Interview Aileen de Graaf "Heb zelf mogen ervaren hoe moeilijk het is" WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Interview Aileen de Graaf "Heb zelf mogen ervaren hoe moeilijk het is"

Interview Aileen de Graaf "Heb zelf mogen ervaren hoe moeilijk het is"

Zondag maakte de WDF nummer één van de wereld Aileen de Graaf bekend dat er vanaf heden een bijzonder dartteam rijker is. Dartfreakz sprak de Graaf die openhartig en passievol vertelde over de para-darters. Het Gforce team bestaat uit 12 talentvolle darters met een handicap. Vorig jaar kwam De Graaf in aanraking met de para-darters. Tijdens de NDB ranking zag ze hoe de G-darters vol passie en motivatie de pijlen richting het bord gooide. De Graaf “Ik heb vol bewondering naar hun gekeken. De motivatie en inzet die ze tonen is geweldig om te zien. Ik heb toen ook na een ranking vanuit een rolstoel een aantal legs tegen mindervalide gedart. Heb zelf mogen ervaren hoe moeilijk het is”.

De Graaf raakte in gesprek met de spelers waar al snel bleek dat ze het moeilijk voor elkaar te krijgen door hun beperking maar ook financiële middelen om de rankings af te gaan. “Ik wilde dolgraag de situatie verbeteren, toen ontstond het ambitieuze plan een team op te richten”.

“Het idee is heel positief ontvangen. Mijn eerste stap was het vinden van sponsoren voordat ik het bekend zou maken bij de spelers, je wil deze gemotiveerde para darters niet blij maken met een dode mus. Ik heb veel hulp gehad van sponsoren en vrienden. Zonder hulp was dit niet mogelijk geweest. Ze vonden het allemaal een geweldig idee waardoor het Gforce team een succes is geworden’’ vervolgde de Graaf passievol het gesprek.

Interview Aileen de Graaf "Heb zelf mogen ervaren hoe moeilijk het is"

Er is geen keuze gemaakt uit de ‘beste’ para-darters maar meest gemotiveerde darter. Motivatie en inzet zijn de belangrijkste selectie criteria geweest. Spelers van het Gforce team moeten minimaal 6 van de 8 rankings deelnemen. “Het team kan alleen maar groeien, stel dat er aan het eind van het ranking seizoen meer spelers zijn die 6 of meer ranking hebben gegooid kunnen ze toegevoegd worden aan de selectie van het Gforce team zolang de financiële middelen het toe laten” aldus de Bunschotense.

Het team heeft als doel meer para-darters aan te trekken naar de rankings te komen, ze hebben kans ook geselecteerd te worden voor het team. “Maakt niet uit wat je niveau is of hoe hoog je eindigt . Inzet is het belangrijkst. Het is ook geweldig dat er een selectie komt voor de mindervalide darters”.

Aileen de Graaf zal als coach betrokken zijn en blijven bij het team. Ook Dirk Kers en Marijke Zomer hebben een belangrijke rol. Tenslotte moet De Graaf tijdens de ranking zelf ook nog presteren. Stefan Roelsema verzorgt de website, als creatieveling heeft hij ook het logo ontworpen. “Dirk zal er elke ranking zijn voor de mindervalide darter. Marijke helpt ons ook altijd. Ze verzorgt de toernooileiding en helpt ons als het team vragen heeft. Marijke weet veel van de mindervalide darters en het spel. Ben zo verschrikkelijk blij met alle hulp die we krijgen.”

Het deelnemersveld para-darters is nog beperkt waardoor een competitie niet echt mogelijk is. De spelers komen uit alle hoeken van het land. Sommige spelen regionaal ook in de reguliere competitie, niet iedereen is lid van een team en/of organisatie. Met dit team, de rankings veel landelijke aandacht in de media en kan het deelnemersveld groeien. Wie weet wat er nog allemaal mogelijk is.

“Ik wil nogmaals de begeleiders, darters, sponsoren en iedereen die op welke manier dan ook zijn of haar steentje bijdraagt aan het Gforce team heel hartelijk danken” aldus een trotse Aileen de Graaf.

Interview Aileen de Graaf "Heb zelf mogen ervaren hoe moeilijk het is"

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws