FDM dag 2 middag: Wesley Harms besluit partij met een 151-finish WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

FDM dag 2 middag: Wesley Harms besluit partij met een 151-finish

FDM dag 2 middag: Wesley Harms besluit partij met een 151-finish

Vanmiddag werden de tweede wedstrijden in iedere poule gespeeld en we zagen onder andere Wesley Harms zijn wedstrijd winnen door een 151-finish te gooien voor de winst. Ook zagen we Andy Fordham bijna stunten tegen de huidige nummer 1 bij de BDO Mark McGeeney. The Viking kwam met 3-0 voor maar verloor desondanks met 3-5.

Een overzicht van alle uitslagen en verslagen per wedstrijd lees je hieronder terug. Vanavond worden de laatste poulewedstrijden gespeeld waarna de deelnemers voor de knock-out fase bekend zijn.

De wedstrijden zijn net als gisteren weer te bekijken via deze livestream.

Zaterdagmiddag 9 december 2017
Zaal open 11:45 uur
Danny Noppert 5–2 Cameron Menzies
De eerste vijf legs gaan opvallend genoeg tegen de darts in en daarmee komt de Nederlander op een 3-2 voorsprong.
Met een belangrijke 96-finish op dubbel 14 maakt hij er 4-2 van en dat zou het breekpunt zijn voor de Schot. Met 5-2 wordt Cameron Menzies verslagen.

Wessel Nijman 2–4 Jarred Cole
Jarred Cole ging gisteren nipt onderuit tegen Jarred Cole met 3-4 en heeft vandaag dus een overwinning nodig om zich te plaatsen voor de knock-out fase. Hierin slaagde hij want hij wist Wessel Nijman te verslaan met 4-2 door te eindigen met een 11-darter. Desondanks zal hij afhankelijk blijven van de uitslag van de laatste wedstrijd in zijn poule vanavond.

Ross Montgomery 5–3 Rick Hofstra
De heren bleven bij elkaar tot 2-2 waarna Rick Hofstra het publiek op de banken kreeg met een schitterende 156-finish. Ondanks deze finish is het Ross Montgomery die, ondanks problemen op de dubbels, de winst pakt met 5-3 en daarmee Rick Hofstra uitschakelt.

Deta Hedman 4–1 Marjolein Noijens
Hedman kende grote moeite op de dubbels in deze partij en Noijens kon er eenmaal van profiteren op het moment dat ze 0-1 achter stond. Ze maakte 1-1 maar kon niet voorkomen dat Deta Hedman naar 3-1 versnelde. In de vijfde leg kreeg de Nederlandse een kans vanaf 156 en ze begon uitstekend met tweemaal triple 20 maar de dubbel 18 werd gemist. Deta Hedman maakt het vervolgens af en wint de wedstrijd met 4-1. Aangezien Noijens gisteren ook al verloor zit het toernooi er voor haar op.

Jamie Hughes 5–1 Wouter Vaes
In de openingsleg opende Jamie Hughes een 164-finish op de bulls-eye na het gooien van tweemaal triple 19. De Nederlander bracht de stand nog op gelijke hoogte naar 1-1 maar daarna had Vaes weinig meer in te brengen. Hughes won 4 legs op rij en won de partij daarmee in 5 tegen 1.

Ramon Leferink 0–4 Justin van Tergouw
Na de misstap van gisteren moest Justin van Tergouw orde op zaken stellen en dat deed hij. Hij deed zijn plicht en won met 4-0 van Ramon Leferink maar desondanks is hij afhankelijk van de laatste poulewedstrijd die vanavond wordt gespeeld. Het blijft dus nog even spannend voor Van Tergouw.

Martin Adams 4–5 Scott Waites
Waites pakt de openingsleg maar de tot aan 2-2 blijven de heren in balans. Met een 103-finish weet Scotty 2 Hotty de voorsprong weer op te eisen. Het werd aansluitend 3-3 en 4-4 waarna de laatste leg de doorslag moest geven. Beiden missen meerdere matchdarts waarna Scott Waites de winnende pijl gooide.

Wesley Harms 5–3 Dennie Olde Kalter
De eerste vier legs werden eerlijk verdeeld waarna Wesley Harms een prachtige 140-finish wist te gooien. Met een 74-finish maakte Olde Kalter er weer 3-3 van maar na het winnen van de zevende leg sloot Sparky de partij af met een geweldige 151-finish.

Aileen de Graaf 4–2 Lorraine Winstanley
De Hollandse komt op een 1-0 voorsprong maar ziet Lorraine Winstanley voorbij komen met o.a. een 111-finish. Met een 89-finish op de bulls-eye maakte De Graaf er weer 2-2 van waarna ze de voorsprong weer terug in handen nam met 3-2. In de zesde leg kregen beide dames kansen op de dubbels maar misten. Uiteindelijk won De Graaf de leg en daarmee de wedstrijd. Ze kan nu even ontspannen en even andere activiteiten doen maar vanavond zal ze nogmaals in actie komen.

Willem Mandigers 4–5 Richard Veenstra
Veenstra wist zich naar een 3-1 voorsprong te vechten maar zag Mandigers terugkomen tot 3-3. Flyers, zoals de bijnaam van Richard Veenstra luid, wist de voorsprong weer te pakken maar zag na 8 legs 4-4 op het scorebord staan. Willem Mandigers kwam in de laatste en beslissende leg als eerste op een dubbel, maar Richard weet hem te verrassen met een 103-finish.

Mark McGeeney 5–3 Andy Fordham
Fordham weet de huidige nummer 1 van de BDO te verrassen door 3-0 voorsprong te nemen met o.a. een 116-finish en een 77-finish op dubbel 5. McGeeney had op dat moment al 10 dubbel gemist. McGeeney weet zich echter tijdig te herstellen en pakt 5 legs op rij waardoor hij alsnog als winnaar uit deze strijd komt.

Geert De Vos 2–5 Glen Durrant
De Belg pakte de eerste leg maar na 5 legs stond Glen Durrant op een 3-2 voorsprong. Met een 84-finish op de bulls-eye maakte hij er 4-2 van en Geert de Vos miste een 122-finish op de bulls-eye om in de partij te blijven. Hij mist hem maar Durrant straft het nog niet direct af. In de herkansing slaagt de Belg er alleen weer niet in om de dubbel te gooien en dus besluit Durrant daarna de wedstrijd.

Foto: Evert Zomer

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws