Lakeside avond Fitton, Hughes winnen en Durrant ontsnapt aan Hogan WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside avond Fitton, Hughes winnen en Durrant ontsnapt aan Hogan

De tegenstander van Geert de Vos zou uit de eerste wedstrijd van de avond komen. Fitton had double Trouble maar versloeg Pip Blackwell wel met vijf maximale scores en toch enkele hoge finishes waaronder een 152. The dazzler zal het bij de laatste acht in Frimley Green dus opnemen tegen de Vos uit Belgie. Ook Dart'9 speler Jim Williams kwam in actie, in de tweede wedstrijd van de avond was Jamie Hughes een maatje te groot voor de Welsman die met 4-1 verliest. Yozza Hughes is door naar de laatste acht waar hij Wolfie treft.

De afsluiter is voor Paul Hogan en de nummer één van de BDO Glen Durrant die de titel favoriet is voor de 2017 editie van het BDO World Championship Darts. Hogan kwam totaal onverwacht 3-0 voor in sets en mist één pijl op dubbel 16 voor de overwinning. Glen Durrant vecht zich compleet terug in de wedstrijd en weet zijn opponent die subliem de eerste drie sets stond te finishen te verslaan met 3-4 in sets.

Het toernooi is in Nederland live te volgen via Youtube, klik hier voor de stream.

Het programma vanaf 20:00 uur:
Darryl Fitton (England) (87.75) v Pip Blackwell (England) (83.73) 4-1 (1-3; 3-1; 3-2; 3-0; 3-0)
Double trouble voor Fitton die goed stond te scoren maar ongelofelijk liep te knoeien op de dubbel. Pip Blackwell pakt meteen de eerste set af met 1-3 van The Dazzler. In de tweede set begint Blackwell meteen goed met een 12-darter, de 54-jarige Fitton weet in de derde leg Pip te breaken en de set met 3-1 te pakken. In de derde set beginnen beide Engelsen ieder met een break, het scorende vermogen is goed van Fitton maar de dubbel weet hij maar niet te vinden waardoor Blackwell bij kan blijven, de set ging wel naar Fitton waardoor hij 2-1 voor komt in sets. In set vier komt Blackwell er niet aan te pas, Fitton wint de set met 3-0 en een 134-finish. De vijfde set gaat ook zonder leg verlies naar The Dazzler die ook nog een 152-finish gooide in de eerste leg. Fitton wist vijf maximale 180-scores te gooien en is de tegenstander van Geert de Vos bij de laatste acht.

Jim Williams (Wales) (89.85) v Jamie Hughes (England) (84.96) 1-4 (2-3; 1-3; 2-3; 3-1; 2-3)
De 30-jarige Hughes uit Engeland is de tegenstander geworden van Martin Adams bij de laatste acht. Yozza versloeg de Welshman Williams met 4-1 in sets. De 32-jarige man uit Wales komt meteen in de eerste set op achterstand nadat Hughes 160 mist op tops maar in de herkansing wel raak schiet om met 3-2 set een te pakken. Set twee mag de Welshman beginnen maar krijgt slechts een leg op het scorebord met onder andere een 13-darter komt Hughes 2-0 voor. In set drie is het wederom kantje boord maar de beslissende leg ging wederom naar de Engelsman waardoor Yozza op weg is naar een whitewash. In de vierde set krijgt de Engelsman maar een leg op het bord, Jim Williams gooit een stabiele set en voorkomt een whitewash. In de vijfde set valt er een 13-darter bij Williams en een 11-darter bij Hughes met de stand van set vijf op 2-2 is het dubbel drie die de verlossing brengt voor Hughes en een plek bij de laatste acht tegen Martin Adams.

Paul Hogan (England) (92.01) v Glen Durrant (England) (89.85) 3-4 (3-0; 3-0; 3-2; 2-3; 1-3: 2-3; 1-3)
Crocodile Dundee Paul Hogan was op weg om geschiedenis te schrijven, de 53-jaar Engelsman uit Basingstoke wist in 1995 en 2006 de kwartfinales te halen en kwam tegen de torenhoge favoriet Durrant 3-0 voor in sets. Hogan mist dubbel 16 en geeft de wedstrijd vervolgens compleet uit handen. De eerste set gaat met onder andere een 140-finish naar Hogan, in de tweede set krijgt de 46-jarige nummer één van de BDO ook geen leg op het bord. Hogan staat fantastisch te finishen en mist niets. Set 3 begint Durrant goed en breakt Hogan om zijn eerste dubbel te raken. Met een 13-darter weet Hogan terug te breaken waarna hij met een 79-finish 2-1 voorkomt. Duzza maakt nog 2-2 met een 86-finish waarna Paul Hogan met een 78-finish 3-0 in sets voor weet te komen. In de vierde set komt Hogan met onder andere een 130-finish 2-1 voor, Crocodile Dundee legt aan vanaf 109 en mist dubbel 16 voor een plek bij de laatste 8. Durrant legt aan op dubbel 10 en schiet raak voor 2-2, als Durrant de set weet te pakken met een 13-darter begint Hogan te twijfelen. Durrant pakt de vijfde set met 1-3 en weet ook de zesde set naar zich toe te trekken nadat Hogan nog een belangrijke 156-finish mist op dubbel 18 voor de break. In de zevende set missen beide 120 op tops voor de eerste leg, In de herkansing weet de BDO nummer één tops wel te raken voor de break. Hogan mist kansen in de tweede leg waardoor Durrant op 0-2 komt. Een 83-finish brengt Hogan nog op 1-2 maar als Durrant met een 14-darter de set en daarmee de overwinning pakt is het onwaarschijnlijke gebeurd. Durrant is ontsnapt uit een kansloze situatie na één gemiste wedstrijdpijl van Paul Hogan.