WDF Europe Cup 2014 "zilver voor de dames koppel en team" WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

WDF Europe Cup 2014 "zilver voor de dames koppel en team"

WDF Europe Cup 2014 "zilver voor de dames koppel en team"

Aileen de Graaf en Anneke Kuijten spelen al vroeg de koppelfinale, later komen ze samen met Sharon Prins en Tamara Schuur nog in actie tijdens de team finale. De heren Jeffrey de Graaf, Wesley Harms, Danny Noppert en Remco van Eijden komen niet meer in actie tijdens de Europe Cup in Boekarest.

Twee jaar geleden in het Turkse Antalya wisten de Nederlandse heren en dames nog de overall titels te pakken, Jan Dekker en Christian Kist wisten goud te pakken tijdens de heren koppels en Karin Krappen wist met Tamara Schuur goud te behalen tijdens het dames koppel toernooi.

Knap kwamen Aileen de Graaf en Anneke Kuijten terug van een 1-4 achterstand. De debutante gooit een hele belangrijke 84 finish voor 2-4. Met een mooie 16- darter weet oranje op 3-4 te komen en de Graaf weet er een best of drie van te maken met en 68 finish. De Armstrong en Willcomm beginnen de negende leg die de Duitsers weer op voorsprong brengt. De Nederlandse vechtmachine geeft niet op en forceert een beslissende leg die de Duitse dames mogen beginnen. Nederland in de vorm van Kuijten/ de Graaf creëert nog kansen maar moet knap terug gevochten toch het blinkende goud afstaan aan Duitsland.

In het team toernooi wisten de Engelse met 3-9 te winnen.

Dames koppelfinale:
de Graaf/Kuijten (Netherlands) - Armstrong/Willcomm (Germany) 5-6

Heren koppelfinale:
Glen Durrant & James Wilson (England) - Scott Waites & Scott Mitchell (England) 5-6

Dames teamfinale: (omstreeks 12 uur)
Nederland - Engeland 3-9

Heren teamfinale:
Wales - Engeland 9-7

Heren singlefinale:
Darius Labanuaskas (Lithuania) - David Concannon (Rep of Ireland) 5-7

Dames singlefinale:
Deta Hedman - Anastasia Dobromyslova 5-7

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws