Lakeside dag 8 middag: Glen Durrant op weg naar prolongatie WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside dag 8 middag: Glen Durrant op weg naar prolongatie

Lakeside dag 8 middag: Glen Durrant op weg naar prolongatie

Helaas voor Nederland viel gisterenavond ook het doek voor de laatste Nederlander in het seniorentoernooi. Richard Veenstra verloor de kwartfinale in een beslissende laatste set van zijn Oosterbuur. Vanmiddag werd de finale van de dames gespeeld tussen Anastasia Dobromyslova en Lisa Ashton. Deze clash werd gewonnen door de Britse. Een uitgebreid wedstrijdverslag is te lezen op onze site. Aansluitend op die finale bij de dames kwamen Scott Waites en Glen Durrant in actie voor de eerste halve finale van de heren. Glen Durrant is nog steeds op jacht naar prolongatie, Duzza won namelijk ruim van tweevoudig BDO wereldkampioen Scott Waites. Hieronder kunt u de wedstrijd op de voet volgen.


Livestream
Het toernooi wordt live uitgezonden op Channel 4 ('s middags) en BT Sport ('s avonds) en voor de Nederlanders die deze zenders niet ontvangen hebben we een overzicht van livestreams geplaatst in dit overzicht.

Lakeside dag 8 middag: Glen Durrant op weg naar prolongatie


LIVE VERSLAG:

Halve finale heren
Scott Waites 2-6 Glen Durrant (1)

0-3, 3-1, 1-3, 1-3, 0-3, 1-3, 3-0,0-3

De huidig wereldkampioen, Durrant, neemt het vanmiddag op tegen tweevoudig winnaar Waites. Het beloofd dus een interessante ontmoeting te worden, met Durrant als natuurlijke favoriet voor de overwinning.

Set 1
Bij de bookmakers was Durrant van te voren de uitgesproken favoriet, en dat maakt hij in de eerste set van deze halve finale ook direct waar. Hij zet namelijk gelijk een whitewash neer in de eerste set, begonnen door Waites. Scorend ontlopen de heren elkaar nauwelijks, maar het is Durrant die steeds aan de goede kant van de score zit.

Set 2
Om Durrant niet gelijk uit het zicht te verliezen is het voor Waites zaak dat hij zijn deze set terugpakt. Het niveau is ook in deze niet bijzonder denderend (beide heren scoren rond de 95 en zijn onder de 40 procent op hun dubbels), maar het duel vermaakt wel. Waites komt al snel op een 2-0 voorsprong in deze set, en houdt vervolgens zijn hoofd koel. Hij 'laat' Durrant nog wel zijn eigen leg winnen, maar maakt het daarna gewoon af op zijn eigen leg: 3-1

Set 3
De derde set lijkt een exacte kopie van de tweede, maar dan met de rollen omgedraaid. Waites begint de set, en loopt al snel weg bij Waites. De BDO giganten weten precies wanneer ze moeten pieken: in hun eigen leg scorend ver genoeg uitlopen om vervolgens een poging te doen om te breken in de ander zijn leg. Dat is dus precies wat Durrant doet: hij wint zijn eigen legs eenvoudig en breekt zijn opponent een keer, waardoor beide heren met een 3-1 stand het podium verlaten. 2-1 in sets voor Durrant. Het lijkt wel of ze hun eigen sets niet willen winnen!

Set 4
De vierde set wordt begonnen door Durrant, maar het is Waites die de openingsleg wint. Als hij in tweede leg meerdere pijlen mist om zijn eigen leg te behouden is het Durrant, die zelf al de nodige pijlen heeft gemist, er met de leg van Waites vandoor. Durrant behoudt vervolgens zijn eigen leg, die ook alle kanten op gaat en daarom komt er veel druk op de vierde leg, die Waites begint. Beide spelers komen tegelijk op een finish, maar het is toch weer de klasse van Durrant die komt bovendrijven. Hij weet Waites net op de momenten pijn te doen waarop het er echt toe doet en zo wint hij de vierde leg en daarmee ook de vierde set met een 3-1 scoren. Dat is tevens ook de stand in sets.

Set 5,6,7,8
Met onder andere vier 180-ers en een gemiddelde van 95,4 dendert de titelverdediger verder naar 4-1 in sets. Na een 106 finish in de derde leg van de zesde set, heeft Duzza nog één leg nodig voor wederom een Lakeside finale. Maar Waites stelt het feestje nog even uit. Na een 11-darter komt hij op 2-0 in de zevende set en met een prachtige 130 finish weet hij de partij te verlengen en zijn tweede set op zijn naam te schrijven. Na d16 (2-0 in legs) is Durrant dichtbij de finale. Durrant maakt het af met een whitewash in set 7 en hij eindigt de partij met zes keer de maximale score en een gemiddelde van 96.60.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws