WDF Europe Cup dag 2: Eén bronzen medaille en twee finaleplekken WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

WDF Europe Cup dag 2: Eén bronzen medaille en twee finaleplekken

WDF Europe Cup dag 2: Eén bronzen medaille en twee finaleplekken

Een drukke dag voor de spelers vandaag. De heren hadden eerst de poulewedstrijden van het teamevent om daarna met de knock-out fase verder te gaan. Voor de dames was er het koppeltoernooi en het vervolg van het teamevent van gisteren.

Sharon en Tamara moesten in de tweede ronde hun meerdere erkennen in een Iers koppel. Aileen en Anneke speelden ijzersterk en kwamen eigenlijk nooit in gevaar. Zij wonnen al hun wedstrijden en staan daarom zaterdag in de finale. Daar mogen ze het opnemen tegen het Duitse koppel Armstrong / Wilkomm.

De heren wonnen hun eerste poulewedstrijd soepel van Servië, maar werden in de tweede verrast door de Duitsers. Na een 3 - 0 voorsprong werd toch met 7-9 verloren. De Duitsers speelden sterk en kansen werden aan onze kant gemist. Ondanks het verlies werden we toch eerste in de poule op basis van verschil tussen gewonnen en verloren legs.

In een thriller werd afgerekend met Zweden in de beslissende 17e leg. Daarna waren de Nederlandse mannen duidelijk te sterk voor de Finnen en mocht men in de halve finale tegen Wales aantreden. Deze bleken scherper te zijn. Ging het in het begin nog gelijk op, daarna drukten de Welshmen door. Een bronzen medaille voor de heren in het teamevent.

Het damesteam ging verder met waar het gisteren mee geeindigd was, met winnen. Na winst in de kwartfinale van de Zweedse dames, waren in de halve finale ook de Deense dames geen partij voor onze ladies. Met een 9 - 3 overwinning zorgden ze voor de finaleplek tegen de Engelse dames op zaterdag.

Morgen staan de singles op het programma. Volg ook dan alle actie rechtstreeks via Dartfreakz.nl en de twitter @NDBdarts.

NDB Darts

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws