Frankrijk domineert de 17e Mediterranean Cup in eigen land WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Frankrijk domineert de 17e Mediterranean Cup in eigen land

Frankrijk domineert de 17e Mediterranean Cup in eigen land

Zaterdag is de 17e editie van de Mediterranean Cup in het Franse Poissy tot een einde gekomen. Dit toernooi is vergelijkbaar met de Six Nations Cup en Four Nations Tournament, aangezien een aantal landen met elkaar de strijd aan gaan. Aan de Mediterranean Cup doen Catalonië, Cyprus, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Malta, Roemenië en Turkije mee.

In het teamtoernooi leek Frankrijk op weg naar een finaleplek. Het thuisland kwam immers op een 8-4 voorsprong tegen Malta, maar door een sensationele comeback wist Malta alsnog 9-8 te winnen en dus Frankrijk uit de finale te houden. Malta nam in de finale tegen Roemenië een 7-4 voorsprong, maar zag Roemenië met 9-7 de titel pakken.

In het koppeltoernooi strandden Turkije en Roemenië in de halve finale. Frankrijk pakte goud na een zege op Gibraltar.

In het singeltoernooi waren vele ogen wellicht gericht op Norbert Attard uit Malta, die vorig jaar nog knap de halve finale van de WDF Europe Cup haalde. In die halve finale verloor hij van de latere Europees kampioen Richard Veenstra. Op de Mediterranean Cup moest Norbert Attard genoegen nemen met een plek bij de laatste 16. In de halve finale was John Agius uit Malta met 4-1 te sterk voor de Roemeen Adrian Frim. Fransman Jacques Labre versloeg de Griek Kostas Pantelidis om eveneens de finale te halen. John Agius leek op weg naar de titel door een 3-1 voorsprong te nemen tegen thuisspeler Jacques Labre, maar Agius kon de beslissende dubbel niet vinden en zag de titel met 4-3 naar de Fransman gaan.

André Zammit, ambtenaar publieke zaken van de dartsbond van Malta zei het volgende over het toernooi: "Aanvankelijk was er duidelijk lichte teleurstelling dat we twee finales verloren, nadat we ons in een goede positie hadden gebracht. Maar uiteindelijk zien we het toch als een succesvol toernooi, zeker als we bedenken dat het voor twee van de vier spelers, finalist John Agius en David Attard, hun debuut voor Malta was."

In het overallklassement pakte Frankrijk de eerste plek met58 punten. Het Franse team bestond naast Jacques Labre uit Cyril Blot, Thibault Tricole en Yoann Belchun. Zilver was hier voor Roemenië met 46 punten. Malta was derde met 38 punten. Turkije werd vierde met 26 punten. Catalonië pakte 20 punten en de vijfde plaats. Gibraltar eindigde zesde met 18 punten. Cyprus bleef met 14 punten Griekenland dat met 12 punten laatste eindigde net voor.

Vooralsnog is ons helaas niets bekend over het damestoernooi, zodra we hier informatie over hebben, zullen we dat uiteraard plaatsen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws