Lakeside dag 4 middag: Hollandse middag met wisselende resultaten WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside dag 4 middag: Hollandse middag met wisselende resultaten

Op dinsdag komen er 4 Nederlanders in actie op de Lakeside 2018. In de middag zagen we Richard Veenstra in actie komen tegen Kyle McKinstry. Een vrij moeizame overwinning stond er uiteindelijk op het bord voor de Nederlander. Nadat Richard een 2-0 voorsprong al snel zag verdampen en moest vrezen voor de welbekende uitschakeling. In de laatste leg rechtte hij zijn rug en trok de partij naar zich toe. De andere Nederland die in actie kwam, Derk Telnekes, deed zichzelf erg te kort en liet de kansen liggen. Tegen de Belg Geert de Vos had hij voldoende kansen om er minimaal een vijfde en beslissende set uit te halen. Maar zijn dubbels lieten hem in de steek en de Belg profiteerde daar maximaal van. In de andere partijen wisten Jim Williams en de Nederlandse Aileen de Graaf zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Livestream
Het toernooi wordt live uitgezonden op Channel 4 ('s middags) en BT Sport ('s avonds) en voor de Nederlanders die deze zenders niet ontvangen hebben we een overzicht van livestreams geplaatst in dit overzicht.

Dinsdagmiddag 9 januari
Middagsessie (vanaf 14:00 uur)
Jim Williams (81,27) - Dennis Nilsson (82,42) 3-2 in sets (2-3, 0-2, 3-2, 3-2, 3-1)
De eerste overwinning van de dag is gegaan naar Jim Williams. De man uit Wales versloeg Dennis Nilsson met 3-2 in sets. Lang leek het er niet op dat hij aan het langste eind zou trekken want het was de Zweed die op een 2-0 voorsprong in sets kwam. Williams wist zich echter terug te knokken met twee keer een 3-2 setwinst en hij pakte aansluitend de beslissende set met 3-1.

Richard Veenstra (91,88) - Kyle McKinstry (87,99) 3-2 in sets (3-0, 3-1, 2-3, 1-3, 3-1)
De Nederlander kwam vrij eenvoudig op een 2-0 voorsprong in sets en 2-0 voorsprong in legs. Slechts één leg was hij verwijderd van de volgende ronde maar toch kwam McKinstry alsnog volledig terug in de partij. Met 3-2 ging de derde set naar de Noord-Ier waarna de vierde set ook ten prooi viel aan hem. Hij eindigde deze set zelfs met een schitterende 144-finish. In de beslissende vijfde set wist Flyers zich tijdig te herpakken en won de set met 3-1 en daarmee is hij door naar de volgende ronde.

Aileen de Graaf (72,73) - Paula Jacklin (62,23) 2-0 in sets (3,0, 3-0)
De Graaf heeft zich met een overtuigende zege op Paula Jacklin weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Lakeside. De Hollandse gaf geen leg af en pakte de eerste set met een 100-finish. In de tweede set had Jacklin, die uiteindelijk zou steken op een gemiddelde van 62,23, ook niets in te brengen en met tweemaal 3-0 zien we De Graaf terug in de volgende ronde.

Geert de Vos (BEL) - Derk Telnekes (NL) 3 - 1 (3-2, 2-3 , 3-0 , 3-2)
De laatste wedstrijd van de middag was een echte ' Derby der Lage Landen.' De Belg Geert de Vos nam het op tegen de Nederlander Derk Telnekes. De als zesde geplaatste Belg was de favoriet om de wedstrijd te winnen. De eerste twee sets had alle kanten op gekund. Derk zorgde echter voor een kolderiek moment toen hij vergat op welke dubbel hij stond. Bij 2-1 in de tweede set dacht hij op 'tops' te staan, maar in werkelijkheid stond op dubbel 15. Hij gooide keurig 'tops' met één dart, maar dat was dus de verkeerde en daar maakte de Belg gretig gebruik van. Gelukkig voor de Nederlander pakte hij alsnog de tweede set. In de derde set was het duidelijk de Belg die de klok sloeg en terecht de set pakte. In de vierde set deed Telnekes zichzelf meerdere keren te kort. Meerdere darts om de set binnen te halen waren niet genoeg en exemplarisch was zijn gezichtsuitdrukking toen Geert de winnende dubbel wist te gooien. Vol ongeloof en de gedachten dat hij het zelf had laten liggen zorgen voor een anticlimax.