World Cup dag 4: Nederland is al verzekerd van 3 keer goud WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

World Cup dag 4: Nederland is al verzekerd van 3 keer goud

World Cup dag 4: Nederland is al verzekerd van 3 keer goud

Vandaag was het tijd voor dag drie van de World Cup 2017 in Japan. In de middag speelden de jeugd de mix koppels, kwamen de dames in actie in het singletoernooi en waren de heren actief in het koppeltoernooi. In de avond (Japanse tijd) stonden de eerste podiumfinales op het programma. De jeugd kwam daar in actie in de koppeltoernooien.

Jeugd Mix koppels
Justin van Tergouw en Layla Brussel speelden samen en Wessel Nijman vormde een koppel met Lerena Rietbergen. De dominantie van onze Nederlandse jeugd was weer duidelijk zichtbaar want beide koppels haalde de finale! Justin en Layla wonnen beide poulewedstrijden en versloegen in de knock-out achtereenvolgens Rusland, Ierland en Turkije zonder een leg te verliezen! Wessel en Lerena hadden het iets lastiger. Beide poulewedstrijden werden met 4-1 gewonnen en in de knock-out fase werd Japan (4-2), Iran (4-3) en Turkije (5-2) verslagen. De finale werd later op de dag op het podium gespeeld. Beide koppels deden weinig voor elkaar onder. Het begin van de wedstrijd was voor Wessel en Lerena, maar Justin en Layla kwamen sterk terug. Wessel kreeg de kans op 5-5, maar hij mistte dubbel negen. Justin had aan één kans genoeg en finishtte 108 voor de wedstrijd. Layla en Justin werden hiermee de opvolgers van Maikel Verberk en Kyana Frauenfelder die twee jaar geleden de mix koppeltitel wisten te veroveren.

De Nederlandse jeugd kan niet meer ingehaald worden op de overall stand en dat betekent dat de wisselbeker mee terug naar Nederland gaat en dat Lerena, Layla, Wessel en Justin zich twee jaar lang wereldkampioen jeugd mogen noemen!

Dames singles
Anca Zijlstra had een pittige loting in de eerste ronde in de Duitse Irina Armstrong. Helaas ging deze wedstrijd met 4-2 verloren. Vanessa Zuidema won haar eerste wedstrijd van de Francaise Dorothee en kwam in de tweede ronde voormalig Nederlands team speelster Tamara Schuur tegen die nu voor Noorwegen uitkomt. Schuur won deze wedstrijd met 4-1. Aileen de Graaf en Sharon Prins drongen door tot de halve finale waar ze tegenover elkaar kwamen te staan. Aileen had achtereenvolgens gewonnen van de Belgische Ballieu, de Finse Vinikainen, de Amerikaanse Murphy en de Ierse Byrne. Sharon wist te winnen van Asia (Italië), Rekinen (Finland), Rachna David (Noorwegen), Vojtkova (Tscjechië) en Forsmark (Zweden). Sharon was in de halve finale met 5-1 de sterkste en mag morgen in de finale als regerend Europees kampioene gaan proberen om ook wereldkampioene te worden! Ze speelt om 5.30 uur Nederlandse tijd tegen de Zweedse Vicky Pruim. De Nederlandse dames staan er geweldig voor in de overall stand. Als er gewonnen wordt in één van de twee resterende finales dan is Nederland kampioen. Verliest Nederland beide finales dan is Zweden overall wereldkampioen bij de dames.

Heren koppels
Willem Mandigers en Chris Landman presteerden gisteren goed in de singles en gingen vandaag dan ook met goede moed van start. Ze versloegen de Jappanners Higuchi/Ogawa, maar verloren vervolgens bij de laatste 16 van Moss en Cleaver uit Nieuw Zeeland. Ook voor het andere Nederlandse koppel was de laatste 16 het eindstation. Richard Veenstra en Wesley Harms, de regerend wereldkampioenen in de koppels, wonnen in de eerste ronde van Leung & McKenzie (Hong-Kong). In de tweede ronde versloegen ze knap het Australische koppel Machin & Thompson met 4-2, maar vervolgens ging het mis tegen het Russische koppel Oreshkin & Koltsov. De Russen wisten uiteindelijk ook wereldkampioen te worden door in de finale Smith & Edmunds uit Canada te verslaan met 6-3.

Finale meisjes koppel
Lerena en Layla gingen de strijd aan met de Iraanse meisjes Hashtbaran & Avazzadeh. Een strijd werd het zeker! Iran kwam in het begin van de wedstrijd op voorsprong, maar de Nederlandse meisjes knokte zich goed terug in de wedstrijd die ging over een best of 11 legs. Vanaf 3-3 ging het gelijk op en na een knappe 78 finish van Layla werd het 5-5. Lerena mistte op een haar na een 146 finish voor de wedstrijd en helaas ging de leg ook in de volgende twee beurten niet uit. Iran finishte uiteindelijk dubbel vier en kroonde zich tot wereldkampioen koppels bij de meisjes. De teleurstelling overheerstte bij de Nederlandse meisjes, maar zij mogen absoluut trots zijn op de zilveren plak en het vertoonde spel.

World Cup dag 4: Nederland is al verzekerd van 3 keer goud

Finale jongens koppel
Wessel en Justin speelden in de finale tegen het Ierse koppel Barry & Heffernan en ze maakten hun favorietenrol meer dan waar. Met werkelijk fantastisch spel overliepen ze de Ieren die zelf ook een prima partij speelden. De jongens gooide in totaal vijf keer 180 en Justin gooide een 142-finish. Met een prachtig gemiddelde van 32,76 per pijl versloegen ze de Ieren met 6-1.

World Cup dag 4: Nederland is al verzekerd van 3 keer goud


Finale dames koppel
Anca Zijlstra en Vanessa Zuidema kwamen gisteren in het koppeltoernooi net te kort voor een finaleplaats. Na een sterk toernooi werden ze in de halve finale uitgeschakeld en dat leverde een mooie bronze medaille op voor de dames. De finale werd uiteindelijk gewonnen door de Russische dames Dobromyslova & Kononova die de Ierse combinatie Byrne & Breen versloegen met 6-1.

17:30 uur Podium finale: Meisjes koppels: D. Hashtbaran/M. Avazzadeh-IRN 6-5 L. Rietbergen/L. Brussel-NL
18:15 uur Podium finale: Jongens koppels: W. Nijman/J. van Tergouw-NL 6-1 K. Barry/K. Heffernan-IRE
19:00 uur Podium finale: Dames koppels: Dobromyslova/Kononova-RUS 6-1 Byrne/Breen-IRE
19:45 uur Podium: finale: Jeugd mix koppels: Van Tergouw/Brussel-NL 6-4 Nijman/Rietbergen-NL
20:30 uur Podium finale: Heren koppels: Smith/Edmunds-CAN 3-6 Koltsov/Oreshkin-RUS

Livestream
De podiumwedstrijden waren te volgen via deze livestream.

Update 11:15 uur: Het Nederlands duo bij de meisjes is strijdend ten onder gegaan tegen Iran. In een beslissende laatste leg waren Hashtbaran en Avazzadeh uiteindelijk te sterk.

Update 11:45 uur: Nijman en Van Tergouw hebben Nederland verzekerd van het eerste goud. Met zeer overtuigend spel werden de Ieren Barry en Heffernan opzij gezet met 6-1. Het Nederlands koppel ntoeerde een gemiddelde van maar liefst 98,16 in deze finale.

Update 13:00 uur: Justin van Tergouw en Layla Brussel hebben het mix koppeltoernooi gewonnen. In de finale wonnen ze met 6-4 van hun landgenoten Nijman en Rietbergen. Van Tergouw gooide een 108-finish voor de wedstrijd.

Loting en sheets

World Cup – Heren

World Cup – Dames

World Cup – Jeugd

Singles

   
Donderdag
Heren Singles KO & Finales
Vrijdag
Womens Singles KO & Finals
Donderdag
Jongens Singles RR & Finals
Speelvolgorde – Round Robin
1, 234
Donderdag
Meisjes Singles RR & Finals
Speelvolgorde – Round Robin
1234

Koppels

   
Vrijdag
Heren Pairs KO & Finales
Donderdag
Womens Pairs KO & Finals
Donderdag
Jongens koppels RR & Finals
Speelvolgorde – Round Robin
12
Woensdag
Meisjes koppels RR & Finals
Speelvolgorde – Round Robin
1234

Team / Mix koppels

   
Woensdag
Heren Team
RR 1-4 RR 5-8 & Finals
Speelvolgorde – Round Robin
12345678
Woensdag
Dames Team
RR 1-4 RR 5-8 & Finals
Speelvolgorde – Round Robin
12345678
Vrijdag
Mix Koppels
RR 1-4 RR 5-8 & Finals
Speelvolgorde – Round Robin
12345678

Teams & Punten

   
Heren Team & Punten Dames Team & Punten Jeugd Team & Punten

Voor de mobiele gebruikers zijn de twitter-updates via deze link wel zichtbaar.

Foto: Printscreen Livestream

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws