Winmau World Masters: Landman, Duijster en Greebe geplaatst WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Winmau World Masters: Landman, Duijster en Greebe geplaatst

Winmau World Masters: Landman, Duijster en Greebe geplaatst

De Winmau World Masters is vandaag van start gegaan en na de eerste speeldag zijn er bij de heren nog 3 Nederlanders in de race. Chris Landman, Youri Duijster en Toon Greebe zien we morgen terug op het podium van de Winmau.

Landman won de beslissingswedstrijd van Scott Waites met 3-0 in sets. Morgen wacht hem een ontmoeting met Gabriel Clemens op het podium. Youri Duijster rekende af met Darryl Fitton in de bepalende wedstrijd voor plaatsing voor morgen. Met overtuigende cijfers (3-0 in sets) werd The Dazzler opzij gezet en Glen Durrant is de volgende tegenstander van Duijster op het podium morgen.

Tot slot was Toon Greebe verantwoordelijk voor de uitschakeling van Dean Reynolds (3-1). De Bosschenaar mag het morgen voor de camera's gaan opnemen tegen Martin Phillips.

Livestream
De eerste dag betrof allemaal vloerwedstrijden waarvan geen beelden beschikbaar zijn. Vanaf dinsdag worden de podiumwedstrijden gespeeld en deze worden uitgezonden op de Engelse Eurosport. Ook zijn alle wedstrijden te volgen via deze livestreams.

Sheets
Heren World Masters
Heren World Masters Laatste 32

Heren
Laatste 32

Mark McGeeney 3-0 Adrian Frim
Nick Kenny 2-3 Neil Duff
Dean Reynolds 1-3 Toon Greebe
Martin Phillips 3-0 Gary Tippin
Ross Montgomery 3-0 Michael Meaney
James Hurrell 3-2 Martijn Kleermaker
Scott Waites 0-3 Chris Landman
Jamie Hughes 0-3 Gabriel Clemens
Scott Mitchell 2-3 Tony O'Shea
Jim Williams 2-3 Shingo Enomata
Willem Mandigers 2-3 Mark McGrath
Cameron Menzies 3-1 Steve Alker
Richard Veenstra 1-3 Krzysztof Ratajski
Wesley Harms 0-3 Alan Soutar
Darryl Fitton 0-3 Youri Duijster
Glen Durrant 3-0 Tom Sawyer

Laatste 16 (worden dinsdag gespeeld op het podium)
MarkMcGeeney - Neil Duff
Toon Greebe - Martin Phillips
Ross Montgomery - James Hurrrell
Chris Landman - Gabriel Clemens
Tony O'Shea - Shingo Enomata
Mark McGrath - Cameron Menzies
Krzysztof Ratajski - Alan Soutar
Youri Duijster - Glen Durrant

Voor de uitslagen en het speelschema bij de dames klik hier en bij de jeugd klik hier.

---------

Updates
18:05 uur:
De 8 geplaatste speelster bij de dames zijn reeds bekend. Hiertoe behoren geen Nederlanders. Ze worden samengevoegd met de 8 'seeded' speelsters waaronder Aileen de Graaf. Ze mag het opnemen tegen Tricia Wright en dient als enige dame de Nederlandse eer hoog te houden.

Voor Anca Zijlstra viel het doek net een ronde te vroeg. Ze verloor van Mikuru Suzuki uit Japan met 0-4.

17:50 uur:
Helaas is de laatste Nederlander waarvan we nog op een uitslag zaten te wachten gesneuveld. James Hurrel verslaat Martijn Kleermaker met 3-2. De Nederlanders die we morgen terug zien zijn Christ Landman, Youri Duijster en Toon Greebe.

17:35 uur:
Tony O'Shea schakelt Scott Mitchell uit en dus zien we The Silverback morgen terug op het podium. Voor Willem Mandigers is het doek helaas ook gevallen. Met 2-3 verliest hij van Mark McGrath.

17:30 uur:
Wesley Harms verliest met 1-3 van Alan Soutar. Sparky is echter niet de enige 'seeded' speler die verliest. Het doek is ook gevallen voor Jamie Hughes en Darryl Fitton, wat betekent dat Youri Duijster door is naar morgen.

Chris Landman is ook verantwoordelijk voor de uitschakeling van een 'seeded' speler. Hij wint van Scott Waites. Richard Veenstra verliest van Ratasjki en Toon Greebe wint van Dean Reynolds.

17:25 uur: De finale bij de jongens is bekend. Deze zal gaan tussen de Duitser Nico Blum en de uit Ierland afkomstige Keane Barry. De enige overgebleven Nederlander, Ramon Leferink, moest zijn meerdere erkennen in Nico Blom met 0-4.

17:15 uur:
De laatste 32 bij de heren zijn van start en de eerste winnaars zijn al bekend. Martin Phillips en Ross Montgomery zien we morgen terug op het podium.

16:15 uur: Bij de jongens is het doek gevallen voor Justin van Tergouw. Dat betekent dat de Nederlander de Winmau World Masters niet drie keer op rij zal winnen. De vorige twee edities waren een prooi voor Van Tergouw.

Wel is er nog een Nederlander in de race bij de jongens in de vorm van Ramon Leferink. Hij mag het in de halve finale gaan opnemen tegen Nico Blum die verantwoordelijk is voor de uitschakeling van Justin van Tergouw.

16:00 uur:
De laatste 32, waarbij de 16 'seeded' spelers zijn ingestroomd, volgt hier boven.

15:45 uur:
Niet alleen de supporters in Nederland houden de laatste updates goed in de gaten. Ook de spelers zelf houden de verrichten van de collega's nauwlettend bij zoals hieronder is te zien.

Winmau World Masters: Landman, Duijster en Greebe geplaatst


15:40 uur:
Olde Kalter verliest met 2-3 in sets van Ratjaski. Hierdoor is Ratjaski de tegenstander van Richard Veenstra straks.

15:35 uur: Bij de dames zijn er overwinningen voor Anca Zijlstra, Maria O'Brien, Teresa Maher, Rhian Griffiths, Sue Edwards en Katie Hulme.

15:30 uur: Tony O'Shea, Mark McGrath en Shingo Enomatta winnen hun wedstrijden en zijn door.

15:25 uur: Youri Duijster wint met 3-1 in sets van Gary Robson en mag straks gaan spelen tegen de 'geseede' Darryl Fitton.

Voor de duidelijkheid: De spelers die vandaag de laatste 16 spelen worden toegevoegd aan dit schema waar de top 16 'geseede' spelers staan te wachten. Rond de klok van 17:00 uur Nederlandse tijd worden de laatste 32 gespeeld bestaande uit een half deelnemersveld van 'seeded' spelers en 16 spelers die zich vandaag ongeslagen door het veld hebben geslagen.

15:20 uur: Marco Meijer is klaar achter de wedstrijdtafel. Uit zijn sheets zijn Michael Meaney, Martijn Kleermaker, Chris Landman en Clemens voortgekomen.


15:15 uur:
Chris Landman wint met 3-2 in sets van Daniel Day en een duel met Scott Waites wacht hem vervolgens. Carlo van Cleef verliest van Ratjaski terwijl Toon Greebe een 3-2 winst boekt op Kyle McKinstrey. Dean Reynolds is de volgende tegenstander van de Bosschenaar. Olde Kalter speelt tegen Ratajski en Duijster treft Gary Robson.

Wesley Harms mag om 16:00 uur spelen tegen Alan Soutar.

15:10 uur: Ze zijn aangekomen bij de bordfinales. De winnaars mogen het gaan opnemen tegen de 'seeded' spelers die samen de laatste 32 vormen.


14:55 uur:
Kleermaker heeft de kraker tegen Ted Hankey met 3-2 gewonnen en speelt zo meteen James Hurrell.

14:45 uur: Martijn Kleermaker gaat het opnemen tegen Ted Hankey en Chris Landman wacht een duel met Daniel Day.

14:16 uur: Jeffrey Sparidaans verliest met 2-3 in sets en Maikel Verberk was niet opgewassen tegen Paul Williams (0-3).

13:50 uur:
Dennie Olde Kalter neemt het zo op tegen Richie Edwards, terwijl Yoeri Duijster Scott Baker treft.

13:40 uur: De Nederlandse mannen doen het goed. Yoeri Duijster wint zijn tweede partij met 3-1. Wesley van Trijp wint tweemaal met 3-0. Chris Landman verslaat Paul Coughlin met 3-1. Martijn Kleermaker wint ook 3-1. Toon Greebe treft zometeen Noel Redmond. De Belg Sven Wens komt te kort tegen Neil Duff.

Bij de dames gaat het moeizamer voor de Nederlanders. Marjolein Noijens wint weliswaar 4-0. Maar voor Lincy Gloudemans, Anne-Marij van den Bogert, Femke Herms en Vanessa Zuidema zit de Winmau er helaas na een partij op.

Verder zijn Ted Hankey, Jeff Smith, Darius Labanauskas, Daniel Day en Ryan Joyce ook door.

13:20 uur: De Nederlanders doen goede zaken in de tweede ronde. Jeffrey Sparidaans, Dennie Olde Kalter en Toon Greebe winnen allen met 3-0. Bij de dames zijn onder andere Kelly Streef, Vicky Pruim, Tricia Wright, Paula Jacklin en Sarah Roberts door.

13:11 uur: Ook Ted Hankey is aan zijn wedstrijd begonnen zoals hieronder te zien is.

13:10 uur: Norbert Attard, Mark McGrath en Dennis Harbour zijn door.

13:00 uur: Voor Derk Telnekes zit de Winmau er na een wedstrijd helaas op. Luc Peters won zijn wedstrijd.

Martin Adams moest zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Joe Chaney. Ook Kyle McKinstry is door.

12:55 uur: Chris Landman verslaat David Evans in een beslissende vijfde leg. Verder zijn Daniel Day en Michael Meaney door. De Japanner Seigo Asada verloor van Paul Williams.

12:40 uur: Darius Labanauskas, Richie Edwards, Dylan Duo, Dyson Parody en John O’Shea zijn ook door. Conan Whitehead moest zijn meerdere erkennen in Adrian Frim. Bij de dames wonnen Maria O'Brien en Rhian Griffiths hun partij.

12:35 uur:
Maikel Verberk wint zijn eerste partij met 3-1 van een Noord-Ier en ook Wouter Vaes wint zijn partij met 3-0. Martijn Kleermaker is ook door naar de volgende ronde na een 3-1 overwinning.

12:00 uur:
Ook Marco Meijer zit aan de wedstrijdtafel. Hierbij een foto van de sheet die de Nederlandse mastercaller voor zich heeft liggen.

11:47 uur: Meer Nederlands succes: Yoeri Duijster (3-1), Dennie Olde Kalter (3-2) en Luc Peters winnen hun partij. Voor Silko Visser en Rowdy Schoremans zit de Winmau er helaas al op. De Noord-Ier Neil Duff won zijn eerste partij en treft Sven Wens in de tweede ronde.

Verder zijn onder andere Daniel Day, Ryan Joyce, Dave Parletti door bij de mannen. Kelly Streef, Sue Cusick en Claire Brookin zijn door bij de dames.

11:38 uur: Tony O'Shea, Ryan Hogarth, Steve Alker, Justin Thompson, Kristin Bomander en Marcel Cristescu zijn ook door.

11:17 uur: De eerste uitslag die binnen kwam is de 3-0 winst van Toon Greebe op Martin 'The Other' Atkins.

11:01 uur: De Winmau World Masters zijn officieel van start.

Foto: Twitter Winmau Masters

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws