Open Roemenie Van der Horst doet goede zaken, dames stoppen WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Open Roemenie Van der Horst doet goede zaken, dames stoppen

Open Roemenie Van der Horst doet goede zaken, dames stoppen

Hectiek tijdens het Open Roemenië 2014 in Boekarest. Anastasia Dobromyslova, Lisa Ashton, Lorraine Winstanley en Deta Hedman hebben besloten om niet verder te spelen. De halve finales van de dames zouden op Eurosport live gaan. Net voor aanvang kregen de dames te horen dat alleen de finale uitgevonden zou worden. Dit bericht schoot in het verkeerde keelgat van de vier Engelse dames. Collectief besloten ze een statement af te geven en te weigeren verder te spelen.

De Ladies Darts Organisation heeft nog geen reactie gegeven.

Michel van der Horst uit Deventer deed goede zaken en plaatste zich vrijwel zeker (nog niet bevestigd) voor de Lakeside. De Nederlander werd gestopt bij de laastse vier door de Fin Sanssi die het ook Scott Waites nog relatief lastig wist te maken. De Engelsman won het toernooi met een 7-4 overwinning op de Fin.

Heren kwartfinales:
Michel Van Der Horst (Netherlands) 5 28.09 - Kostas Pantelidis (Greece) 4 (28.12)
Sami Sanssi (Finland) 5 (27.21) v Paul Coughlin (Scotland) 1 (25.99
Michal Ondo (Czech Republic) 5 (26.87) v Gary Elliott (Northern Ireland) 2 (23.97)
Scott Waites (England) 5 (31.85) v Kim Viljanen (Finland) 3 (31.25)

Halve finales:
Michel Van Der Horst (Netherlands) 4 (24.57) v Sami Sanssi (Finland) 6 (25.84)
Michal Ondo (Czech Republic) 0 (23.28) v Scott waites (England) 6 (29.76)

Finale
Sami Sanssi (Finland) 4 (27.79) v Scott Waites (England) 7 (27.92)

Anneke Kuijten voelt zich 'genaaid' liet ze op Facebook weten. De Brabantse moest vandaag winnen om naar de Lakeside te mogen gaan. Ze is uiteindelijk vijfde geworden in het toernooi maar door het opgeven van de vier Engelse dames zouden deze vier gediskwalificeerd moeten worden waardoor Kuijten alsnog meer punten zou moeten krijgen. Dit was natuurlijk een zeer uitzonderlijke situatie in Roemenië, ook de toernooileiding zat met de handen in het haar. Het zal zeker nog een staartje krijgen..

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws