Lakeside dag 4 avond: Anca Zijlstra is kansloos uitgeschakeld WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside dag 4 avond: Anca Zijlstra is kansloos uitgeschakeld

Lakeside dag 4 avond: Anca Zijlstra is kansloos uitgeschakeld

Namens Nederland waren vanavond alle ogen gericht op Zijlstra. De Hollandse speelde tegen Anastasia Dobromyslova, maar was eigenlijk vanaf het begin kansloos voor een stunt. De Russische is meer ervaren en dat liet ze duidelijk zien. Twee keer 3-0 in legs liet duidelijk de machtsvertoon zien. De overige partijen gingen allemaal 'all the way'. De enige grote verrassing was de Duitser Michael Unterbuchner de als derde geplaatste Jamie Hughes wist te verschalken.


Het volledig speelprogramma is hieronder te bekijken.

Livestream
Het toernooi wordt live uitgezonden op Channel 4 ('s middags) en BT Sport ('s avonds) en voor de Nederlanders die deze zenders niet ontvangen hebben we een overzicht van livestreams geplaatst in dit overzicht.

Lakeside dag 4 avond: Anca Zijlstra is kansloos uitgeschakeld

Dinsdag 9 januari
Avondsessie (vanaf 20:00 uur)

Martin Phillips (WAL) - Daniel Day (ENG) 3-1 (2-3 , 3-2 , 3-2 , 3-2 )
De eerste wedstrijd van de avond ging tussen de Engelsman Martin Philips en de man uit Wales, Daniel Day. De als viertiende geplaatste Engelsman was op voorhand de favoriet om de wedstrijd te winnen, maar makkelijk ging het allemaal niet. Het werd sowieso een wedstrijd waar beide heren niet trots op mogen zijn. Alle twee zaten zo rond de 19% op de dubbels, dat terwijl het scorend toch vrij vlot ging bij beide heren. Dat de dubbels zo rampzalig liepen aan beide kanten zorgde ervoor dat niemand echt een idee had wie deze wedstrijd ging winnen. Het cliché 'het kon alle kant op', was hier wel van toepassing. Uiteindelijk sleepte de ervaren Philips de wedstrijd eruit, maar het moest wel uit zijn tenen komen.

Anastasia Dobromyslova (RUS) - Anca Zijlstra (NED) 2-0 (3-0 , 3-0 )
De wedstrijd bij de dames tussen de Russische Dobromyslova en de Nederlandse Zijlstra kunnen we kort over zijn. Het krachtsverschil was simpelweg en de meer ervaren Dobromyslova kwam geen moment in gevaar en plaatste zich voor de volgende ronde.

Cameron Menzies (SCO) - Conan Whitehead (ENG) 1-3 (3-2 , 2-3 , 2-3 , 2-3)
De derde wedstrijd van de avond was een echte 'Battle of Britain'. De Schot Cameron Menzies nam het op tegen Engelsman Conan Whitehead en dat deze rivaliteit iets extra's bij beide nationaliteiten naar boven haalt was ook bij deze wedstrijd spraken van. Het was niet de meest sparkelende op voorhand, maar spannend was het wel. Bij een stand van 1-1 in sets en 2-2 in legs leek een beslissing in de maak en kon de winnaar van de derde set de ander een tik uitdelen. Dat dit een beslissende leg kon zijn was goed te zien toen beide heren vele pijlen op de dubbels misten en uiteindelijk de Engelsman er met de derde set vandoor ging. Menzies leek mentaal geknakt, keek al snel tegen een 2-0 achterstand aan in de vierde set, maar vocht zich terug met een 140 en 80 finish. Maar daarna was het Whitehead die zich niet gek liet maken, bleef koel en won de partij waarna de Schot in tranen uitbarstte.

Jamie Hughes - Michael Unterbuchner 2-3 (3-2, 0-3 , 1-3 , 3-2 , 3-5 )
De afsluiting van de avond werd verzorgd door de Duitsers Michael Unterbuchner en de Engelsman Jamie Hughes. De Engelsman was als derde geplaatst en verloor bovendien nog nooit in de eerste van het WK. Dus zou je denken dat de Duitser een moeizame avond tegemoet zou zien. De Engelsman kwam 1-0 voor in sets, maar daarna leek de Duitser bevrijd of speelde hij alsof hij niks te verliezen had. De tweede en derde set ging naar Michael. Een stunt leek in de maak, maar Jamie knokte zich terug tot 2-2 in sets. In de beslissende set leek het alsof de Duitser toch met de overwinning aan de haal ging. Kwam 2-0 voor in legs en had dus npg maar één leg nodig. De als derde geplaatste Engelsman pakte zijn laatste strohalm kwam terug tot 2-2. Tot 3-3 in de beslissende set ging het gelijk op, maar daarna bleef de Duitser koel en zorgde voor een enorme verrassing.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws