Lakeside avond 6: Danny Noppert verslaat Veenstra en staat in kwartfinale WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside avond 6: Danny Noppert verslaat Veenstra en staat in kwartfinale

Lakeside avond 6: Danny Noppert verslaat Veenstra en staat in kwartfinale

Vanavond staat er één duel op het programma met een Nederlander, of eigenlijk twee Nederlanders. In de laatste partij van de avond staan Richard Veenstra en Danny Noppert namelijk oog in oog om te strijden voor een plek in de kwartfinale. Dat er een Nederlander de laatste 8 zal halen is dus al zeker.

Voorafgaand zullen er ook nog duels worden gespeeld tussen Casey Gallagher en Corrine Hammond en tussen Krzysztof Ratajski en Darius Labanauskas. Aansluitend wordt de damespartij tussen Anastasia Dobromyslova en Lorraine Winstanley gespeeld waarna de oranje kandidaten de avond zullen besluiten.

Speelprogramma donderdagavond
Casey Gallagher (68,85) – Corrine Hammond (70,08) 0-2 in sets (2-3, 2-3)
De eerste set is met 3-2 gewonnen door Corrine Hammond. Beide dames kenden problemen op de dubbels maar de Australische wist haar zenuwen het beste te bedwingen. De tweede set ging eveneens naar Hammond met 3-2 die zich daarmee heeft geplaatst voor de halve finales van de Lakeside.

Krzysztof Ratajski (86,76) – Darius Labanauskas (89,37) 3-4 in sets (1-3, 0-3, 3-2, 0-3, 3-1, 3-2, 0-3)
Met een 110-finish pakt Labanauskas de eerste set en ook de tweede set wordt met 3-0 in legs gepakt door Labanauskas. Met 3-2 wint Ratajski vervolgens de derde set, maar hierna wordt met 3-0 door Labanauskas set 4 gewonnen. Ratajski geeft nog niet op en met 3-1 en 3-2 brengt hij de partij weer volledig in balans. In een 7e en laatste set wordt met 3-0 door Labanauskas de partij in het slot gegooid.

Anastasia Dobromyslova (82,20) – Lorraine Winstanley (71,76) 2-1 in sets (3-0, 1-3, 3-1)
De Russsische Dobromylosva pakt de eerste set overtuigend met 3-0 maar nagenoeg even overtuigend gaat de tweede set met 3-1 naar Lorraine Winstanley. In de beslissende derde set is het wederom Dobromyslova die het verschil kon maken. Met 3-1 wint zij de set en daarmee de partij.

Richard Veenstra (87,93) – Danny Noppert (91,02) 0-4 in sets (0-3, 0-3, 2-3, 0-3)
Noppert begint zeer overtuigend aan deze wedstrijd en pakt de eerste twee sets zonder een leg af te staan. Voor Veenstra, halve finalist op de Lakeside vorig jaar, was er dus werk aan de winkel. En dat deed hij in de derde set maar ondanks zijn inzet ging de set met 3-2 alsnog naar Noppert via dubbel 3. Dit bleek het beslissende moment in de partij te zijn. Want in de vierde set kwam Veenstra er niet meer aan te pas en Noppert pakt deze set met 3-0 en wint de partij met 4-0 in sets en plaatst zich voor de kwartfinale.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws