouten van Kleermaker direct af te straffen en maakt er 2-2 van. De Nederlander herpakt zich sterk en pakt een 4-2 voorsprong, maar het afmaken lukt hem niet. De ervaren man uit Litouwen trekt de stand weer gelijk tot 4-4. In de laatste en beslissende leg gooit Kleermaker een 180-er welke het verschil lijkt te gaan maken maar een score van slechts 7 doet deze voorsprong weer te niet. Hij ziet de winst dan ook voor de tweede maal door zijn vingers glippen.

Owen Maiden – Marvin van Velzen (Neth) 4-3
Van Velzen neemt een 2-0 voorsprong maar evenals de Nederlander in de vorige partij ziet ook hij zijn tegenstander naderen tot 2-2. Van Velzen pakt wel weer de voorsprong maar hij ziet het alsnog mis gaan. Maiden pakt leg 6 en 7 en weet de wedstrijd alsnog te kantelen en winnend af te sluiten.

Dean Reynolds (8) (Wal) – Jimmy Hendriks (Neth) 5-2
De zaal stroomt vol voor publiekslieveling Hendriks. De man uit Castricum, op steenworp afstand vanaf Egmond aan Zee, kent genoeg support in de zaal maar desondanks is Reynolds deze partij de sterkste. Hendriks komt op een 0-1 achterstand en weet de stand dan nog wel gelijk te trekken maar daarna kwam hij duidelijk tekort. De man uit Wales komt op een 4-1 voorsprong en wint de partij met 5-2.

Deta Hedman (2) (Eng) – Sharon Prins (Neth) 3-4
Hedman pakt de voorsprong waarna Prins 1-1 maakt. Op dat moment tovert Prins een 121-finish uit de hoge hoed die haar de voorsprong brengt. Hedman pakt hierna 2 legs op rij waarna de Nederlandse toch weer gelijk maakt. Bij een stand van 3-3 krijgt Hedman de kans vanaf 170. Ze gooit tweemaal triple 20 maar mist nipt de bulls-eye. Prins kan het op dat moment ook nog niet waarmaken, maar Hedman verzuimt om het in de herkansing af te maken. Prins krijgt de kans en slaat via dubbel 12 toe.

Scott Mitchell (1) (Eng) – Scott Waites (Eng) 5-1
Mitchell start zeer sterk en lijkt zonder problemen naar 4-0 te lopen. Waites laat daarentegen zien dat hij hier niet voor niets is en gooit een 130-finish om zijn eerste leg op het scorebord te zetten. Het zou de enige blijken want Scott Mitchell maakt het in de zesde leg af maar had hier wel 7 matchdarts voor nodig.

Justin van Tergouw (Neth) – Jordan Thomas (Wal) 4-1
Met een 12-darter opent Van Tergouw de partij ijzersterk en met een 104-finish pakt hij in 15 darts ook de tweede leg. Maar dan doet zich een opmerkelijk moment voor in de derde leg. Justin van Tergouw ziet een punt van zijn dartspijl afbreken en in het dartsbord verdwijnen. De partij wordt hierdoor tijdelijk onderbroken want door gooien is op dat moment geen optie. Hij blijkt wel een reserve-setje bij te houden maar deze ligt op de kamer. Zijn moeder spoed zich naar de hotelkamer maar de partij zet zich voort met een setje darts van Martijn Kleermaker. Van Tergouw went snel aan deze darts die hij mocht lenen van zijn teamgenoot. Hij loopt naar 3-0 en ziet Thomas de vierde leg pakken. Op dat moment is zijn moeder terug met het reserve-setje en dat is het setje waarmee hij de partij besluit door de laatste leg hiermee te gooien.

Martin Adams (5) (Eng) – Wouter Vaes (Neth) 5-1
De Engelsman loopt naar 4-0 en Vaes kent geen sterk optreden in deze partij. Wolfie laat in de vijfde leg echter ook kansen liggen waardoor beiden er een beetje een rommeltje van maken op dat moment. Vaes pakt mede daardoor de vijfde leg maar het zou de enige blijken. Met 5-1 wint Adams en daarom blijft het aantal overwinningen van Nederlanders deze middag tot op heden steken op twee.

Danny Noppert (2) (Neth) – Brian Dawson (Eng) 5-4
Met een 121-finish gaat de eerste leg naar Noppert, die ook de leg daarna pakt. Het wordt vervolgens 2-1 en 3-1 maar Dawson nadert daarna tot 3-3. Beide heren spelen op dat moment ruim 96,00 gemiddeld. Ze lopen hierna naar 4-4 en ondanks dat Dawson in deze partij 5 keer 180 gooit en Noppert niet één keer is het Noppert die via dubbel 10 de partij winnend afsluit.

Aileen de Graaf (1) (Neth) – Fallon Sherrock (Eng) 4-2
De dames zitten niet direct lekker in de partij. De Graaf pakt eerste leg maar de tweede, derde en vierde leg gingen ook met de darts mee wat dus resulteerde in een 2-2 tussenstand. In leg 5 kennen beide dames veel moeite op de dubbels. Aileen de Graaf besluit deze leg uiteindelijk via dubbel 10 en met een 102-finish weet de Hollandse het vervolgens te besluiten.

Geert De Vos (6) (Bel) – Richard Veenstra (Neth) 5-4
De Vos is in het begin van de partij de sterkste van de twee. De Belg komt op een 4-1 voorsprong en Veenstra lijkt zijn dag niet te hebben. Niets bleek echter minder waar, want hij kwam ijzersterk terug en met finishes van o.a. 101 en 161 trekt hij de stand weer volledig gelijk naar 4-4. In de beslissende leg wist De Vos middels een 133-score 170 over te houden en een 134-score erachteraan maakte uiteindelijk de beslissing in deze partij.

Wesley Harms (3) (Neth) – Martin Atkins (Eng) 5-1
Beide spelers waren niet overtuigend in deze partij maar hij komt wel op een 2-0 en 3-1 voorsprong. Atkins weet weinig in te brengen tegen Sparky en zonder goed te spelen weet Harms met 5-1 te winnen van Atkins.

Glen Durrant (4) (Eng) – Tony O’Shea (Eng) 5-2
The Silverback pakt brutaal de eerste leg af van Durrant en maakt daarmee theoretisch gezien nog kans op de knock-outfase. Het scenario dat dan moet plaatsvinden is echter vrij onrealistisch en een leg later kan deze de prullenbak in want toen maakte Durrant 1-1. Met een 83-finish op de bull weet O'Shea wel weer de voorsprong te pakken maar Durrant laat zien dat hij zijn status waar kan maken, loopt naar 4-2 en besluit de partij met een 84-finish op de bulls-eye.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws