De WDF Europe Cup Darts 2016 in Egmond aan Zee gaat bijna beginnen WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

De WDF Europe Cup Darts 2016 in Egmond aan Zee gaat bijna beginnen

De WDF Europe Cup Darts 2016 in Egmond aan Zee gaat bijna beginnen

Dinsdagavond staat de officiële openingsceremonie op het programma, gevolg door de eerste wedstrijden op woensdag. Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee is dan tot en met zaterdag 24 september gastheer van de titelstrijd, georganiseerd door de Nederlandse Darts Bond in samenwerking met de World Darts Federation.

De WDF Europe Cup 2016 wordt gespeeld in het prachtige Hotel Zuiderduin. Zowel de dames als de heren spelen een singletoernooi, koppeltoernooi en teamtoernooi. Vijf dagen lang staat darts in de spotlights en zullen er vele bekende dartsnamen in Egmond aan Zee aanwezig zijn zoals Glen Durrant, Scott Mitchell, Wesley Harms, Richard Veenstra, Trina Gulliver en vele anderen.

In totaal zullen 32 landen deelnemen aan het EK in Nederland. Bekende dartsnaties zoals Engeland, Schotland en Wales zijn uiteraard van de partij. Maar ook de darters uit bijvoorbeeld Gibraltar en Litouwen zullen hun opwachting maken net als onze ooster- en zuiderburen.

Natuurlijk is er ook een sterke Nederlandse delegatie aanwezig. Het dameskwartet bestaat uit Aileen de Graaf, Anneke Kuijten, Anca Zijlstra en Sharon Prins. Wesley Harms, Jeffrey Sparidaans, Gino Vos en Richard Veenstra zijn de vier spelers die gezamenlijk het herenteam vormen.

De WDF Europe Cup Darts heeft een prachtige historie en indrukwekkende 'Roll of Honour'. Zo won John Lowe in 1978 als eerste het singlestoernooi, andere legende Jocky Wilson deed dit met zijn Schotse collega's in het teamevent. Maar ook beroemde namen zoals Bobby George, Phil Taylor en recenter Martin Adams zien we terug op de lijst van singlewinnaars, net als de bekende Nederlandse darters Raymond van Barneveld, Co Stompé en Francis Hoenselaar. Zowel de Nederlandse heren als dames zijn in de historie van de WDF Europe Cup Darts driemaal overall kampioen geworden, ook werden diverse koppels en tweemaal het heren teamevent gewonnen.

De laatste keer dat het Europese kampioenschap darts op vaderlandse bodem werd gespeeld was in 2000. Daarna kregen we de eer om de World Cup in 2007, de Six Nations Cup in 2013 en meerdere Europese kampioenschappen voor de jeugd te organiseren.

Het Europese kampioenschap darts belooft een spektakel te worden met fantastische wedstrijden en biedt de dartsfans een unieke kans om het Nederlands team te zien strijden tegen andere Europese toppers.

Meer informatie over het EK in 2016 is te vinden op: www.europecupdarts2016.com

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws