Lakeside dag 3 middag: Danny Noppert naar tweede ronde WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside dag 3 middag: Danny Noppert naar tweede ronde

In Frimley Green op het Lakeside complex zijn maandagmiddag 2 voorrondes en 1 eerste-ronde partij gespeeld in het BDO World Professional Darts Championship, het WK van de British Darts Organisation. Van deze 3 wedstrijden is er eentje met een Nederlander gespeeld, Danny Noppert won de eerste-rondepartij met 0-3 van de Welshman Richie Edwards. Verder moest deze maandagmiddag de Canadees David Cameron spelen, die al opviel voordat zijn voorronde partij begon, want hij was zijn pijlen vergeten, hij moest dus met een ander setje zijn partij spelen tegen de Duitser Michael Unterbuchner. Deze wedstrijd eindigde na een lange laatste set in 2-3 voor de Duitser, die in heel de wedstrijd veel moeite had met zijn dubbels. Hierna is er een zeer eenzijdige partij gespeelt, tussen Craig Caldwell en Daniel Day. Daniel Day is een debutant, maar hij speelde alsof hij er al jaren stond, hij had een paar hoge finishes, en won de wedstrijd dan ook overtuigend met 0-3.

Livestream
Het toernooi wordt live uitgezonden op Channel 4 ('s middags) en BT Sport ('s avonds) en voor de Nederlanders die deze zenders niet ontvangen hebben we een overzicht van livestreams geplaatst in dit overzicht.

Maandagmiddag 8 januari
Middagsessie (vanaf 14:00 uur)
David Cameron (77.45) - Michael Unterbuchner (84.77) (V) (best of 5 sets)

(2-3, 3-0, 3-1, 0-3, 3-5)

Voordat de wedstrijd begint is al bekend dat Cameron zijn pijlen nog steeds niet aangekomen zijn op het vliegveld, hij was zijn pijlen namelijk vergeten uit Canada. Hij speelt dus met een ander setje. Unterbuchner begint de eerste set. Beide heren gooien een goede eerste leg, ondanks wat afzwaaiers weten ze wel vaak een triple te vinden. Unterbuchner krijgt één pijl op dubbel 16 en gooit deze ok gelijk, hij pakt dus de voorsprong. Hij houdt zijn flow vol, en begint de tweede leg met een 180. Een 140 en 100 zorgen ervoor dat hij in 11 darts uit kan, maar dit lukt hem niet, waardoor Cameron terug kan komen, maar hij raakt zijn dubbel ook niet. Hierna komt Unterbuchner terug en komt dus met 2-0 voor. In de derde leg weet Cameron nog steeds zijn dubbels niet te raken, maar Unterbuchner kan ook niet uit, dus kan Cameron terugkomen. Alle drie de pijlen gaan er niet in. Maar ook Unterbuchner raakt zijn dubbel niet, dus Cameron krijgt weer kansen, en zijn laatste pijl ging er dan ook eindelijk in, de stand is dus 1-2. In de vierde leg begint het langzaam, maar dan gooien beide heren een 180. Unterbuchner kan hierna 132 uitgooien maar raakt tops niet, Cameron heeft 146 over en gooit deze uit, de stand is dus weer gelijk. Unterbuchner is in de beslissende leg duidelijk de bovenliggende partij, hij zet zijn leg goed weg en krijgt kansen op een dubbel en gooit deze niet, maar Cameron kan nog niet uit. Dit helpt Unterbuchner goed, via dubbel 5 pakt hij de eerste set.

Cameron begint de tweede set. Je kan goed zien dat hij moet wennen aan dit setje pijlen. Ondanks dat komt hij als eerst op een finish, maar het lukt hem niet. Unterbuchner staat echter nog niet op een finish. Cameron wilde tops raken, maar gooit net in de dubbel 5. In zijn volgende beurt gaat dubbel 15 er wel in, hij houdt dus zijn eigen leg en komt op 1-0 voorsprong. Cameron komt als eerst op een finish, maar Unterbuchner kan niet uit dus hij zet hem weg. Hierna gaat hij voor tops, en de eerste pijl gaat er gelijk in, hij breakt dus voor 2-0. In de derde leg zit Cameron weer in dezelfde situatie, hij kan zijn leg wegzetten omdat Unterbuchner niet op een finish staat. Hij krijgt hierdoor drie pijlen op tops maar gooit deze niet. Unterbuchner staat echter nog steeds niet op een finish, en Cameron komt terug en pakt de tweede set. Het is 1-1.

Unterbuchner mag aan de derde set beginnen. In de eerste leg krijgt Unterbuchner 2 kansen op een dubbel, maar pakt deze niet. Hierdoor kan Cameron zijn kans grijpen en hij breakt hem in de eerste leg, hij staat dus met 1-0 voor. Unterbuchner begint de tweede leg met een 180. Unterbuchner kan een 151 finish gooien, maar dit lukt hem niet. Cameron kan niet uit en hij heeft dus weer drie pijlen op een dubbel maar gooit deze niet. Cameron kan 132 niet uitgooien, maar Unterbuchner gooit 18 in plaats van 1, en gooit zich dus kapot. Dan gooit Cameron eindelijk dubbel 16, en hij verzilvert zijn break. Het is 2-0. In de derde leg gooit Unterbuchner een 180 en zet zijn leg goed weg. Hierna krijgt hij twee pijlen op dubbel 16, maar heeft er maar één nodig, hij verkleint zijn achterstand, het is 2-1. Cameron begint de vierde leg met 174. Unterbuchner gooit in zijn tweede beurt een 180. Cameron kan 167 uitgooien, maar hij raakt de enkele bull. Unterbuchner kan hierdoor de leg pakken maar dit lukt hem niet. Cameron krijgt twee pijlen voor dubbel 10 maar hij zit er enorm ver vanaf en gooit hem niet. Ook Unterbuchner lukt het niet om uit te gooien. Cameron komt hierna terug en pakt de derde set, hij staat dus met 2-1 voor.

Het lijkt dus dat Cameron gewend raakt aan dit setje pijlen. Hij mag de vierde set beginnen. Unterbuchner gooit een 180 in de eerste leg. Unterbuchner krijgt als eerst kansen op een dubbel, maar mist ze weer. Cameron kan echter ook niet uit, en na 3 gemiste kansen gooit Unterbuchner dan eindelijk een dubbel, het is 0-1. Unterbuchner raakt weer zijn dubbels niet, maar Cameron kan nog niet uit, hij krijgt dus weer kansen. Die pakt hij ook, zijn tweede pijl gaat erin, en hij komt dus met 0-2 voor. Unterbuchner begint de derde leg met een 180. Hij kan in 11 pijlen uit, maar hij raakt zijn dubbels weer niet. Zijn twaalfde pijl was een afzwaaier, waardoor hij zich kapot gooide. Op den duur gooit hij dan eindelijk dubbel 8, waardoor het 2-2 in sets is.

Michael Unterbuchner mag aan de laatste set beginnen. Unterbuchner krijgt weer een kans voor tops maar raakt hem weer niet. Cameron komt hierna terug met een 130 finish, en hij pakt dus de voorsprong. Unterbuchner krijgt als eerst kansen op een dubbel, maar hij gooit hem weer niet. Zijn volgende beurt is beter, hij heeft maar één pijl nodig en maakt de stand weer gelijk. Unterbuchner heeft in de derde leg meer geluk, hij raakt eindelijk tops, terwijl hij die niet wou raken. Hierna moet hij dus nog dubbel 10 gooien voor de leg en dit doet hij ook, hij staat met 1-2 voor. De vierde leg is voor Cameron, wat betekent dat deze set nog even doorgaat, je moet namelijk met 2 legs verschil winnen. Cameron gooit in de vijfde leg een 180. Unterbuchner krijgt weer een kans voor tops maar raakt hem weer niet. Cameron kan 101 uitgooien maar mist dubbel 12. Unterbuchner raakt weer zijn dubbels niet, en Cameron heeft hierna maar één pijl nodig, hij heeft nog één leg nodig om naar de volgende ronde te gaan. In de zesde leg weet Unterbuchner eindelijk tops te raken, hij maakt de stand weer gelijk. Hij blijft nog even doorgaan, hij begint de zevende leg met een 180. Unterbuchner heeft hierna pech, hij raakt triple 16 in plaats van 16 en mist dubbel 4, maar in zijn volgende beurt raakt hij dubbel 2 en hij komt dus weer op voorsprong. Cameron verspeelt zijn kans om terug te komen, waardoor Unterbuchner voor de wedstrijd kan gooien, en via dubbel 4 pakt hij dan ook een plek in de eerste ronde.

Craig Caldwell (80.38) 0-3 Daniel Day (86.24) (V) (best of 5 sets)

(0-3, 1-3, 1-3)

Daniel Day mag de eerste set beginnen. In zijn tweede beurt gooit hij 180. Day krijgt twee pijlen op een dubbel, en zijn tweede gaat erin, hij staat met 1-0 voor. Day gooit een 132 finish in de tweede leg, en komt dus op 2-0 voorsprong. Day kan 133 uitgooien maar dit lukt niet. Caldwell kan 160 uitgooien maar dit lukt ook niet. Day komt hierna terug en gooit 66 uit, hij pakt dus de eerste set.

Craig Caldwell begint de tweede set. Hij gooit in deze leg ook zijn eerste 180. Hij krijgt hierna één kans op een dubbel, zijn eerste kans deze wedstrijd. Maar hij gooit hem niet. Day kan ook niet uit, dus Caldwell komt terug, en gooit dubbel 10, hij komt op 1-0 voorsprong. Day gooit tops in plaats van een enkele 20, en hierna gooit hij dubbel 10, waardoor de stand weer gelijk is. In de derde leg gooit Day weer een hoge finish, met een 132 finish pakt hij de voorsprong. In de vierde leg gooit Day weer een 180. Day blijft in zijn goede flow zitten, via tops pakt hij de tweede set, en de 2-0 voorsprong.

Day mag aan de derde set beginnen. Hij zet zijn leg goed weg, en via zijn favoriete dubbel, dubbel 16 pakt hij weer de voorsprong. Day gooit 99 op een mooie manier uit, via 19, tops en nog een keer tops komt hij op een 2-0 voorsprong, waardoor hij nog maar één leg verwijdert is van de eerste ronde. Caldwell houdt hem daar echter nog even van weg, hij maakt de stand 1-2. In de vierde leg krijgt Caldwell een kans om de wedstrijd nog een stukje langer te maken, maar hij raakt zijn dubbel niet. Day krijgt zijn een match-dart maar raakt deze ook niet. Caldwell raakt weer zijn dubbels niet en Day komt terug, zijn eerste pijl gaat er niet in maar zijn tweede pijl wel, en hij wint deze wedstrijd met 0-3.

Richie Edwards (71.51) - Danny Noppert (88.92) (best of 5 sets)

(0-3, 0-3, 1-3)

Danny Noppert mag aan de wedstrijd beginnen. Hij begint gelijk goed, hij start met een 180. Noppert krijgt twee pijlen op een dubbel, en zijn tweede pijl gaat erin, Noppert pakt dus de voorsprong. Edwards gooit in de tweede leg zijn eerste 180. Edwards krijgt als eerst kansen in de tweede leg, maar hij mist dubbel 18. Noppert gooit dubbel 18 wel, en breakt Edwards voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg gooit Noppert bijna een 180, maar hij had helaas een bouncer. Noppert gooit bijna 121 uit, maar mist dubbel 18. Edwards staat nog niet op een finish, en Noppert komt dus terug. Hij mist echter 3 pijlen op dubbel 9. Edwards gooit 160 niet uit, en Noppert gooit hierna in 1 pijl dubbel 9, en pakt dus een 1-0 voorsprong in sets.

Richie Edwards mag de tweede set beginnen. Noppert kan in de eerste leg 160 uitgooien, maar mist dubbel 20. Hierna heeft hij twee pijlen nodig, maar via dubbel 10 pakt hij de voorsprong. In de tweede leg gooit Noppert weer een 180. Edwards gooit in deze leg ook een 180, en Noppert krijgt hierna één pijl voor een dubbel, hij raakt deze ook en staat dus 2-0 voor. In de derde leg gooit Edwards een 171. Noppert gooit 121 uit en pakt zo de tweede set, hij is nog maar één set verwijdert van de tweede ronde.

Noppert begint de derde set, Edwards gaat er echter met de leg vandoor, hij pakt de voorsprong in deze set. Via een 85 finish pakt Noppert de tweede leg en breakt dus terug. Noppert krijgt drie pijlen op een dubbel maar pakt ze niet. Edwards gooit het ook niet uit, maar Noppert mist weer zijn dubbels. Edwards krijgt twee pijlen voor tops maar gooit deze ook niet. Noppert gooit hierna met zijn eerste pijl dubbel 2, en pakt de voorsprong in deze set, en is nog maar één leg verwijderd van de tweede ronde. Noppert kan 124 uitgooien maar mist de bull. Edwards staat echter niet op een finish. Via dubbel 12 wint Danny Noppert de wedstrijd.