Lakeside middag 3: Hendriks uitgeschakeld. Blackwell door na comeback. WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Lakeside middag 3: Hendriks uitgeschakeld. Blackwell door na comeback.

Lakeside middag 3: Hendriks uitgeschakeld. Blackwell door na comeback.

Vanmiddag staan er twee voorrondepartijen en een eerste ronde partij in het herentoernooi op het programma. De middag wordt begonnen door Jimmy Hendriks en de Canadees David Cameron. Op basis van de historie van beide heren op het Lakesidepodium leek Hendriks de favoriet, aangezien Cameron in zijn drie eerdere deelnames de voorronde niet voorbijkwam. Terwijl Jimmy tijdens zijn debuut in 2013 Martin Adams met 3-2 wist te verslaan. Helaas mocht het niet zo zijn voor Captain Jimmy en verloor hij met 3-1 van de Canadees. De Engelsman Dennis Harbour was met 3-1 een maatje te groot voor Craig Caldwell uit Nieuw-Zeeland. De middag wordt afgesloten door Welshman Dean Reynolds en Engelsman Pip Blackwell. De starttijden hieronder zijn onder voorbehoud, aangezien deze afhankelijk zijn van de eerdere wedstrijden. De wedstrijden zijn best of 5 sets.

Alle middagsessies worden live uitgezonden op Channel 4 en alle avondsessies zijn live te zien via BT Sport. Alle wedstrijden zijn live te bekijken op www.dartfreakz.nl/lakeside2017. Mocht er onverhoopt toch niets te zien zijn op deze livestream dan is er nog dit overzicht met alternatieven.

Programma middagsessie 9 januari
Jimmy Hendriks (86,19) - David Cameron (86,40) 1-3 (3-1, 1-3, 2-3, 2-3) (voorronde)
Cameron pakt de eerste leg met een 14-darter. Jimmy antwoordt met een 120-finish voor een 12-darter in leg twee. Jimmy breekt met een 15-darter de Canadees voor 2-1 om de set met 3-1 te pakken.
Cameron breekt in de eerste leg van set twee. Cameron finisht 91 voor 2-0. Jimmy antwoordt met een 100-finish in de derde leg. Ook Cameron pakt de set met 3-1.
Jimmy breekt in de openingsleg van de derde set via een 79-finish. Cameron breekt echter meteen terug. Cameron gooit 119 uit voor 2-1. Cameron pakt vervolgens deze set met 3-2.
Cameron forceerde in de vijfde leg van set vier een cruciale break om de set te pakken en Jimmy met 3-1 te verslaan.

Craig Caldwell (79,74) - Dennis Harbour (81,99)1-3 (2-3, 1-3, 3-2, 1-3) (voorronde)
Caldwell mist de bull's eye voor een 164-finish, hoewel hij wist dat hij terug mocht komen en maakt er in de herkansing dan ook gewoon 2-2 van. Harbour pakt echter de set met 3-2.
Harbour komt op 1-1 in de tweede set via een 60-finish. Harbour breekt Caldwell voor een 2-1 voorsprong. Harbour pakt de set vervolgens met 3-1.
Caldwell breekt Harbour in de openingsleg van set drie. Harbour slaagt er echter meteen in terug te breken. Na wat missers door beide heren verlengt Caldwell zijn verblijf op het Lakesidepodium door de vijfde leg van set drie te pakken.
Harbour finisht 65 voor 1-1 in de vierde set. Harbour finisht 56 om Caldwell te breken en 2-1 voor te komen in de vierde set. Harbour pakt de vierde set met 3-1 en mag zich zodoende op gaan maken voor de eerste ronde.

Dean Reynolds (79,26) - Pip Blackwell (81,36) 2-3 (3-0, 3-2, 2-3, 1-3, 2-4)
Reynolds finisht 85 op de bull's eye om Blackwell te breken in de tweede leg van set een om de set met 3-0 te pakken.
Via Tops breekt Blackwell Reynolds voor 2-0 in set twee. Reynolds weet echter meteen terug te breken. Reynolds komt op 2-2 door een 14-darter. Reynolds pakt via een 79-finish alsnog de set wat zorgt voor een enorme ontlading bij de jonge Welshman.
Blackwell breekt Reynolds weer in de eerste leg van set drie. Reynolds breekt echter wederom direct terug via een 71-finish. Reynolds mist drie legdarts voor 2-1 en ziet Blackwell dit afstraffen via een 74-finish voor 2-1. Reynolds finisht 100 voor 2-2. Reynolds mist drie setdarts en ziet Blackwell de set pakken via Tops.
Reynolds finisht 76 om 1-0 voor te komen in de vierde set, die door Blackwell begonnen is. Blackwell breekt meteen terug met een 14-darter. Blackwell finisht 85 voor 2-1 in set vier. Blackwell finisht 101 om de set met 3-1 te winnen.
Reynolds breekt Blackwell voor 2-0 in de beslissende vijfde set, die met twee legs verschil of een suddendeath leg in de elfde leg gewonnen moet worden. Reynolds mist een 160-finish voor de wedstrijd, waardoor Blackwell met zijn vierde legdart terug kan breken. Blackwell breekt Reynolds in de vijfde leg van de vijfde set om voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong te komen. Reynolds kreeg nog de nodige kansen op 3-3, net zoals Blackwell meerdere matchdarts kreeg. Uiteindelijk ging de zesde leg toch naar Blackwell.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws