Loting BDO World Trophy: Nederlanders moeten aan de bak WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Loting BDO World Trophy: Nederlanders moeten aan de bak

Loting BDO World Trophy: Nederlanders moeten aan de bak

Zojuist is de loting voor de BDO World Trophy verricht. Op dit toernooi dat van woensdag 30 mei tot en met zondag 3 juni plaatsvindt in de Preston Guild Hall te Preston neemt de BDO top het tegen elkaar op. Tevens zijn er enkele spelers, zoals de Australiërs Peter Machin, dit jaar titelverdediger, twee jaar geleden en Justin Thompson dit jaar via verschillende regionale rankings spelers van uit andere delen van de wereld geplaatst. Tevens is er op 11 mei nog een kwalificatietoernooi, waar de beste vier heren en beste twee dames zich ook weten te plaatsen voor dit grote BDO-toernooi.

Minimaal 8 Nederlanders en 1 Belg mogen de reis naar Preston maken. Het merendeel van de Nederlanders heeft het echter niet getroffen met de loting. Zo treft de als zevende geplaatste Wesley Harms de ervaren Welshman Wayne Warren, die onze landgenoot afgelopen januari nog met 3-1 versloeg op Lakeside. Ook de wedstrijd daarvoor (England Open 2016, red.) werd gewonnen door Warren. De twee eerdere ontmoetingen (England Open 2014 en 2012, red.) waren overigens een succes voor Sparky. Jeffrey Sparidaans, die als zestiende geplaatst is, mag aan de bak tegen publiekslieveling Tony O'Shea, die na een wat minder jaar vanwege knieproblemen Lakeside moest misssen, maar inmiddels alweer heeft laten zien weer de oude te zijn. Chris Landman neemt het op tegen de als tweede geplaatste Mark McGeeney, die in januari tweede werk op Lakeside en een maand later het Dutch Open voor het tweede opeenvolgende jaar wist te winnen. Derk Telnekes treft de getalenteerde Welshman Jim Williams, die afgelopen december de finale van de Finder Darts Masters haalde waar hij zijn meerdere moest erkennen in Danny Noppert. De als achtste geplaatste Willem Mandigers lijkt het met de getalenteerde Richie Edwards nog het beste getroffen te hebben van de Nederlandse mannen. De enige Belg Andy Baetens ontmoet de Australiër Justin Thompson.

De Nederlandse dames lijken het iets minder zwaar getroffen te hebben. Aileen de Graaf is als tweede geplaatst en treft Maria O'Brien. Sharon Prins is als zesde geplaatst en ontmoet de zeer ervaren Tricia Wright, die in 2009 de finale haalde van de Zuiderduin Masters (voorloper van de Finder Darts Masters, red.) en vorig jaar de halve finale van de Winmau World Masters wist te halen. Anca Zijlstra neemt het op tegen tienvoudig Lakesidekampioene Trina Gulliver.

Heren
Glen Durrant (1) - Qualifier 3
Jeffrey Sparidaans (16) - Tony O'Shea
Willem Mandigers (8) - Richie Edwards
Martin Phillips (9) - Darius Labanauskas
Scott Waites (5) - Scott Baker
Andy Baetens (12) - Justin Thompson
Jim Williams (4) - Derk Telnekes
Conan Whitehead (13) - Qualifier 1
Mark McGeeney (2) - Chris Landman
Dean Reynolds (15) - Michael Unterbuchner
Wesley Harms (7) - Wayne Warren
James Hurrell (10) - Peter Machin
Ross Montgomery (6) - Daniel Day
Gary Robson (11) - Qualifier 2
Scott Mitchell (3) - Aziatische qualifier
Kyle McKinstry (14) - Qualifier 4

Dames
Lorraine Winstanley (1) - Paula Jacklin
Trina Gulliver (8) - Anca Zijlstra
Lisa Ashton (4) - Corrine Hammond
Anastasia Dobromyslova (5) - Qualifier 1
Aileen de Graaf (2) - Maria O'Brien
Fallon Sherrock (7) - Rhian Griffiths
Deta Hedman (3) - Qualifer 2
Sharon Prins (6) - Tricia Wright

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws