Pruim, Lukasiak en Larsson namens Zweden naar WDF World Cup WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Pruim, Lukasiak en Larsson namens Zweden naar WDF World Cup

Pruim, Lukasiak en Larsson namens Zweden naar WDF World Cup

. Onlangs heeft Zweden bekend gemaakt wie Zweden van 3 tot en met 7 oktober 2017 zal vertegenwoordigen in Japan. Oskar Lukasiak, Daniel Larsson, Ricky Nauman en Johan Engström zijn de heren die in actie komen. Lukasiak was in zijn jeugd een veelbelovend talent en won onder andere de WDF Europe Cup jeugd (2009) en de World Masters bij de jeugd (2004). Zijn plek bij de laatste 32 van de World Masters is de laatste noemenswaardige prestatie van de Zweed. Daniel Larsson mocht de afgelopen drie jaar Zweden al vertegenwoordigen op de PDC World Cup of Darts, maar kwam daar nooit verder dan de eerste ronde. Ook bij de WDF is hij al meermaals voor Zweden uitgekomen. Zo haalde hij in 2006 de halve finale van de WDF Europe Cup en in 2011 was hij kwartfinalist op de WDF World Cup. Dit jaar wist hij zich al eenmaal te kwalificeren voor een European Tour. Op de German Darts Masters haalde hij de laatste 32. Ook Johan Engström is al meermaals uitgekomen voor Zweden. In 2004 haalde hij de kwartfinale van de WDF Europe Cup. Op de WDF World Cup is hij nog niet verder gekomen dan de laatste 128 (2011 & 2015). Hij won in 2011 het Estonian Open en een jaar later het Finnish Open.

Vicky Pruim, Anna Forsmark, Maud Jansson en Paulina Söderström zijn de geselecteerde dames. Vicky Pruim, die ook de Belgische nationaliteit heeft, wist in 2002 de halve finale te halen van de Lakeside en de World Darts Trophy en vorig jaar haalde ze de halve finale van de World Masters. I Ook zij heeft een verleden op de WDF Europe Cup en de WDF World Cup. In 1990 haalde ze de finale op de WDF Europe Cup en in 1999 haalde ze de laatste 16 op de WDF World Cup. In 2001 won ze het Dutch Open. De laatste tijd is ze voornamelijk succesvol in Finland. Zo won ze vorig jaar de Finnish Open en Finnish Masters en prolongeerde ze dit jaar haar Finnish Masters titel. Anna Forsmark haalde tussen 2013 en 2015 driemaal op rij de laatste 32 van de World Masters. Ook zij is al eerder uitgekomen voor Zweden. Zo haalde ze in 2010 de kwartfinale van de WDF Europe Cup en in 2013 de laatste 32 van de WDF World Cup. Maud Jansson haalde in 2013 de kwartfinale van de World Masters. Ook was ze kwartfinalist op de WDF Europe Cup (2014) en WDF World Cup (2007). Paulina Söderström haalde in 2006 de laatste 16 van de World Masters.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws