Reynolds: ''Ik heb het gevoel dat ik nog niet uitgeleerd ben bij de BDO.'' WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Reynolds: ''Ik heb het gevoel dat ik nog niet uitgeleerd ben bij de BDO.''

Reynolds: ''Ik heb het gevoel dat ik nog niet uitgeleerd ben bij de BDO.''

Afgelopen maandag stond de getalenteerde Welshman Dean Reynolds zijn fans te woord in de Facebookgroep British Darts Organisation Fanatics. Wij hebben de interessantste vragen en antwoorden hieronder geselecteerd. Zo gaat hij onder andere in op de Dutch Open van afgelopen weekend en op de vraag waarom hij de PDC tourkaart die hij aangeboden kreeg niet accepteerde. Verder komen ook zijn inspiratiebronnen, trainingstips en een tip om van darteritus af te komen aan bod.

Waarom heb je je PDC tourkaart niet geaccepteerd?
Ik heb het gevoel dat ik nog niet uitgeleerd ben bij de BDO. Ik wil me bewijzen na een teleurstellende Lakeside.

Hoe kijk je terug op de Dutch Open van afgelopen weekend en op je daar behaalde resultaat?
Het is een van de best georganiseerde toernooien van het jaar. De opzet is geweldig en ik ben blij dat ik enkele punten heb gehaald voor de ranglijst. Ik zou dit toernooi aan iedereen aanbevelen die geïnteresseerd is in darten. Ik baal dat ik de wedstrijd voor het podium verloor.

Heb je nog trainingstips?
Ik gooi eerst10 tot 15 minuten op de bull's eye, daarna finishes (80 tot 120) en vervolgens zo'n 20 minuten op scores. Ook kan je een rondje dubbels doen. Kijk ook naar de trainingsvideos van Red Dragon/Winmau.

Wie is je inspiratiebron in de dartswereld?
Phil Taylor voor wat hij heeft gedaan, Michael van Gerwen voor wat hij nu doet en Mark Webster omdat hij uit Wales komt.

Je deed vorig jaar zowel aan het BDO-circuit als aan de PDC Development Tour mee. Wat gaf de doorslag om het ene evenement boven het andere te verkiezen?
Ik had veel mazzel dat de PDC Development Tour nauwelijks samenviel met de BDO-toernooien, zodat ik aan beide nagenoeg volledig mee kon doen.

Wat vindt je van de prestaties van mede-Welshman Rhys Griffin, die afgelopen weekend de halve finale van de Dutch Open haalde?
Rhys Griffin kende een geweldig weekend. Ik ken hem al sinds hij 13 jaar was en hij is altijd al zeer getalenteerd geweest. Hij kan ver komen.

Doe je mee aan de toernooien in België?
Ja, ik ben van plan ze allemaal te spelen.

Wat heeft je darten naar een hoger niveau gebracht?
Het winnen van mijn eerste PDC Development Tour in een zwaar deelnemersveld en mijn vriendin.

Ken je iemand die darteritus gehad heeft? Zo ja, heb je tips om ervan af te komen?
Ik heb gehoord dat een goede manier om ervan af te komen is het iets omhoog halen van je achterste been, aangezien het je concentratie van het gooien enigszins weghaalt en je je meer focust op je balans.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws