D'Hondt wint DO, deelnemers The Hague Disability Darts bekend WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

D'Hondt wint DO, deelnemers The Hague Disability Darts bekend

D'Hondt wint DO, deelnemers The Hague Disability Darts bekend

Zaterdag vond er voor het eerst een paradarts/WDDA-toernooi plaats op de Dutch Open. Vincent d'Hondt wist dit toernooi te winnen en ontvangt hiervoor € 150,-. Hij was in de finale met 4-0 te sterk voor Serge van Belle. Een deel van deze finale is hieronder terug te kijken. Vincent won verder van Arie van der Rassel (4-0), Kevin Peter Stringer (3-0), Harm Mellies (3-1) en Martijn de Jong (3-0) en heeft dus maar een leg hoeven af te staan.

Er stond meer op het spel in Assen dan de eerste plek op de Dutch Open. De kwartfinalisten ontvingen immers een uitnodiging voor de The Hague Disability Darts Invitational. Hierdoor wisten Vincent d'Hondt, Serge van Belle, Arie van der Rassel, Anthony Mark Pass, Kees van Wielink, Joop Sterken, Kevin Peter Stringer en Bernard Martens voor dit toernooi waar voor de winnaar een deelnamebewijs voor de Winmau World Masters klaarligt te plaatsen. Daarnaast mogen ook de zes spelers die het hoogst staan op de NDB-ranking meedoen. Zodoende mochten ook Ricardo Hermans, Anton van Hemert, Johan Peelen, Fuat Akbulut, Harm Mellies en Wilco Wassink naar Den Haag afreizen op zaterdag 17 februari. Wilco had aanvankelijk het geluk aan zijn zijde, aangezien hij op gelijke hoogte staat met Harry de Weerd werd er immers tussen deze twee heren geloot en het lot viel de kant van Wilco op. Aangezien Johan Peelen verstek moest laten gaan mocht ook Harry de Weerd alsnog meedoen. Hij is immers de eerstvolgende speler op de ranking. Het zestienkoppige deelnemersveld wordt aangevuld door wildcardwinnaars Jesper Andersen en Yns Snelleman, die mee mag doen omdat ze uit de regio Den Haag komt. Meer informatie, inclusief kaartverkoop, is hier te vinden.

Paradarts/WDDA
Laatste 16
Serge van Belle - Matthijs Wissink 3-0
Joop Sterken - Jesper Andersen 3-0
Anthony Mark Pass - Yvonne Post Mikkelsen 3-2
Kees van Wielink - Jurgen Vercammen 3-0
Bernard Martens - Frederick Maertens 3-2
Arie van der Rassel - Pierre Petersen 3-0
Kevin Peter Stringer - Anton van Hemert 3-1
Vincent d'Hondt - Harm Mellies 3-1

Kwartfinale
Serge van Belle - Joop Sterken 3-2
Anthony Mark Pass - Kees van Wielink 3-0
Arie van der Rassel - Bernard Martens 3-1
Vincent d'Hondt - Kevin Peter Stringer 3-0

Halve finale
Serge van Belle - Anthony Mark Pass 4-3
Vincent d'Hondt - Arie van der Rassel 4-0

Finale
Vincent d'Hondt - Serge van Belle 4-0

Beelden van de finale (ook te zien op onze Facebookpagina):

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws