Gino Vos, Kerstien de Vries en Smullenberghs/Venken winnen 045 Open Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Gino Vos, Kerstien de Vries en Smullenberghs/Venken winnen 045 Open

In een gezellig ingerichte accommodatie aan de Gravin van Schonbornlaan, Sporthal "In De Biesen" in Hoensbroek, ging de zaal om 09.30 uur open, zodat we konden beginnen aan de 2e editie van het 045-Open.

De wedstrijdleiding was in handen van Infynity, Marco & Karina Pol en de 24 banen plus finale baan waren geplaatst door Jelti darts die ook de dartsstand beheerde. Voor de inwendige mens werd er super gezorgd door uitbater Leon Mion.

De zaal liep al goed vol en rond 11.10 uur zijn we gestart met58 Koppels aan het koppel 701 toernooi, er werd gespeeld in 13 poules van 4 en 2 poules van 3. Na de poules gingen de nummers 1 en 2 door naar het knock-out toernooi. Er waren nogal wat kanonnen aanwezig waardoor er veel spannende partijen waren. In de poule fase geen echte verrassingen, maar na de poules begonnen we direct met vuurwerk.

Het eerste koppel in de finale was het koppel Davyd Venken/Patrick Smullenberghs. Ze kwamen relatief makkelijk in de finale. Alleen bij de laatste 16 moesten ze gaan tot het uiterste tegen het sterke koppel Sven Wens/Jeffrey van Egdom. Daarna wonnen ze van Roy Hellemons/Dennis Hermse en in de halve finale van het Maastrichtse koppel Marvin Miessen/Ziggy Schenk.

Het tweede koppel in de finale was Davy van Baelen/Dennis Vanhees. Ook dit koppel ging relatief makkelijk door het knock-out veld totdat ze in de halve finale een zeer zware partij hadden tegen Gino Vos/Jeffrey Brands die bij een voorsprong van 3-2 vijf matchdarts misten , maar ook deze partij werd gewonnen. Onderweg werd nog gewonnen van Martin Jongen/Roger Palmen en van Jeffrey van de Ven/Kay Smeets, dus niet van de minste koppels.

We kregen dus op papier een heerlijke finale voor geschoteld, niets was minder waar, het bleef gelijk opgaan met veel hoge scores en mooie uitschots, waardoor de laatste leg de beslissing moest brengen, ook deze leg was super spannend en werd beslist door Davyd Venken met een 80 finish terwijl het andere koppel op een finish stond.
Zodoende werden Davyd en Patrick met een 4-3 overwinning dus de winnaars van het 2e 045-Open 2016.

Dan de damessingles. Er hadden zich 22 dames ingeschreven en deze speelden 501 dubbel knock-out en we begonnen om 15.00 uur met het toernooi.
De eerste finale ging tussen Kerstien de Vries, die in de halve finale had gewonnen van Ilona Eijkenboom en Silvy Hanssen die in de andere halve finale had gewonnen van Melissa Mullenders. Kerstien won deze eerste finale nipt met 3-2 en stond hiermee dus in de grote finale.

Alle andere dames waren dus nog in de race om te bepalen wie er tegen Kerstien in de grote finale zou uitkomen.
Aangekomen bij de laatste drie dames aan de B kant was het Ilona Eijkenboom die won van Melissa Mullenders en voor plaatsing in de grote finale won Ilona van Silvy Hanssen.

Dus de finale was bekend, aangezien Ilona uit de B kwam moest zij tweemaal een best of 5 winnen tegen Kerstien.
De eerste partij werd nipt met 3-2 gewonnen in een spannende partij met kansen over en weer door Ilona.
Dat zorgde er dus voor dat er nog een partij gespeeld moest worden die zou bepalen wie de winnares zou worden.
In deze tweede partij was het helaas voor Ilona, Kerstien die met goede scores en finishes de tweede partij met 3-0 naar zich toe trok en hiermee de winnares werd van het tweede 045-Open 2016.

Om 15.15 uur gingen we bij de heren van start met 123 heren met een A en B-ronde.
In een zeer sterk veld met veel Belgische en Nederlandse toppers en natuurlijk niet te vergeten onze eigen lokale toppers die niet te onderschatten zijn, bereikten we zo rond de klok van 19.00 uur de halve finales in de A en B ronde.

In de eerste halve finale B-ronde won de Belgische speler Dennis Vanhees van Jan Punie met 3-0, nadat Dennis in de eerste ronde had verloren van Erik Palmen, en ging hiermee dus naar zijn tweede finale van de dag.
In de tweede halve finale won Angelo Baets, die in de eerste ronde verloor van Ziggy Schenk, van lokale speler Marko Bok in een spannede partij met 3-2.
De finale werd een prooi voor Dennis Vanhees die met 4-2 won van Angelo Baets en zodoende de winnaar werd van het B toernooi van het 2e 045-Open 2016.

Dan de A ronde. Onderweg naar de finales verloren we de ene topper na de andere, maar ja dat was niet gek in dit sterke deelnemers veld. In de eerste halve finale van de A ronde was het Gino Vos, die met een gemiddelde van ongeveer 115 won met 4-1 van de sterk in vorm zijnde Davy van Baelen, die de ronde ervoor Tony Martinez uitschakelde.
In de tweede halve finale was het Kenny Neyens, die na 2-1 achter gestaan te hebben met 4-2 won van Yannick Vankan, die eerder won van Davyd Venken, en zo onze tweede finalist werd.

In de finale moest Gino het dus opnemen tegen Kenny. In een best of 9 partij won Kenny de eerste leg, waarna Gino met sterk spel op een 3-1 voorsprong kwam. Natuurliijk was Kenny het hier niet mee eens en trok de stand met sterk spel terug naar 3-3. De zevende leg was er een om te smullen. Kenny zette zich met een 134 score op Tops weg, waarna Gino een schitterende 122 finish produceerde en hiermee wederom een break forceerde. De achtste leg mocht Gino beginnen. Beide heren gooiden een superleg waarna Kenny als eerste mocht gooien op de dubbel maar deze miste, ook Gino miste daarna. Beide heren hebben daarna nog twee beurten gemist waarna het Gino was die de beslissende dubbel 2 uitgooide. Met deze 5-3 overwinning werd Gino Vos dus de winnaar van het 2e 045-Open 2016.

Verder willen we alle spelers, sponsors en vrijwilligers bedanken dat ze in grote getale zijn gekomen en dat het toernooi zeer sportief en super gezellig is verlopen, zonder hun was dit niet mogelijk. Ook gaan onze felicitaties uit naar alle winnaars. Uiteraard volgt er in 2017 een volgende editie.