Inschrijven voor 2e editie van BDO World Trophy vanaf heden mogelijk WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Inschrijven voor 2e editie van BDO World Trophy vanaf heden mogelijk

Inschrijven voor 2e editie van BDO World Trophy vanaf heden mogelijk

Vanaf heden is inschrijven mogelijk voor de tweede editie van de BDO World Trophy die van 26 februari tot en met 1 maart 2015 in Manchester gespeeld zal worden. Elke speler die gerechtigd is deel te nemen en aan de criteria voldoet, kan zich inschrijven.

Een kwalificatietoernooi voor deze nieuwe BDO major zal op 7 oktober in de Hull Sports Arena gehouden worden. De deadline voor de inschrijvingen is maandag 6 oktober om 18:00 uur Nederlandse tijd. Inschrijven kan via deze website. Op het heren kwalificatie toernooi zijn er vier plekken te vergeven, terwijl de dames twee tickets kunnen verdienen.

Naast de vier qualifiers, zal het deelnemersveld op het herentoernooi bestaan uit 16 spelers van de BDO Invitational Table, de koplopers van de acht World Regional Tables, Lakeside World Professional Darts 2014 kampioen, BDO World Trophy 2014 winnaar, Winmau World Masters 2013 winnaar 2013 en één wildcardhouder. Stephen Bunting is de regerend Lakeside kampioen maar aangezien hij niet meer bij de BDO speelt, zal zijn plek door een andere speler ingenomen worden.

De twee gekwalificeerde dames worden vergezeld door de top 10 van de BDO Invitational Table, Lakeside World Professional 2014 kampioene, BDO World Trophy 2014 winnares, Winmau World Master 2013 winnares en één wildcardhoudster.

Indien de winnaars en runner-ups van de betreffende toernooien zich op een andere manier hebben gekwalificeerd, zal de hoogst geplaatste niet gekwalificeerde speler van de BDO Invitation Tables een uitnodiging ontvangen.

De BDO World Trophy werd in november 2013 als nieuwe major aan de kalender van de BDO toegevoegd. De inaugurele editie werd in februari dit jaar in de Tower Ballroom te Blackpool gespeeld. Bij de heren mocht James Wilson zich de eerste winnaar noemen. Anastasia Dobromyslova won het damestoernooi.

De BDO World Trophy 2015 zal door Eurosport en Eurosport 2 uitgezonden worden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws