Top of Ghent: Roelofs en Hamelink winnen, De Graaf en Bakens 2e WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Top of Ghent: Roelofs en Hamelink winnen, De Graaf en Bakens 2e

Vanuit de Topsporthal Vlaanderen in het Belgische Gent zijn vandaag de singles gespeeld van het Top of Ghent. Vorig jaar verloor Rick Hofstra nipt van de Schot Ross Montgomery. Stephen Bunting stond al twee edities in de finale, de eerste editie in 2011 wist hij te winnen door met 3-0 af te rekenen met Steve West. In 2012 moest the Bullet de titel afstaan aan Scott Waites.

Bij de dames was de winnares van de IBDT Aileen de Graaf vorig jaar dicht bij de overwinning, toen wist Anastasia Dobromyslova de titel te veroveren. De Russische deed dit al eerder in Gent, in 2011 was ze ook al de beste. Irina Armstrong was dat eerste jaar de runner-up, de in Duitsland wonende Russische was in 2012 de sterkste.

273 heren, 60 dames, 30 junioren en 13 meisjes begonnen vanmorgen aan het toernooi.

De Haagse Veerle Hamelink heeft het meisjes toernooi op haar naam geschreven met 3-4 was de Nederlandse te sterk voor de Belgische Tamara van der Meirsch. Van der Meirsch begon sterk maar de Nederlandse wist de wedstrijd te keren en de titel te veroveren.

Bij de junioren ging de Winmau World Master super van start, in no time liep hij uit naar een 3-0 voorsprong. Van Duivenbode wist na een super leg 3-1 te maken. Het doek leek te vallen voor Mike van Duivenbode toen Roelofs 4-1 maakte. Van Duivenbode vocht zich fantastisch terug met onder andere een 180- score en een 136 finish. Met de scoreborden op 4-4 ging het slechts om een leg die naar Colin Roelofs ging.

De eerste dames halve finale ging naar Fallon Sherrock. Ze wist 3-1 voor te komen waarna Paula Jacklin de wedstrijd wist te keren, knap kwam Jacklin zelfs tot een 3-4 voorsprong waarna Sherrock de gelijkmaker wist te finishen en de negende leg naar zich toe trok voor een plaats bij de laatste twee.

In de tweede halve finale zagen we hoe Aileen de Graaf met 5-0 afrekende met Rachel Brooks, de Graaf speelde een keurig gemiddelde en bleef de Engelse de baas.

Fallon Sherrock (ENG) - Aileen de Graaf (NL) 2-1 (2-3,3-2,3-1)
In de finale tussen Aileen de Graaf en Fallon Sherrock ging de eerste set met 3-2 via een 100 finish naar de Nederlandse. In set twee kwam de Graaf 2-0 achter waarna ze zich terug vocht naar 2-1 en met een 12 darter en een 118 finish 2-2 wist te maken. Het was toch de 20- jarige Engelse die de set naar zich toe trok. In de derde set weet Sherrock ook weer voor te komen en krijgt de Graaf kansen die ze niet benut. Ze gooit nog een 130 finish maar moet toch met 3-1 de beslissende set aan de Engelse geven.

In de eerste halve heren finale kwam Remco van Eijden in actie tegen Scotty Dog. De grote Engelse reus speelde een bijzonder sterke eerste set waarin hij een gemiddelde van 107.37 noteerde. Met 3-0 ging de eerste set dan ook naar de Engelsman, in de tweede set wist de Dart'9 speler van Eijden nog 2-2 te maken maar moest de set en daarmee de wedstrijd afstaan aan Scott Mitchell.

Joppe Bakens speelde de tweede halve finale welke hij naar zich toe wist te trekken door een 2-1 overwinning in sets. De eerste set ging met 1-3 naar de Engelse Hurrell. In set twee had de Engelsman geen schijn van kans, Bakens trok met onder andere een maximale 180- score de set met 3-0 naar zich toe. In de derde set komt het tot een beslissende leg die de Nederlander pakt voor een plek in de finale.

Scott Mitchell (ENG) - Joppe Bakens (NL) 3-0 (3-2; 3-0; 3-0)
Scotty Dog pakt de bull waarmee hij deze finale mag beginnen tegen Joppe Bakens, Mitchell komt in de eerste set meteen 2-0 voor waarna de Eindhovenaar met een 96 finish en een 80 finish naar 2-2 weet terug te komen. De Engelsman staat na 9 darts op 121 maar Bakens krijgt toch nog een kans vanaf 90, hij mist waarna Mitchell de set naar zich toe trekt. In de tweede set weet Bakens zijn voet niet tussen de deur te krijgen, de Engelsman weet met een 72 finish in 15 darts de tweede set met 3-0 te winnen. De 44- jarige Mitchell uit het Engelse Bournemouth wet ook de openingsleg van set drie te pakken. Bakens weet in de tweede leg met een 180- score druk te zetten maar vergeet het af te maken waardoor Scotty Dog uitloopt naar een 2-0 voorsprong. Ook de derde set loopt Mitchell uit naar 2-0 als hij vervolgens met een 101 finish de wedstrijd op slot gooit. Joppe Bakens kan terug kijken op een geslaagd toernooi maar moet de titel naar de Engels Mitchell laten gaan.