Richie Edwards beslist partij met 9-darter op Isle of Man Open 2017 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Richie Edwards beslist partij met 9-darter op Isle of Man Open 2017

Richie Edwards beslist partij met 9-darter op Isle of Man Open 2017

Op de zaterdag gespeelde BDO Isle of Man Open heeft Richie Edwards een perfecte leg gegooid bij de laatste 128 tegen Dean Tierney. En niet zomaar een 9-darter. De Welshman boekte deze prestatie in de laatste leg van de partij en bracht de beslissing zodoende met de perfecte leg. In een best of 7 leg format werd Dean Tierney met 4-2 verslagen.

Hiermee is Richie Edwards de vierde persoon die een wedstrijd met een 9-darter beslist. Michael van Gerwen deed dit in februari dit jaar op de UK Open Qualifier vier. Het was Jaws Colin lloyd die geschiedenis schreef tijdens de Irish masters van 2006, Jaws gooide de perfecte leg voor de overwinning op Dennis Priestley. Lloyd was in 2006 den eerste speler die een wedstrijd besliste met een 9-darter met als kers op de taart ook nog het toernooi te winnen met deze perfecte leg. Een jaar later tijdens de Winmau World Masters van 2007 was John Walton de tweede speler die een wedstrijd won via een 9-darter in de laatste leg.

Beelden van de allereerste 9-darter in de beslissende leg, met dank aan Thomas Gerock van de Swiss Darts Association voor het melden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws