Glen Durrant prolongeert zijn titel op de Finder Darts Masters 2016 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Glen Durrant prolongeert zijn titel op de Finder Darts Masters 2016

Glen Durrant prolongeert zijn titel op de Finder Darts Masters 2016

Glen Durrant, Anastasia Dobromyslova en Justin van Tergouw zijn de winnaars geworden van de Finder Darts Masters 2016 geworden. Durrant wist in de finale met 5-3 af te rekenen met Jamie Hughes en wist daarmee succesvol zijn titel te prolongeren. Dit deed hij evenals Justin van Tergouw. Ook hij wist zijn titel van vorig jaar met succes te verdedigen. In de finale was Owen Maiden niet opgewassen tegen de Nederlander die gisteren nog met materiaalpech kampte. Vandaag lieten zijn darts hem echter niet in de steek.

Bij de dames heeft het geheime wapen dat zwangerschap heet zich opnieuw bewezen. In het verleden hebben enkele dames tijdens hun zwangerschap een paar geweldige pot darts gegooid en dat dit geen toeval lijkt te zijn bewees de Russische dit weekend. Nadat ze gisteren tegen Sharon Prins al een zeer sterk gemiddelde van ruim 95,00 noteerde was ze nu in een zeer spannende finale te sterk voor Aileen de Graaf.

Het volledig weekend werd uitgezonden door RTV NH. Voor degenen die deze lokale zender niet kunnen ontvangen was er deze livestream.

Zondagmiddag
Kwartfinales heren
Scott Mitchell - Dean Reynolds 3-2 in sets (3-0, 1-3, 3-1 2-3, 3-2)
De openingsset gaat met 3-0 overtuigend naad Mitchell, maar toch is het Reynolds die in deze partij de eerste 180-er weet te gooien. De tweede set daarentegen gaat naar Reynolds en in stijl. Hij gooit een 155-finish om deze set met 3-1 naar zijn hand te zetten.

In de derde set slaat de Engelsman weer toe en met een 87-finish weet hij via dubbel 5 de set met 3-1 te pakken. In de vierde set komt Scott op een 2-0 voorsprong en vanaf 140 mist hij een matchdart op dubbel 10. Reynolds komt nog terug in de partij en brengt het naar 2-2 in deze set door o.a. een 100-finish. In de leg hierna mist Mitchell wederom twee matchdarts. en Reynolds trekt de stand gelijk.

In de vijfde en beslissende set beginnen de heren met wederom problemen op de dubbels. Mitchell gooit, evenals eerder in een partij na veel problemen op de dubbel, 10 punten uit via single 5, single 1 en dubbel 2. De heren lopen naar 2-2 en in de beslissende leg gooit de Engelsman een 101-finish voor de partij en plaatst zich daarmee voor de halve finale.

Martin Adams - Glen Durrant 0-3 in sets (0-3, 1-3, 1-3)
Durrant pakt de eerste set zonder een leg af te staan aan Adams. In de tweede set komt Martin er wel aan te pas maar meer dan één leg zat er deze set niet in. Met 3-1 gaat dus ook deze set naar Durrant. In de derde set dient Adams het tij te keren maar hij slaagt hier niet in. Wederom is hem één leg gegund maar met 3-1 pakt Durrant ook de derde set en dus boekt hij een 3-0 uitslag in sets en plaatst zich voor de halve finale waar Scott Mitchell op hem wacht.

Wesley Harms - Geert de Vos 2-3 in sets (3-1, 3-2, 0-3, 1-3, 2-3)
De Nederlander pakt de eerste set met 3-1 en en in de tweede set ziet hij de Belg op 2-0 voorkomen. Toch weet Sparky deze set nog te keren en met 3-2 haalt hij ook deze set binnen. Een comfortabele 2-0 voorsprong in sets voor de Nederlander en dus lijkt er geen wolkje aan de lucht. Maar de Belg vecht zich zeer sterk terug de wedstrijd in en wint met 3-0 de derde set en met 3-1 de vierde set.

En dus komt er niet voor het eerste deze middag een beslissende en vijfde set aan te pas. De eerste leg gaat naar Harms maar daarna pakt de Belg twee legs en is nog maar 1 leg verwijdert van de halve finale. Leg 4 gaat echter naar Harms en dus wordt de beslissende laatste set een beslissende laatste leg. In deze leg is het De Vos die voor het publiek in Egmond aan Zee de dubbel als eerste weet te vinden.

Jamie Hughes - Martin Phillips 3-0 in sets (3-1, 3-0, 3-1)
De eerste set gaat met 3-1 naar Hughes die aansluitend geen leg af staat in de tweede set. Een comfortabele 2-0 voorsprong in sets en Phillips weet hem ook niet meer in gevaar te brengen. Eén leg is er voor Phillips nog in de derde set maar met 3-0 in sets wint Jamie Hughes de partij en plaatst voor de halve finale. Hierin zal hij het gaan opnemen tegen Geert de Vos.

Glen Durrant prolongeert zijn titel op de Finder Darts Masters 2016

Finale jeugd
Owen Maiden - Justin van Tergouw 0-2 in sets (0-3, 1-3)
De eerste set gaat met 3-0 naar Justin van Tergouw en dus lijkt het erop dat ook deze finale eenvoudig gewonnen gaat worden door de Nederlander. Vol overtuiging gaat hij door in de tweede set. Maiden heeft de pech dat er één pijl uit de bulls-eye komt om een leg te pakken maar ook Van Tergouw ziet één pijl uit de bulls-eye vallen. Eén leg is er nog voor Maiden maar Justin van Tergouw wint de partij overtuigend met 2-0 in sets.

Halve finale heren
Scott Mitchell - Glen Durrant 0-3 in sets (2-3, 1-3, 1-3)
De eerste set opent Mitchell zeer sterk en forceert direct een break en en krijgt vervolgens pijlen voor de setwinst. Hij verzuimt het echter om dit af te maken en Durrant vecht zich alsnog terug in deze set. Hij pakt 3 legs op rij en wint de eerste set alsnog. In de tweede set is die duidelijk aangeslagen door het laten liggen van deze kans en de tweede set ziet hij dan ook met 3-1 gaan naar Durrant. Ook set 3 eindigt in dezelfde cijfers waardoor de partij ondanks de start alsnog vrij eenvoudig gaat naar Glen Durrant met 3-0 in sets.

Geert de Vos - Jamie Hughes 1-3 in sets (1-3, 3-2, 1-3, 1-3)
De eerste set gaat met 3-1 naar Hughes maar in de tweede set haalt De Vos het beste uit zich naar boven. Hij opent met een 120-finish en 78-finish maar ziet Hughes vervolgens op gelijke hoogte komen tot 2-2. De Belg weet de set toch nog binnen te slepen met 3-1.

Een stand van 1-1 in sets op dat moment en in de eerste leg van set 3 mist De Vos een 133-finish. Hughes profiteert en loopt naar een 2-0 voorsprong. De Vos pakt nog een leg maar verliest de set met 1-3. In set 4 wint De Vos de eerste leg maar met een 150-finish slaat Hughes hard terug. Hij maakt vervolgens 2-1 en besluit de paritj in stijl met een 117-finish.

Glen Durrant prolongeert zijn titel op de Finder Darts Masters 2016

Finale dames
Anastasia Dobromyslova - Aileen de Graaf 2-1 in sets (3-0, 1-3, 3-2)
De eerste set gaat met 3-0 zeer overtuigend naar Anastasia Dobromyslova. In de tweede set daarentegen pakt Aileen de Graaf de eerste leg om vervolgens het publiek op de banken te krijgen met een 156-finish. Ze komt dus 2-0 voor maar daarna gooit de Russische een 120-finish. Met 3-1 gaat de tweede set naar De Graaf die de partij hiermee weer in balans brengt.

Dobromyslova pakt de eerste twee legs in de beslissende set maar de Hollandse blijft vechten en met tweemaal een zeer belangrijke laatste pijl pakt ze 2 legs om de stand gelijk te maken. In de laatste en beslissende leg loopt de Russiche als eerste weg en creërt volop kansen op de dubbel, maar ze mist meerdere matchdarts. Aileen krijgt de kans om de partij nog in haar voordeel te besluiten en krijgt nog 1 matchdart, maar mist. Hierna straft Dobromyslova het af en dus kennen we dit jaar een zwangere winnares.

Finale heren
Glen Durrant - Jamie Hughes 5-3 in sets (3-0, 2-3, 3-1, 2-3, 3-1, 3-2, 1-3, 3-1)
De eerste set ging met 3-0 naar Durrant die o.a. een 111-finish wist te gooien in de tweede leg. In de tweede set lopen de heren naar 2-2 en in de laatste leg sloeg Hughes toe en bracht de stand naar 1-1. Set 3 werd geopend door legwinst voor Durrant maar Hughes wist een 141-finish te gooien in leg 2. De setwinst was er echter toch weer voor Glen Durrant, 2-1 in sets.

Een spannende vierde set volgde er vervolgens. De heren liepen naar 2-2 en Durrant kreeg pijlen om de voorsprong naar 3-1 uit te breiden. Hij miste deze en Hughes sloeg toe om de partij weer volledig in balans te brengen, 2-2 in sets. De vijfde set werd wederom een prooi voor Durrant en bij een stand van 2-2 krijg hij wederom de kans om een voorsprong van 2 sets te pakken. Dit lukte daarentegen wederom niet en de heren brengen de stand naar 3-3 in sets.

In de zevende set weet de titelverdediger de set weer binnen te slepen nadat er eerder nog even een klein incident was met de verlichting op het podium. Na een korte onderbreking kon de wedstrijd weer worden voortgezet. Durrant maakt 4-3 in sets en daar waar Hughes het in de voorgaande sets lukte om de stand weer gelijk te trekken lukt hem dat in de achtste set niet. Hughes mist nog een 156-finish en ziet Durrant uitlopen naar 2-1 en met een 84-finish besluit hij de partij en behoud hij zijn titel.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws