Vierde dag Lakeside 2015: Ook Rick Hofstra en Wesley Harms onderuit WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Vierde dag Lakeside 2015: Ook Rick Hofstra en Wesley Harms onderuit

In Frimley Green verloren we op de vierde dag van het BDO World Championship de laatste Nederlandse heren. Vanmiddag zagen we Anneke Kuijten en de Belg Cedric Waegemans ook al sneuvelen. De enige twee Nederlanders die aan het begin van de avond nog kans op de titel hadden gingen onderuit. De Fries Hofstra verloor met 1-3 van Jim Widmayer en Wesley Harms ging hard onderuit tegen Canadees Jeff “The Silencer” Smith.

Vorig jaar ging Hofstra onderuit in de kwartfinale waarin hij verloor van de latere kampioen Stephen Bunting. Harms kwam in 2012 en 2013 tot de laatste vier op de Lakeside, vorig jaar verloor Harms van Tony Eccles in de tweede ronde en dit jaar valt het doek helaas al in de eerste ronde.

Aileen de Graaf en Sharon Prins moeten de Nederlandse eer hoog houden, voor België zit Geert de Vos nog in het toernooi. De Vos zal het morgenavond opnemen tegen Scott Mitchell en Aileen de Graaf zal het duel aangaan met Paula Jacklin in de middag sessie. Sharon Prins komt donderdag pas in actie.

Programma:
Rick Hofstra (81.54) V Jim Widmayer (82.47) 1-3 (1-3; 3-0; 2-3; 1-3)
Hofstra maakte vorig jaar zijn rentree op het Lakeside podium na 9 jaar. De eerste set gaat met 3-1 naar de Amerikaan, Hofstra liet kansen liggen. Met onder andere een 77 finish weet de Nederlander de tweede set met 3-0 te winnen. In de derde set heeft Hofstra het weer moeilijk, hij weet 2-2 te maken waarna Widmayer een mooie 164-finish gooit voor de set. Ook in de vierde set loopt de man uit New york weg naar 2-0, Hofstra weet op een belangrijk moment een 140-score te vinden waarna hij de leg pakt voor 2-1. De vierde leg en daarmee de set en de overwinning gaat naar Jim Widmayer waarmee Hoftra eruit ligt.

Fallon Sherrock (75.60) V Maria Mason (71.94) 2-1 (3-0; 1-3; 3-1)
De Canadese Mason uit Ontario weet de eerste 180-score te gooien maar moet toch de set naar de Engelse Fallon Sherrock laten gaan. Alle legs gaan naar Sherrock waarmee de droom voor Mason al snel uiteen lijkt te spatten. De 32-jarige Canadese weet in de tweede set echter in de wedstrijd te komen, ze pakt twee legs waarna Sherrock 2-1 maakt. Mason laat de set echter niet meer lopen en gooit een 76-finish voor 1-1 in sets. In de derde set komt Sherrock met een 16-darter in de eerste leg en een 146-finish in de tweede leg met 2-0 voor. Maria Mason weet de derde leg nog te pakken waarna het doek valt. Sherrock gooit dubbel drie om in het toernooi te blijven.

Glen Durrant (96.21) V Karel Sedlacek (99.57) 3-1 (1-3; 3-1; 3-2; 3-0)
De Tsjech maakt meteen in de eerste set indruk als hij met onder andere een 120-finish 1-3 Durrant aan de kant zet. Glen Durrant heeft een 13- 14 en 13-darter nodig in de tweede set waarin Sedlacek een mooie 121-finish gooit om deze met 3-1 te winnen. Na de pauze mist de Tsjech een 137 finish waarna Duzza 1-0 voor weet te komen. Durrant gooit een mooie bull finish vanaf 135 voor 2-0 waarna Sedlacek een 13-darter erin prikt voor 2-1. Met een 14-darter komt de Tsjech op 2-2 waarna de Engelse Duzza 88 uitgooit voor de set winst. In de vierde set staat Duzza geen leg meer af, Karel Sedlacek laat zijn visitekaartje achter door met het hoogste gemiddelde (99.57) tot nu toe de Lakeside te verlaten. De vierde set gaat met 3-0 naar de Engelsman die met een 2-darts 88 finish de wedstrijd beëindigt.

Wesley Harms (89.16) V Jeff Smith (89.91) 1-3 (3-1; 0-3; 0-3; 1-3)
Sparky komt meteen in het eerste deel van de wedstrijd op een 2-0 voorsprong. Jeff “The Silencer” Smith heeft een 78-finish nodig om de derde leg te pakken, het blijft echter bij deze leg als Harms met 3-1 de eerste set pakt. Net voor de pauze weet de Canadees de eerste twee legs te pakken. 151 wordt vervolgens nipt gemist door de Canadees die in de herkansing via dubbel 10 de tweede set met 0-3 pakt. Ook in de derde set kon Harms geen druk zetten op de Canadees die stabiel spel laat zien. Met 3-0 gaat de derde set naar The Silencer. In de viede set geeft Wesley Harms de achtste leg op rij af waarna hij een 15-darter nodig had om een leg te pakken. Het blijft echter bij deze ene leg, Jeff Smit pakt ook de vierde set met 1-3. Sparky begon sterk maar zwakte af waardoor hij slechts vier legs wist te pakken in zijn eerste ronde wedstrijd. Met het verlies van de Noord-Hollander liggen alle Nederlandse heren eruit.