Jan Dekker wint en Tamara Schuur beste Nederlandse in Coventry WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Jan Dekker wint en Tamara Schuur beste Nederlandse in Coventry

Jan Dekker wint en Tamara Schuur beste Nederlandse in Coventry

Vandaag worden in Coventry ook de BDO British Classic gehouden. Jan Dekker is de beste Nederlander met een plaats bij de laatste 4. Ook Tamara Schuur doet het goed in het Engelse Coventry. Schuur zal het opnemen tegen Anastasia Dobromyslova bij de laatste 4. In het heren toernooi sneuvelden Wesley Harms tegen Tony Randall bij de laatste 16 en Free Willy van de Wiel in de kwartfinale tegen Ian Jones.

Tamara Schuur heeft het helaas niet gered en is tegen de Russin onderuit gegaan. Met name de laatste legs vonden de pijlen van Schuur te vaak de 5. Toch een mooie prestatie van Schuur, Dobromyslova zal het opnemen tegen Deta Hedman in de finale.

In de halve finale keek Mariflex speler Jan Dekker als nel tegen een achterstand aan. Ian Jones ging goed van start maar Dekker wist zich te herstellen en zich terug te vechten in de wedstrijd. Met een 5-3 overwinning zal Dekker het opnemen tegen de man in vorm Stephen Bunting die de geroutineerde Martin Adams met 5-3 versloeg.

Jan Dekker heeft de BDO British Classics 2012 gewonnen, Dekker rekende met 6-1 af met Stephen Bunting. De Nederlander wist de finishes goed te vinden, in de tweede leg gooit Dekker 116 uit en weet Bunting te breaken. De 3e leg gaat in 14 darts ook naar Dekker waarna het gat is geslagen. De Engelsman weet met een 79 finish de 6e leg nog te winnen maar kan geen vuist meer maken. De MariFlex speler mist een match dart waarna Bunting een kans krijgt nadat hij met een maximale dubbel 16 over had gelaten. De Engelsman mist waarna Jan Dekker via dubbel 10 het toernooi weet te winnen.

Laatste 16
Tony Randall 4-3 Wesley Harmes

Kwartfinales:
Willy van de Wiel 1-4 Ian Jones
Martin Adams 4-2 Daryl Gurney
Tony Randall 0-4 Stephen Bunting
Jan Dekker 4-2 Robert Turner

Halve finales:
Jan Dekker 5-3 Ian Jones
Stephen Bunting 5-3 Martin Adams

Finale:
Jan Dekker 6-1 Stephen Bunting

Dames kwartfinales:
Deta Hedman 3-0 Fallon Sherrock
Apylee Jones 3-1 LisaAshton
Anastasia Dobromyslova 3-2 Rachna David
Tamara Schuur 3-2 Lorraine Farlam

Halve finales:
Deta Hedman 4-0 Apylee Jones
Anastasia Dobromyslova 4-3 Tamara Schuur

Finale:
Deta Hedman 4-2 Anastasia Dobromyslova
Hedman gooit 149 uit voor de overwinning.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws