World Cup 2011 “Nederland gaat in totaal vijf medailles pakken” WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

World Cup 2011 “Nederland gaat in totaal vijf medailles pakken”

World Cup 2011 “Nederland gaat in totaal vijf medailles pakken”

Daar waar het Nederlands team zich gisteren verzekerde van twee medailles is dit op de laatste dag nog verhoogt naar vijf stuks. Vandaag wisten Jimmy Hendriks en Annet van Elten in het jeugd mix koppeltoernooi de halve finale te halen waarin ze nipt met 4-5 verloren van Engeland. Met deze prestatie hebben ze een bronzen medaille behaald en tevens kan ook de overall bronzen medaille bij de jeugd niet meer aan hun neus voorbij gaan. Ook de dames kunnen een medaille in het overall-klassement niet meer ontlopen waardoor het aantal medailles uitkomt op 5 stuks.

Gisteren wisten Francis Hoenselaar en Karin Krappen zich te plaatsen voor de finale van het dames koppeltoernooi en ook Jimmy Hendriks verzekerde zich van een plaats in de eindstrijd in het jongens singletoernooi. Deze en de overige finales zullen allen morgen worden gespeeld op het podium en worden zoals aangekondigd live uitgezonden volgens de World Darts Federation.

Twee jaar terug in Amerika wisten de Nederlandse heren de overall-titel te pakken maar helaas zijn ze er niet in geslaagd om deze tijdens deze World Cup te prolongeren. Ook tijdens het heren koppeltoernooi zat het er vandaag niet in voor onze oranje leeuwen. Jan Dekker en Ron Meulenkamp wisten het met overwinningen op Zwitserland en Japan te schoppen tot de laatste 16 waarin ze met 1-4 onderuit gingen tegen Engeland. Beiden kregen kansen op de dubbels maar wisten deze helaas niet te pakken. Voor Joey ten Berge Salmon Renyaan ging het helaas in de eerste partij mis waarbij ze met 2-4 verloren van het sterke Belgische duo Vos en Michaux.

In het dames singletoernooi wist Francis Hoenselaar niet de knaller te maken waarop werd gehoopt vanwege haar laatste optreden op een World Cup. Ze ging helaas onderuit in de eerste partij tegen Marene Westermann uit Duitsland. Karin Krappen wist het te schoppen tot de kwartfinales met overwinningen op Kim Russel van de Bahamas, Anna Forsmark uit Zweden en Sylvie Storez uit België. Bij de laatste 8 ging ze onderuit tegen een zeer sterk spelende Deta Hedman.

Desalniettemin gaan we morgen twee keer Nederland terugzien in de finale waarbij er nog twee kansen op goud aanwezig zijn. Rond de klok van 11:30 uur plaatselijke tijd speelt Jimmy Hendriks zijn finale in het singletoernooi bij de jongens tegen de Duitser Max Hoppe. Zo’n 40 minuten later komen Francis Hoenselaar en Karin Krappen in actie tegen het Engelse duo Gulliver en Hedman. Beide partijen zullen worden gespeeld over een best of 11 legs. Voor het programma van morgen zie deze link.

Klik hier om alle actuele resultaten te bekijken en zie hier voor het fotoalbum van vrijdag.

Heren koppeltoernooi - Dames singletoernooi - Jeugd mixkoppeltoernooi Rond Robin - Jeugd mixkoppeltoernooi knock-out - Heren teamtoernooi

In het overall klassement staat Nederland bij de dames en bij de jeugd op een 3e plaats en met enkel nog de finales te gaan kunnen ze deze bijna niet meer ontgaan. De Nederlandse heren staan op een 10e positie en verschijnen niet meer aan de oche.

Overall: Stand bij de heren - Stand bij de dames - Stand bij de jeugd
..

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws