BDO WK Dag 2: Durrant ijzersterk, Sherrock en Waites ook door WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

BDO WK Dag 2: Durrant ijzersterk, Sherrock en Waites ook door

BDO WK Dag 2: Durrant ijzersterk, Sherrock en Waites ook door

De eerste ronde partijen hervatten zich weer op dag 2 van de Lakeside. We hebben net zoals gisteren een middag- en avondsessie.

Vanmiddag stonden er vier wedstrijden gepland, waaronder 3 heren partijen en een wedstrijd uit het damestoernooi. Ook stond er een voorrond wedstrijd op het programma. We begonnen in ieder geval de middag met de verdedigend Wereldkampioen Glen Durrant die het opnam tegen zijn goede vriend Gary Robson, uit de voorronde. Helaas werd het geen wedstrijd waar we op gehoopt hadden, want 'Big Robbo' kwam echter niet opdagen en speelde ver onder zijn niveau. Durrant speelde ijzersterk en gooide bijna een gemiddelde van 100. De tweede wedstrijd was een voorronde wedstrijd die tussen Umit Uygunsozlu en Chris Harris ging. Er kwam een belsissende set aan te pas, waar de Welshman de koelste was en wist te winnen. Daarna kwam een dameswedstrijd tussen Corrine Hammond en Fallon Sherrock. Op voorhand zou dat een hele spannende wedstrijd worden en dat werd het ook. Sherrock wist nipt te winnen in een derde en laatste set. Als toetje van de middagsessie mochten Scott Waites en Ross Montgomery het tegen elkaar opnemen voor een plek in de tweede ronde. Beide heren schoten in de eerste set uit de startblokken. Waites wist de eerste twee sets te winnen, waarna 'The Boss' nog wel een setje terugpakte maar dat was uiteindelijk niet genoeg. Waites won met 3-1 in sets.

Livestream
Het toernooi wordt live uitgezonden op Channel 4 ('s middags) en BT Sport ('s avonds) en voor de Nederlanders die deze zenders niet ontvangen hebben we een overzicht van livestreams geplaatst in dit overzicht.

BDO WK Dag 2: Durrant ijzersterk, Sherrock en Waites ook door

Glen Durrant (95,29) 3 - 0 Gary Robson (86,31)

3-0, 3-0, 3-2

Durrant had de bull gewonnen en mocht de wedstrijd dus starten. 'Duzza' begon ijzersterk met meteen zijn eerste 180'er en wist de leg te houden in 13 darts via dubbel 6. Doordat Robson nog niet echt was warmgedraaid, kreeg Durrant de kans op dubbel 9 en liet die kans niet liggen, waarmee hij de break pakte. Glen Durrant wist via een 70-finish zijn eigen derde leg te houden, waarmee hij de eerste set gemakkelijk binnenhaalde met maar liefst 3-0.

De tweede set mocht 'Big Robbo' beginnen en leverde direct zijn eerste leg in. Durrant begon opnieuw uitstekend aan de set en wist via dubbel 5 de eerste leg van Robson af te pakken. Via een 13-darter wist Durrant ook de tweede leg van de set alweer te pakken, waardoor het nu steeds meer op een eenzijdige wedstrijd ging lijken. Robson had een aantal pijlen op de dubbel, maar gooide ze er allemaal naast, waardoor Durrant in een slechte leg alsnog een kans kreeg op 78 en gooide die uit op tops voor de tweede set!

De derde set mocht de kampioen van vorig jaar, Glen Durrant, weer beginnen. Maar dankzij een misser op dubbel 8 van Durrant, wist Robson een kans te krijgen op 116 die werd gepakt via dubbel 20 waarmee hij zijn eerste leg van de dag pakte. Durrant maakte zich geen zorgen en brak direct terug via een 111-finish. Durrant begon in de derde leg dubbels te missen wat hem fataal werd. Robson pakte zijn kans en gooide dubbel 15 voor opnieuw een break. Duurant wist 76 uit te gooien en kwam dus terug tot 2-2 in de set, waardoor hij nog maar en leg nodig heeft. Durrant miste een 170-finish, waarna hij nogmaals twee dubbels miste. Maar Robson miste ook zijn dubbels, waardoor Durrant terugkwam voor dubbel 2 en gooide die nu wel uit. Durrant dus een ronde verder ten koste van zijn vriend 'Big Robbo'.


Umit Uygunsozlu (76,19) 2 - 3 Chris Harris (75,22) (v)

2-3, 3-0, 3-2, 0-3, 1-3

De Welshman da de eer om de wedstrijd te beginnen, omdat hij het 'bullen' gewonnen had, voorafgaand de wedstrijd. Uygunsozlu wist via dubbel 16 direct een break te plaatsen, mede dankzij drie missers van Harris. Ook de tweede leg ging naar 'Angry Umit' via dubbel 10. De derde leg werd gehouden door Harris via dubbel 10 en kwam dus op 2-1. Uygunsozlu had een kans op 88 om de set te pakken, maar pakte die kans niet. Harris profiteerde via dubbel 4 en kwam op gelijke hoogte in de set. Via dubbel 16 wist Harris ook de laatste leg van de set te pakken, waarmee hij toch nog zijn eigen set hield.

Uygunsozlu mocht de tweede set beginnen, na de interval, en deed dat erg goed met een 180'er. De Turk wist de leg uiteindelijk te houden via dubbel 16. Via dubbel 20 wist Uygunsozlu de tweede leg af te pakken van zijn tegenstander en kwam daarmee opnieuw op een 2-0 voorsprong in een set. Deze keer ging ook de derde leg van de set naar Umit Uygunsozlu, waarmee hij de setscore weer gelijktrok naar 1-1.

De derde set was van de Welshman Chris Harris en gooide in de eerste leg zijn eerste 180'er, waarna hij de leg hield via dubbel 8. Via dubbel 16 wist Uygunsozlu de set gelijk te trekken naar 1-1. 'Angry Umit' wist de leg niet af te pakken, waardoor Harris dubbel 8 gooide voor de voorsprong. Uygunsozlu pakte de vierde leg van de set wel via dubbel 2, maar de dubbels gingen erg moeizaam. De vijfde en beslissende leg was de leg van Harris, maar was het initiatief al snel kwijt. Via dubbel 16 wist Uygunsozlu de set te pakken.

De vierde set mocht de Turk weer beginnen, maar dat leverde hem geen legwinst op. De dubbels gingen nog steeds moeizaam bij Uygunsozlu, waar Harris van profiteerde en de eerste leg pakte via een 26-finish. Via een 108-finish wist Chris Harris zijn eigen leg te houden en kwam daarmee op 2-0 voorsprong. Doordat Harris dubbel 2 gooide, wist hij de set te pakken en daarmee kwam hij op 2-2 in sets.

De laatste set mocht Chris Harris aftrappen en wist de eerste leg met een gelukje te houden via dubbel 1. Via dubbel 8 wist Harris de tweede leg ook te pakken, mede dankzij dat Uygunsozlu geen pijlen op de dubbel kreeg. Via dubbel 4 wist Uygunsozlu de derde leg af te pakken. De vierde leg ging naar Chris Harris via tops, wat betekent dat hij door is naar de eerste ronde!


Corrine Hammond (71,69) 1 - 2 Fallon Sherrock (70,68)

2-3, 3-0, 1-3

De Australische mocht de wedstrijd beginnen, omdat zij de bull gewonnen had, voorafgaand de wedstrijd. Hammond hield haar eigen leg via een 56-finish. Sherrock miste een 138-finish op dubbel 12, maar miste de dubbel 12 aan de binnenkant. Hammond wist niet te profiteren en Sherrock gooide vervolgens dubbel 6 meteen met haar eerste pijl. Doordat Fallon Sherrock zich goed wegzette op dubbel 16, had kreeg ze een kans om te breaken en deed dat meteen met haar eerste dart. Hammond wist via een 58-finish direct terug te breaken, waardoor ze het voordeel terug had. Maar de Engelse wist opnieuw een break neer te zetten waardoor ze de eerste set afpakte.

De tweede set is de set van de Engelse Sherrock. Hammond wist meteen een break te plaatsen via tops op een 58-finish. Na heel wat moeite om de single te gooien, wist de Australische ook haar eigen leg te houden en op 2-0 te komen. Mede dankzij een 180'er wist ze de derde leg van de set ook af te pakken van haar tegenstandster via tops.

De laatste set van deze wedstrijd mocht Corrine Hammond beginnen en hield meteen haar eerste leg van de set via dubbel 8. Ook Sherrock hield haar eigen leg en bleef Hammond op de hielen zitten, dankzij dubbel 2. De Engelse gooide een goede derde leg, waardoor ze een kans kreeg om te breaken. Die kans liet ze niet liggen en pakte de leg. Ze had dus nog maar een leg nodig voor de volgende ronde. Fallon Sherrock wist via dubbel 16 de winst te behalen en de verliezend finalist van vorig jaar uit te schakelen in de eerste ronde!


Ross Montgomery (90,72) 1 - 3 Scott Waites (88,89)

2-3, 2-3, 3-1, 2-3

De laatste wedstrijd van de middagsessie was een kraker tussen Ross 'The Boss' Montgomery en Scott 'Scotty to Hotty' Waites. Waites had de bull gewonnen en mocht de waarschijnlijke thriller dus beginnen. Ondanks een 180'er van Montgomery was het Waites die de eerste leg wist te houden. Via een geweldige 133-finish wist 'Scotty to Hotty' al meteen een break te plaatsen, terwijl Montgomery op een dubbel stond. Maar via een 60-finish brak de Schot direct terug naar 2-1 in de set. In de vierde leg wisten beide heren een 180'er te gooien, waarna Montgomery als eerst een pijl op de dubbel kreeg en die ook gooide. Waites wist, dankzij een gemiste setdart van Montgomery, de set via dubbel 11 te houden.

De tweede set was de set van 'The Boss' en had het voordeel in die hele leg, maar wist de pijl op de dubbel er niet in te krijgen, waardoor de tweemaal kampioen Waites profiteerde en de dubbel wel wist te gooien. Door in de tweede leg 56 uit te gooien, weet Waites alweer een voorsprong van twee legs te nemen. Montgomery wist de derde leg dan nog wel te winnen via tops, maar wist ook dat Waites de vierde leg mocht beginnen. Doordat Scott Waites dubbel 11 niet wist te gooien, kwam Montgomery terug tot 2-2, waarmee hij de pijlen mee heeft in de beslissende leg. Door een matige beurt, van 45, van Montgomery wist hij slechts een pijl op de dubbel te krijgen die hij vervolgens niet gooide. Waites pakte zijn kans via dubbel 2 en won daarmee de tweede set.

De derde set mocht Waites opnieuw beginnen, maar wist de eerste leg toch in te leveren. Montgomery gooide 90 uit via dubbel 15 voor de break. Waites wist te profiteren van drie gemiste dubbels op dubbel 19 van Montgomery en kwam op 1-1 in de set. Montgomery wist 210 weg te poetsen in pijlen, waardoor hij de pijlen had in de vierde leg en zijn eerste set te winnen. Via dubbel 10 wist Montgomery de derde set binnen te slepen.

De vierde set is de set van 'The Boss' die de vorige set wist af te pakken van de Engelsman. Waites wist dubbel 4 te gooien voor de break en daarmee had hij het voordeel afgepakt. 'Scotty to Hotty' gooide zijn eigen leg uit via dubbel 15 en kwam daarmee op 2-0 in de vierde set en heeft dus nog maar een leg nodig. Montgomery wist vier pijlen te missen om in leven te blijven, maar hij kreeg er nog drie meer waar hij de eerste ervan in gooide. Waites miste een 146-finish en daarna miste hij nog een aantal, waarna Montgomery de leg pakte en er opnieuw een vijfde leg uit sleepte. In die beslissende leg was Waites de sterkste speler en gooide een 11-darter voor de wedstrijd. Het werd een prachtige wedstrijd, met Waites als winnaar!

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws